Budleja Dawida - omżyn (Buddleja davidii)
Re: Budleja
No ja jeszcze na moją jedną czekam ...
(Trochę też i z braku czasu - jeszcze nie przyszła jej pora na "przegląd ostateczny")
(Trochę też i z braku czasu - jeszcze nie przyszła jej pora na "przegląd ostateczny")
- Francesca
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2010, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie żadna z trzech nie daje oznak życia, wszystkie przycięłam niziutko, a ponieważ w ubiegłym roku blisko rosły onętki, to są suchelce w tej chwili zasłonięte lasem siewek i nie szpecą
.

- BassBecia
- 100p
- Od: 15 maja 2012, o 19:26
W niedzielę byłam na wizycie u mojej psiapiółki. Ona ma budlejkę (różową chyba) i jej odbiła na 30cm długości zeszłorocznych pędach
Takiego przypadku, żeby pędy tak wysoko przetrwały zimę, jeszcze nie widziałam.

"Nigdy nie będzie szczęśliwy ten, kogo dręczy myśl, że ktoś inny jest od niego szczęśliwszy"-- SENEKA --
Gdzie diabeł mówi "dobranoc"
Gdzie diabeł mówi "dobranoc"
-
- 200p
- Od: 10 maja 2011, o 08:46
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moje niestety to suche badyle. Co prawda jedna odbiła od korzenia ale borok jak nie wiem - nic z tego pewnie nie będzie. Gdzie ja teraz kupie nowe??
Ewa
wszędzie ich teraz pełno, jak masz OBI w okolicy, to są spore żółte powyżej 20złsasanka_ pisze: Gdzie ja teraz kupie nowe??

zwykłe w szkółkach miałem po 18, jest tego sporo
w 2008 moja odbijała z poziomu 1 metra osiągając tegoż samego roku łącznie 2,2mBassBecia pisze:W niedzielę byłam na wizycie u mojej psiapiółki. Ona ma budlejkę (różową chyba) i jej odbiła na 30cm długości zeszłorocznych pędachTakiego przypadku, żeby pędy tak wysoko przetrwały zimę, jeszcze nie widziałam.

Zrezygnowałam, wykopałam i nie wiem, czy jednak nie za wcześnie. Wprawdzie odrostów widać nie było, ale ogólnie korzenie były dość rozległe i wyglądały całkiem zdrowo. Może jeszcze by wyszła?...Furiko pisze:No ja jeszcze na moją jedną czekam ...
- riane
- Od: 24 lut 2008, o 12:02
U mnie w ostatnim tygodniu ruszyły 3 (w tym żółta). Jeszcze czekam na 6
, w tym jedną o srebrnych liściach (pokrytych meszkiem). Tej byłoby mi szkoda, bo nie znam nazwy odmiany. Może ktoś pomoże w identyfikacji? Pokrój wyprostowany, kwiaty granatowe.

Agata

- DorkaS-66
- 500p
- Od: 27 maja 2011, o 08:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Biała, która kwitła w zeszłym roku, nie przetrzymała zimy, różowa lub fioletowa (nie kwitła w 2011) też wydawała się martwa, ale odbiła:

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
DorkaS.
"Barbam video, sed philosophum non video."
"Barbam video, sed philosophum non video."
-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

No to chyba ja jednak za krótko czekałam... Może należało jeszcze poczekać cierpliwie
Nic - kupię nowe, a w przyszłości będę mądrzejsza.

Nic - kupię nowe, a w przyszłości będę mądrzejsza.
- Lorrie
- Od: 5 maja 2009, o 13:45
- Kontakt:
Tym, którym Budejki wymarzły zimą polecam zakupy u sadowniczy.pl - dziś do mnie przyszły. Cena 13 zł za ładnie wyrośnięte rośliny w doncy C3.