Mój ogród na fotografii- cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Mój ogród na fotografii- cz. 10

Post »

Cudowny ten ciemiernik z pierwszego zdjęcia, taki piękny, głęboki kolor ;:167
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Bogusiu :wit , o tak piękna wiosna się nam zaczyna, choc teraz troche przystopowała, pogoda sie popsuła, no ale i tak bliżej nam do wiosny z każdym dniem :wit
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bogusiu kalina na pewno pięknie wygląda, a jak do tego pachnie to już chcę ją mieć ;:306
Wszystkie ciemierniki ładnie kwitną, kropkowany wg mnie orginalny.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Pięknie i kolorowo Bogusiu.
A mój ciemny ciemiernik ... nie ma nawet pączków :( Nie wiem co mu się stało w tym roku.
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Hej Bogusiu :) widzę, że u Ciebie prace wrą na całego :) wiosna się budzi do życia, a Ty nie zwalniasz tempa :) faktycznie zima u nas była lekka, trochę się obawiam o robactwo, bo mogło go nie wymrozić, ale o tym się przekonamy :)
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Witajcie Kochani ;:180 miło,ze jesteście.
Na początku marca aura rozpieściła, a teraz powrócił ziąb i temperatura tej nocy 0 st. Wczoraj po południu padał grad i solidnie wiało. Czekam na ciepełko i na zdecydowane wiosenne kwitnienia ;:108
Natalioto prawda , bardzo ciekawy kolor ciemiernika , ma już kilka latek ;:215 Pozdrawiam serdecznie ;:168
Iwonko taki pogodowy galimatias :) w lutym było cieplej niż w marcu. Zauważyłam ,ze podmarzły u mnie liście liliowców ;:222 Dopiero okaże się jak pogoda odbije się na roślinkach ;:108 Pozdrawiam serdecznie
DorotkoKalina , w słoneczne dni ma powalający zapach , a do tego oryginalne dwubarwne kwiatki ;:108 Kwitnienie rozpoczyna pod koniec stycznia / faza pąków/ , ośnieżone kwiatki ciekawie prezentują się i kwitnie bardzo długo :tan Pozdrawiam cieplutko ;:168
Andrzeju :wit kalina wonna gra u mnie w okresie jeszcze zimowym , pierwsze skrzypce . Świetnie prezentuje się kwitnący o tej porze/ a już od końca stycznia/ różowiutki krzew . Może ciemiernik podmarzł , mój rośnie w zacisznym miejscu , a mrozów wielkich u mnie nie było /chyba -8st , najniższa temp/. Białe rosną w innym miejscu, bardziej przewiewnym i miały podmarznięte płatki ;:108 Pozdrawiam serdecznie ;:180
Mariuszu każdego dnia "coś" działam w ogrodzie / a w razie niepogody / w tunelu foliowym ;:306 Zimy, tak jakby wcale nie było, odśnieżania wcale , mrozy niewielkie. Masz rację , najgorsze robactwo ...ale może tak źle nie będzie ;:108 Posyłam serdeczności ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

bwoj54 pisze:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ależ cudny kolorek tego ciemiernika.Cudny !!I ten nakrapiany też śliczny.
I te etergetyczne żółciutkie krokusiki ;:215
Ogrod już pięknie wygląda.
Pozdrawiam Bogusiu :wit
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45

Post »

Bogusiu witaj,kolorki w ogrodzie to dusza nasza się raduje ale ja niestety jeszcze nie mam kolorków,musze zakupić ciemierniki to będe sie nimi wczesniej zachwycała ,a to drzewko Twoje kwitnące piękne ale nie wiem co to ?
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Aniu, miło że odwiedziłaś ;:168 Ciemierniki bardzo wdzięczne kwiatki. Ten ciemny pąki miał już pod koniec stycznia . Biały trochę podmarza, choć temperatury nie były tak niskie. Krokusiki pięknie kwitną . z dnia na dzień coraz więcej kolorków w ogrodzie ;:196
Marzenkou mnie widać ,ze wiosna tuż ,tuz :heja Sezon ogrodowy juz od dość dawna trwa, bo zimy u mnie prawie nie było.Ten pięknie kwitnący krzew na różowo to kalina wonna . w pakach była już pod koniec stycznia. Pachnie przepięknie ;:108
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani , zostawiam dzisiejsze kwitnienia ;:215
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No tak, to prawda Bogusiu w lutym lepsza pogoda była jak teraz, no ale tak czy inaczej do ciepła dojdziemy, na razie musimy czekać na te lepsze dni ;:108
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Bogusiu pięknie kwitnie Twoja wiosenka. U nas chłody wszystko przystopowały, dalej wieje, co chwilę pada, ale z opadów to ja razem z moja marną ziemia się cieszymy.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusiu czy Ty chcesz jaśmin nagokwiatowy?, napisz do mnie, mam ukorzeniony :wit
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Ależ kolorowo u ciebie Bogusiu ;:138
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam cieplutko, moich wspaniałych gości:) Kochani z dnia na dzień czekałam na ocieplenie i...zawiodłam się . Sobota miała być ciepła, a tu klapa. Wieje , choć na termometrze 9 st, to odczuwalna znacznie niższa , jakby spadł gdzieś śnieg . Dobrze ,ze mam tunel foliowy 80 m kw. , to mogę coś tam działać , bo tam idealne warunki . Nowalijki już rosną a ja zajmę się sadzeniem kann, dalii , kalii i eukomisów do doniczek .
Iwonko :wit z każdym dniem , zgodnie z prognozami , miało być cieplej , a jest odwrotnie ;:222 Wiem, wiem,ze to dopiero marzec...ale rzadko kiedy prognozy sprawdzaja sie, nawet te krótkoterminowe ;:222
Dorotko mój ogród położony w takiej niecce i z każdej strony osłonięty wysokim , iglastym drzewostanem/ podwójnie / bo od strony sąsiadów i od mojej , a na dodatek sporymi pagórkami. Silne wiatry najbardziej odczuwają moje okazałe ,blisko 20 letnie brzozy :) Ja mam glebę średniej jakości IVA, przy odpowiedniej ilości opadów , nie stwarza problemów . Ostatnio dużo padało ,więc stała się bardzo mazista.
IwonkoOK...napisałam
Andrzeju z obserwacji widzę,ze ostatnie 3-4 lata , ze względu na dość wysokie temperatury w okresie zimowym, bezśnieżne zimy i niewielkimi minusowymi temperaturami po jesieni , od razu następuje u mnie przedwiośnie ;:306 Zupełnie zapomniałam , czym jest odśnieżanie ;:108 a mieliśmy sporo do wykonania. Bywało tak,ze w trzy osoby odśnieżając , zanim doszliśmy do końca ,to z przodu znowu była spora warstwa śniegu.Po jednym sezonie takiej zaprawy, konieczne było dorobienie do ciągniczka , pługu . Jak na razie nie przydaje się ;:215

Zostawiam dzisiejsze fotki tego ,co moje oko wypatrzyło dzisiaj w ogrodzie

Na zdjęciach nasz staw, w jednej części wiatr zwiał rzęsę , w drugiej części"wiatr- malarz" stworzył ciekawy obraz. Poziom wody obniżył się o około 70 cm

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”