Och Mileczko ogóry byłby też odjazdowe a co nie mogą być?
Haniu kochanie ja nie mam kan.Kany ma Bogusia.
Basiu czosnki są już w sklepach zapisz sobie nazwę mam podaną na stronie 25 jak nie dostaniesz to Ci poślę.pozdrawiam wszystkich Halina
Halinko czy ty kalie wykopujesz na zimę,czy one zostają w gruncie i czy to jest dla nich właściwa pora kwitnienia.Podobają mi się i pasowałyby do mojego ogrodu bo o tej porze mało mam kwitnących ciekawych kwiatów.A kalie u ciebie mnie zachwyciły
Haniu kalie się wykopuje na zimę i przechowuję jak dalie lub mieczyki, widziałam wsadzone w donicach bardzo ładnie wygladały ustawione przy wejściu do domu.Ja swoje kupowałam w Florexpolu Lublin mają duży wybór kolorów. Ja dostaję katalog z tej firmy.Podoba mi się ten kolor czerwony i ten ciemny. pozdrawiamHalina
Przedstawiam kwiat żółtego tojadu jest to młoda sadzonka.
Dzięki Halinko za wyczerpującą odpowiedź,widzę,że wiesz wszystko o kaliach.Jeśli cię nie zanudzam to powiedz mi jeszcze,jak wsadzę do donicy to czy zimą utrzymywać je przy życiu czy muszą odpocząć.Ja mam ten problem,że zapominam wykopać na zimę cebul i one są stracone a zachorowałam u ciebie na kalie
Halinko, u Ciebie tojad jest dość duży, mój miał chyba tylko trzy te "pantofelki.
Poczekamy do przyszłego roku, z pewnością się rozrosną.
Ja na razie trzymam go w doniczkach.