Mój ogród wśród łąk część 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 4

Post »

Małgosiu, Ty to jesteś błyskawica, ze wszystkim się raz-dwa uwinęłaś i możesz odpoczywać.
Ja to raczej w systemie codziennie po godzince i też działa ale wolniej :wink:
A ta magnolia to jaka jest?
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mati - Jak sobie podpisałam to przynajmniej trafię... :;230 A na serio tabliczka jest prezentem od córci. Jej pomysł, bo uwielbia angielski, a wykonanie jej tatusia. :wit

Aguś - Zerkaj, będę się dzieliła moimi działaniami w kierunku uprawy karczochów. Sama jestem ciekawa. :D

Marysiu - Ja bym bardzo chciała mieć malutki kurniczek ( gąski niekoniecznie :shock: ), ale to wymaga i czasu i znajomości tematu. Nas całymi dniami nie ma w domu, a koleżanka hoduje kurki i bojlery :wink: , więc nie ma problemu. Na emeryturze zacznę się nad tym tematem zastanawiać. A gąski na mięso? To jeszcze jeden problem by doszedł. Z...dekapitacją. Nikt w naszej rodzinie tego nie zrobi. ;:136

Olka - Magnolia jest gwiaździsta i rośnie wolno, ale jak zakwitnie to wygląda bosko. A ja muszę tak nadgonić, bo potem nie będzie czasu na ogród. Przez jakiś czas ;:131
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Czyli teraz masz działkę w roślinach a w jednym miejscu masz ogród ? Pewnie koło grilaa :;230
Wchodzę tu od chybadwóch lat i za każdym razem mnie powala!
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Poskrzypków wczoraj natukłam kilkanaście! Pan w telewizorze mówił, żeby wyciągiem z czosnku spryskiwać! Muszę sobie zazdroskę walnąć w pomieszczeniu na dalie, bo tam tak smutno, a okienko jest. Zamiast gęsi mam kaczki barbarie sąsiada, które latają po okolicy, bo nie przyciął im lotek. ;:306
Piękna magnolia! Piękna wiosna! ;:173
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Małgosiu :wit zobacz na pw.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu nie wierzę, że wszystko zrobiłaś. ;:oj Na pewno coś się na jutro znajdzie, żeby tak bezczynnie nie leżeć. ;:204 Kurki to takie śliczne ptaki, nikt by głowy własnym nie uciął.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Małgoś oddajesz się czytaniu na leżaczku w ogrodzie? Farciara! Tak trzymać. ;:215
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Małgosiu, plany urlopowe zrealizowane? Dziś zapowiada się piękny dzień, a jutro-mam nadzieję-podlewanie z nieba. Dobrze by było, bo sucho zrobiło się w ogrodzie.
Jak rozwiną się tulipanki, to będą tworzyć piękny duet z serduszką.
Ja też ubijałam wczoraj te paskudy-poskrzypki.
Udanego weekendu :wit
P.S. Będziesz fantastyczną babcią ;:196
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Jak pięknie u Ciebie wszystko kwitnie, pięknie ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pięknie dzisiaj było, mam nadzieję że u Was również. I pomimo, że kocham słońce i miłe chwile w ogrodzie podczas pięknej pogody, upraszam się deszczu. Wszelkie znaki na niebie i stawy mojej mamy wskazują, że jest to możliwe. Jest okropnie sucho...A do tego wszystkiego siadła nam kosiarka. Ma niecałe dwa lata, więc na szczęście gwarancja obowiązuje....ale cóż, zanim cokolwiek będzie wiadomo, ja zacznę prawdziwe sianokosy. ;:131
I muszę się przyznać do mojej głupoty, przez którą nieźle narozrabiałam. Ku przestrodze opowiem....jak położyłam makierę i grabie w domku ogrodnika,właściwie w takim miejscu, że szczęście polegało na tym, że to ja weszłam jako pierwsza a nie moja córka. Poleciałam jak długa zahaczając o zęby makiery....Uszkodziłam sobie łydkę, rozcinając kawał mięska, nadgarstek ( łapałam się po drodze czegoś), podudzie ( bo nim rypłam o podłogę). Okulary przeciwsłoneczne znalazłam dzisiaj, jak poszłam posprzątać i logicznie i bezpiecznie poustawiać narzędzia. Mam nauczkę. A tyle razy sama wrzeszczałam na domowników, żeby wieszali ( są specjalne kołeczki) narzędzia. ;:145

