Barwy jesieni , wspomnienie lata- część 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Barwy jesieni , wspomnienie lata- część 8

Post »

Bogusiu jak ja Ci zazdroszczę tunelu i tego że możesz już pogrzebać w ziemi , ja już zrobiłam obchód mojej działki i cebulowe rosną bzy mają pąki normalnie świat oszalał , nadal leje i wieje ;:222 pocieszające w tym wszystkim że wiatr nie narobił mi szkód. ;:215
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A u mnie wiosna w pełni. Pełne słońce i 15 stopni, lekki wietrzyk, chodzę w bluzie bez kurtki.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Marysiu! dzisiejszy dzień od godz. 13 do 16:00spędziłam w ogrodzie. Cudowny dzień, dużo słońca, a w jego promieniach ponad 15 C ;:215
Dotleniłam się, wysiałam pietruszkę i szpinak w gruncie i kwiatki w paletach rozsadowych. W tunelu foliowym podlałam szczypior, rukolę i pozostawione na zimę opatulone fuksje , której niestety u mnie jeszcze nie było. Może już taka pogoda jak dzisiaj pozostać ;:108 Oczywiście dokonałam także inspekcji całego ogrodu . Krety panoszą się na całego . Nie pomogły żadne pułapki, preparaty odstraszające , jedynie nasz kocurek zmniejszył populację ;:108
Aniu! ja tez dzisiaj spacerowałam po ogrodzie w dresie . Słońce cudowne , kilka kresek ponad 15C i muskający twarz wiaterek - to jest to , co lubię ;:108

Obiecałam Beatce / Beatrix+/ fotkę Prusznika zimozielonego - zatem wstawiam i dzisiejszy mój zachód słonca

Obrazek

Obrazek
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
fela07
50p
50p
Od: 20 kwie 2013, o 13:55

Post »

Witaj Bogusiu
Bardzo lubię przechadzać się po Twoim ogrodzie, podziwiam, ale od czasu do czasu wypadałoby się przywitać. Piękny zachód słońca pokazałaś. U mnie słoneczko rzadko widzę. Wczoraj moja działka cała była okryta śniegiem a dzisiaj - już po śniegu i zaledwie +5 było w dzień.
Życzę udanych wysiewów, kwitnień, zbiorów a nade wszystko zdrowia. ;:80
pozdrawiam serdecznie - Fela
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko, jestem dumna z niego, a jak rozrósł się. Po obfoceniu znowu dostał białą szatkę z agrowłókniny, aby było mu cieplutko ;:306 Przeglądam oferty magnolii , wow dostałam wypieków ba, nawet palpitacji serca.. z 43 odmian wybrałam 6 / skromnie, prawda?/ pięć już mam w swoim ogrodzie ;:215
Felu! miło mi,ze bywasz w moim ogrodzie, zapraszam , kiedy tylko masz czas. Ja śniegu porządnego ;:306 jeszcze tej zimy nie widziałam / trochę poprószyło któregoś dnia i za godzinę już nie było śladu/. Dzisiaj fantastyczny dzień , w zaciszu można było już wystawić buźkę do słońca. Oby jutro było tak samo! W tej chwili 11,5C na termometrze ;:215
Alu!dziękuję serduszko ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23

Post »

Nooo i przez Ciebie sam przeglądam oferty magnolii . :lol: Ogólnie to już mam upatrzone roślinki do zakupu, ale cóż ... :D Ale u Ciebie ciepło . ;:215 Zazdroszczę .U mnie chłodno , ale dzisiaj było słoneczko i troszkę porobiłem w sadzie . ;:108
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Bogusiu czy już coś wysiewałaś, tak mnie łapki swędzą :;230
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pawle! :wit u mnie dzisiaj od rana operuje słoneczko, wieje lekki, ciepły wiaterek a na termpmetrze 9,3C. Noc również była ciepła ,choć padał deszcz. Tam gdzie oglądałam magnolie , ceny przerażające/ przynajmniej mnie/ , bo te co mam kupowałam o 50%/ a nawet więcej/ taniej . Przeglądnęłam wątek najpierw tu na FO, wypisałam te polecane a jak weszłam do sklepu internetowego to ;:oj , ile odmian ??? No ale cóż , wmówiłam sobie ,ze jestem rozsądną kobietą ;:108 i pozostało na mojej liście 6szt. Najpierw rozejrzę się po szkółkach i marketach w okolicy , internet- ostateczność.Wszystkie 5 szt ,które mam nabyłam w markecie, spisują się ;:215 choć 3 szt to młode nabytki . Na zdjęciu, posadzona jesienią odmiana Heaven Scent. Całkiem przyzwoicie wygląda, nawet ma pąki, zatem nadzieja ,ze będzie kwitła.

