Miłka ja go co roku kupuję dla zapachu ma migdałowy mdły jak mówi mój mąż ale odstrasza komary i dla mnie ładnie pachnie . W tym roku mam tylko dwa bo więcej nie potkałam .. nawet na rabacie pięknie wyglądają ..
Upał daje się we znaki że nawet zdjęć nie chce si e robić bo wszystko słoneczko wysusza .. Zaczynają kwitnąć lilie i liliowce ..Szkoda tylko że tak krótko .. Może wreszcie się trochę ochłodzi albo nawet popada ..
Liliowce tez już szykują się do kwitnięcia szkoda tylko że tak gorąco i kwiat po jednym dniu więdną ..
Dzisiaj w noc porządnie popadało , od razu zrobiło się rześko a i kwiaty dostały sporą dawkę wody . Od razu widać ich poprawę ,stoją wyprostowane i nie mają zwiędniętych listków .. Aby wreszcie zmalał te upały .. Zaczynają kwitnąć liliowce , poro jeszcze w pąkach ale wcześniejsze już ładnie kwitną ..
Myślę że po dostaniu solidnej porcji deszczu i ochłodzeniu dłużej będą kwiaty na krzaczku ..
Ale pięknie kwitną! Moje lilie maja duże paki, pewnie po dzisiejszym deszczu się rozwiną.
Dobrze opisałaś zapach, może uda mi się gdzieś jeszcze go kupić!
U mnie dzisiaj prawie cały dzień popadywało więc wilgoci kwiat poro dostały ,.Dobrze że nie było wichury i burzy tylko spokojne padanie .. Mimo susz kwiaty ładnie kwitną chociaż może na moich piaskach mniej wyrośnięte ..
moje przetaczniki oprócz niebieskiego mizeroty ale myślę że do jesieni trochę narosną i na drugi rok już będą ładniejsze krzaczki ..
pierwsze kwiaty dalii nie długo będzie ich więcej kwitnąc ....
U mnie nawet sporo popadało ale ziemia była tak ucha że wszytko od razu wysychało ,dobrze że zrobiło się chłodniej to i ja odetchnęłam tak jak i kwiaty .. Dobre i to bo wszytko zostało nawodnione ....
Tak wyglądały kwiaty w upale .dobrze że teraz ich deszczyk podlał i wyglądają ładniej ..
Po deszczu nasze ogrody odczuwają wielką ulgę! Rzeczywiscie na zdjęciach kwiaty, pomimo, że dzielne, ale widać że nie mają lekko Ale i tak np Twoja firletka wygląda imponująco w stosunku do mojej, ktra porawie wyschła
Witaj Janeczko ale masz tych lili sporo i liliowce też ładne a jak tam moje truskawki muszę skopać pod nową plantację, ale nie wiem kiedy muszę stare wykopać i skopać poletko
Pestko truskawki ładnie wpuszczają nowe pędy więc możesz już przygotować im grządkę . jak tylko będą korzonki to ci wyślę ..
Pogoda nie specjalna ale trochę odmiękło i wzięłam się za chwasty bo te nigdy nie przestają rosnąć .. Dalie ładnie podskoczyły po tych deszczach i maj,a sporo pąków , będzie kwitnąco do jesieni ..
malwy już kwitną ,mam jeszcze czarną która też zaczyna kwitnąc ..
tawułki ładnie kwitną ale część musiałam przesadzić bo zaczęły schnąc przed kwitnięciem . Widzę że wpuszczają nowe listki więc są uratowane . Teraz maja więcej wilgoci ..
Tawułki masz w słusznych kępach! Fajnie to wygląda Moje cienkie i mizerne - za sucho jednak mam! U mnie malwy jeszcze nie zakwitły. Może dlatego, ze te najbardziej wyrywne wycięłam, bo zasłaniały dalie.
U mnie dla tawułek jest za sucho, a ponieważ w ogóle nie podlewam, musiałam też zrezygnować z nich zupełnie. Co prawda rosną 2 sztuki, ale niemal w ogóle nie kwitną, tylko podsychające listki ...