Mati - Ale o co chodzi? O tabliczkę? :D Drogowskaz jest na rabacie przed domem, więc prawidłowo wskazuje ewentualnym gościom gdzie należy się udać ;:173

Miłeczko - Firaneczkę sobie koniecznie spraw. Doda szyku nawet takim mało urokliwym pomieszczeniom. Jak ja mogłam bez zazdrostki tyle lat ;:224 A w domu nie mam firan.....nie lubię. Czosnek jest dobry na wszystko jak widać, dzięki za radę. Użyję go na bank, bo w zeszłym roku te czerwone robale porobiły mi ażury w moich wszystkich liliach.

Aniu - Byłam ale to już wiesz. Bardzo fajne rozwiązania. ;:108

Soniu - Nie leżałam....no może troszeczkę, bo znalazłam fajną książkę. Ale wczorajszy dzień należał do prac domowych. W ogrodzie kulturalnie piłam kawkę. ;:304

Aneczko - Sprzątałam chałupkę przez cały piątek, w ogrodzie posiedziałam i wypiłam kawkę. A poczytałam sobie wieczorkiem w łóżeczku. Problem polega na tym, że ja nie uleżę za długo w ciągu dnia ;:224

Edi - Dziękuję ;:196 Już nie mogę się doczekać jak będę mogła przytulić tego małego jegomościa. On o tym jeszcze nie wie, ale babcia kocha go okropnie mocno.
Plany urlopowe mam w sumie wykonane, a teraz czas na relaks. Zaczęłam od dzisiejszego dnia.... ;:224

Karolka- Wiosna o tej porze jest cudna, prawda?

W ogrodzie zaczynają pączkowanie lilaki....jakimś dziwnym zrządzeniem losu mam wyłącznie białe, a krzaczków posadziłam 4 i dwa z nich miały być fioletowe.

Obrazek

Ciemierniki nawet schodząc ze sceny mają swój urok

Obrazek

Heliotrop umila mi chwile na tarasie

Obrazek

Gęsi dostały eksmisję w sianko

Obrazek

Szkarłatka wyszła :uszy Monia Chałaputowa ;:196

Obrazek

Kwitnące drzewa brzoskwiniowe to poemat ;:167

Obrazek

Obrazek

Mahonia cudnie pachnie

Obrazek

Zaczyna kwitnąć złotlin

Obrazek

Cesarską koronę czuć z odległości kilku metrów. Kilka dni temu mój M woła mnie z ogrodu, ja lecę bo słyszę w jego głosie popłoch, a on mnie pyta: czujesz? coś tu dziwnie śmierdzi? :;230 a stał własnie obok korony. I zdziwił się, że tak piękny kwiat a woń niekoniecznie. Cóż, i u ludzi bywa takie zestawienie :wink:

Obrazek

Obrazek

Wszędzie za mną chodzą moje sierściuszki....malutki nareszcie przestał się bać świata zewnętrznego i radzi sobie nieźle z otaczającą go dżunglą

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego wieczoru.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu śliczna ta Twoja wiosna ;:63 czy heliotrop jest z zeszłego roku? Kociska do wymizjania :lol:
Małgosiu a jak budleja przyjęła się ? bo jak obcięłam gałęzie to wsadziłam koło kompostu i przyjęły się :D
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Mina drugiego kota bezcenna! ;:215

Lilaki same białe powiadasz? Niestety pomyłki na stałe wpisały się w nasze ogrodowe zakupy. ;:222 Ale pocieszę Cię, że biały lilak to śliczny lilak! ;:333
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu - Heliotrop to nowy zakup. Nie mogłam się powstrzymać :D W zeszłym roku nie wyszło mi z nim, ale on tak cudnie pachnie, i ten kolor....no musiałam go mieć.

Aniu - Ja lilaki dostałam w prezencie. Nie sądziłam, że je tak polubię. Ale skoro są białe, to czas mi zakupić inne kolory. Pomyślę o nich jesienią. ;:108
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Toś sobie narobiła ;:124
Tak samo jak z czapki ubieraniem ;:108
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Oj jak pięknie u Ciebie ;:oj ;:138 co za kolory :shock: ;:138 jak przechowałaś heliotrop ? gęsi, koty, na a ten puszysty z językiem na wierzchu to jak sztuczny ;:306 bajka :) a może sztuczny :?:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”