Rośliny doniczkowe - effa
Odpisałam 

Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
- Ziel-ona
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 gru 2007, o 21:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jak zobaczyłam pierwsze zdjęcie to się przestraszyłam.....że wyhodowałaś benka pięknie kwitnącego na liliowo
Śliczne kwiatuszki ma ta maranta, moja jakaś taka bidulka się zrobiła - w cieniu jej źle, w słońcu jeszcze gorzej. Gorzej niż z kobietą
I czekam na zdjęcia nowych nabytków w nowych domkach przebierając nogami

- effa
- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
No fakt, rzeczywiście wygląda jakby benek kwitłZiel-ona pisze:Jak zobaczyłam pierwsze zdjęcie to się przestraszyłam.....że wyhodowałaś benka pięknie kwitnącego na liliowo

A zraszasz ją? Ja swoją marantę trzymam na rozproszonym świetle i codziennie zraszam ją przegotowaną wodą, jak na razie odpukać ma się dobrze, kwiatuszki ładne, ale niestety nie trzymają się dość długo, ale za to ma ich dużo, jeden klapnie to zaraz drugi kwitnie

Postaram sie w takim razie jutro zrobić zdjęcie pachypodium w nowym domku

- effa
Fotka madagaskara zaraz po zakupie jest stronę wcześniej, w takiej ble doniczce.
Marantę jutro pstryknę przy dziennym świetle, bo teraz może nie za ciekawie wyjść, chyba że spróbuję - zobaczę jak będzie ok to wkleję. A nie boisz się ze uszkodzisz jej liście jak przecierasz gąbeczką? Nie wiem ale wydaje mi sie że one takie delikatne są. A zraszanie dobrze jej robi.
Marantę jutro pstryknę przy dziennym świetle, bo teraz może nie za ciekawie wyjść, chyba że spróbuję - zobaczę jak będzie ok to wkleję. A nie boisz się ze uszkodzisz jej liście jak przecierasz gąbeczką? Nie wiem ale wydaje mi sie że one takie delikatne są. A zraszanie dobrze jej robi.
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- effa
Dzięki Izko w imieniu marantyliska pisze: Śliczna maranta. Obserwuję, bo czekam, aż moja się rozrośnie

Dzięki Karikari pisze:Ewciu, ależ ten okaz jest "wypasiony" - piękny widok
A jak się zowie wszędobylskie futrzane maleństwo?

- anoli
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
Madagaskarek pierwsza klasa - ale ta doniczka...super, już nawet wiem, co bym w nią wsadziła :P
Dajesz zębalkowi coś twardego do chrupania? Może sam by je wtedy ścierał?

Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- effa
anoli pisze:Dajesz zębalkowi coś twardego do chrupania? Może sam by je wtedy ścierał?
Twardych rzeczy do gryzienia to on ma tylko sęk w tym, że coś go ostatnio musiał boleć ząbek i mniej jadł i przez to mu ząbki podrosły. Zresztą dalej coś musi być nie tak bo nie ściera sobie tak jak należy

Dzięki Ilonkaanoli pisze:Madagaskarek pierwsza klasa - ale ta doniczka...super, już nawet wiem, co bym w nią wsadziła :P![]()