Obrazek

Obrazek

Dorotko! tak posiałam kwiatki do palety rozsadowej min. lobelię, nachyłek i inne . Do gruntu wysiałam wczoraj szpinak zimowy olbrzym i pietruszkę.

Obrazek
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

:wit
Bogusiu widzę,że u Ciebie na parapetach już wiosna ;:3 Pamiętam jakie piękne kompozycje tworzyłaś z lobelii więc postanowiłam i ja w tym roku posiać ją u siebie ;:108 U mnie pietruszka słabo rośnie i jest taka jakaś rosochata.Może w ramach eksperymentu część posieję wcześniej i zobaczymy co z tego wyjdzie.Muszę rozejrzeć się za jakimiś sprawdzonymi odmianami.
Pozdrawiam serdecznie ;:168
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu! :wit ja po raz pierwszy wysiewam pietruszkę o tej porze / doradził mi Pan ze sklepu ogrodniczego/. Głównie nastawiona jestem na natkę,bo moim facetom ;:306 zupa pomidorowa i rosół ,bez niej, nie smakują. Jesienią przenoszę , razem z ziemią do tunelu foliowego i natkę mam przez całą zimę./ oczywiście podlewam i okrywam w miarę potrzeby agrowłókniną/
Ja wysiewam co roku pietruszkę berlińską, odmiana plenna , późna , na zbiór jesienny.
Życzę powodzenia w uprawie ;:108 Jeszcze taka uwaga z doświadczenia . Korzeniowe/ głównie marchew i pietruszka/ stają się rosochate, niekształtne,w suchym roku , gdy je podlewamy. Korzeń palowy sam powinien dążyć do wód gruntowych, wtedy jest kształtny, równy, bez bocznych odgałęzień ;:108 Sprawdzone!!! ;:306

Kochani, kilka fotek budzącego się powoli do życia ogrodu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Hymmm Bogusiu, a tak w ogóle to pokazujesz zimę w swoim ogrodzie ;:306 No nie źle, miłego dnia :wit , już właściwie to nie chcę jej oglądać, skoro tyle roślin się budzi do życia ;:108
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko! :wit tak, tak - to są dzisiejsze fotki - wiosna tej zimy ;:306
O ja Cię, jak u mnie operuje słońce ;:215 na termometrze 11C ;:303
Też już nie chcę zimy!
Ankos7
200p
200p
Od: 2 lut 2013, o 18:47

Post »

Jaka zima??? U Ciebie to już prawie wiosna!!!!!!! ;:138

Pozdrawiam
Ania
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Bogusiu, szczęściara jesteś, masz + i masz słońce. Ja mam + i strasznie szaro, słońce tyko czasem na chwilkę się pokarze, a zimy też nie chcę. Jak w wojsku liczę kartki w kalendarzu. Półtora miesiąca i będzie marzec i dzień długi.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu! dzisiaj pracując w ogrodzie , w pełnym słońcu , moje myśli skoncentrowane były na wiośnie. ;:108 a to dopiero polowa stycznia.
Szkoda tylko roślinek , są całkowicie zdezorientowane ..tak jak momentami ja ;:306
Danusiu!szczerze, ja dzisiaj pomyślałam nawet o pierwszym grillu. Niestety mąż mnie powstrzymał przed przedwczesnymi zapędami ;:306 ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”