Mój Kwiecisty Zakątek cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój Kwiecisty Zakątek cz.7

Post »

Halinko , Dorotko , to na pewno Georgia Peach . To jedna z pierwszych moich żurawek. Wychowałem już kilka pokoleń , a ''babcia'' wciąż żwawa , choć nieco przypalona przez słońce.
Krysiu , nic nie powinno zaszkodzić dojrzewaniu nasion. Wilgoć jest , pogoda słoneczna z wysoką temperaturą. Kolega , bardziej doświadczony w przypadku niesprzyjających warunków , ścina pędy z torebkami nasiennymi i wstawia do wody w foliaku. Też dojrzewają. Moje siewki w tym roku zawiodły , moje w tym wina także . ;:108 ;:108 Postaram się lepiej w przyszłym roku. ;:333
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tadziu kolorowo jeszcze ;:138 u mnie też kilka kolorów ale się nie chce wychodzić bo pada i ponuro. :(
Pozdrawiam cieplutko. ;:196
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Kontakt:

Post »

Witak Tadziu nie mam ostatnio sił ani czasu na forum ale muszę ci zakomunikować że kwitły mi tawułki od ciebie choć jeszcze malutkie i niektóre nadal kwitną już zdążyłam je przesadzić po raz drugi bo będzie ogrodzenie z siatki leśnej i trzeba było je odsunąć od kraju ale już to widzę jak wszystkie zakwitną różowy dywanik.super. ;:215 ;:138
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Tadziu hibiskus bylinowy cudnie Ci kwitnie. ;:138 Mój zakwitł dopiero jednym kwiatkiem, ma dużo pąków, ale czy zdążą zakwitnąć.
Mówisz, że ostróżki słabo kwitną? Moim zdaniem jak na drugie kwitnienie to rewelacja. ;:108
Rabata żurawkowo- hostowa śliczna. :)
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

No to ta Afra już mi się podoba, może ją gdzieś trafię. :roll:
A może na wiosnę kilkoma pędzikami się wymienny ???
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Witaj Tadziu, ja też się właśnie wzięłam do wysadzania rozmnożonych żurawek do gruntu, bo to najwyższy dla nich czas, żeby się ładnie przyjęły. Już nowych odmian nie kupuję, bo dobiegłam do 100 i mam te, co mi się podobały. No może chętnie widziałabym jeszcze u siebie Apricot, bo ogromnie mi się podoba na zdjęciach. Masz ją może? Ciekawa jestem, jakie ty byś chciał jeszcze odmiany, może bym coś dla ciebie miała z moich?
Jakby co, to pisz Tadziu na pw.
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Kontakt:

Post »

Witaj Tadziu ubijemy interes? wymienisz się ,czerwony za taki Obrazek ;:138
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Twoje żurawki są naprawdę kuszące.
Ostróżki ładne. Moje pierwszy raz słabo kwitły, więc teraz jestem mile zaskoczona.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03

Post »

Zaglądam, podziwiam, pozdrawiam :wit
baseda
200p
200p
Od: 5 maja 2013, o 17:27

Post »

Tadziu wpadałam, żeby poogladać ostróżki i nie tylko. Piękne masz roślinki i widzę u Ciebie wielką pasję i miłość do roślin :) Lubisz mnożyć roślinki jak widzę i życzę wielu sukcesów w tym względzie, zwłaszcza przy sadzonkowaniu róż. Ja kiedyś spróbowałam, ale bez sukcesów, bo za szybko przesadziłam z doniczki. W kolejnym roku mam jednak zamiar dalej próbować. Pozdrawiam serdecznie i będę gościła u Ciebie częściej.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Kasiulu , a u mnie piękne lato :D Nawet zbyt sucho jest , czekam na deszcz. ;:108
Jolu ;:196 Tawułki bardzo szybko rosną , kwitną nawet małe odrosty. Wysokość ''płotu'' będzie taka , jak sobie przytniesz. Nawet ponad 2 metry. ;:333
Zamiana hibka na białego , czemu nie ;:333
Tereniu , tylko wcześniejsze ostróżki zakwitły. Późniejsze jeszcze nawet pąków nie mają , Za to rośliny wielkie ;:224 ;:224 Może jeszcze zdążą , myślę , że zima nie będzie wczesna. ;:185 Hibek jeszcze ma szansę , nie za wiele kwiatów będzie, ale zdąży. ;:108
Dzięki za rabatę , ale już po zmianie , nowe fotki na wiosnę , teraz nie jest zbyt efektowna.
Aniu , Afry nie szukaj , u mnie ukorzenione już są . ;:215 Wymianka , czemu nie , zawsze chętny jestem. :wink:
Wandeczko ;:196 Tak , to najlepszy czas na wysadzanie ukorzenionych żurawek i nie tylko. Moje tylko część wcześniej sadzonkowana, te już w gruncie. Druga ''fala'' też ma korzonki , na razie jeszcze stoją w doniczkach. A 30 sztuk we wtorek dopiero sadzonkowałem. Niektóre powtórki , ale 22 - 24 nowe odmiany będą. Na razie stoją w cieniu , na powietrzu , ale jak się ochłodzi to przeniosę do foliaka , by jak najdłużej miały wegetację. ;:108 Później grube okrycie z gałęzi sosen , nic im nie będzie. Odmiany Aprocot nie mam , ale nie znaczy , że nie będzie . Jeszcze w tym miesiącu mam zamiar coś zakupić. ;:333
Anulu , jeszcze jedną żurawkę będziesz miała ode mnie na pokuszenie ;:306 ;:306 Rada jaką dostałem od hodowcy ostróżek , dużo wody i nawozu ;:333
Ewuś dzięki ;:196
Basiu , witam :wit Pasja do roślin opanowała mnie całkowicie. To całe moje życie. Dzieci dorosły , wyfrunęły z domu. Cały wolny czas im poświęcam. Rozmnażam dlatego , że lubię patrzeć , jak coś , co niedawno było ziarenkiem czy małą sadzonką , rośnie i zakwita. W przypadku wielu roślin to wąłśnie jest zagadką i niespodzianką , jak będzie wyglądał kwiat , jaki kolor pokaże. Najbardziej wdzięcznym tematem są liliowce, tutaj możliwości jest najwięcej. Róże , to dopiero ''raczkujący temat''. Popełniłem błędy i wynik choć nie zerowy , ale słaby. Teraz powinno być lepiej. Zapraszam , po sezonie będzie mnie łatwiej tutaj zastać. ;:215
aniap56
200p
200p
Od: 6 cze 2014, o 21:43

Post »

Co pospaceruję po Twoim ogrodzie to zaraz dopada mnie choroba :;230 .Najpierw liliowcowa , a teraz hibiskuskowa :oops:
Fajne te ostróżki i żurawki :wit
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Aniu , witaj :wit To i dwie następne także :?: ;:oj ;:306 ;:306 Mam już tych ''chorób'' co niemiara , tylko liliowa mnie opuściła. ''Wyleczyły'' mnie nornice i jakiś wirus. Moje lilie w szczątkowej ilości pozostały , mikre , po przekwitnięciu giną a na wiosnę tylko nory po odwiedzinach tych futrzanych drani. Nie daję rady , ręce mi opadły. ;:223 ;:223 Hibki mam , ale warunki mają trudne , nie będzie ich zbyt wiele. ;:131
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Witaj :)
Dzisiaj na Dożynkach powiatowych były żurawki po 7 zł.
Kupiłam jedną.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Zytuś , to miałaś szczęście ;:224 ;:224 Ja byłem na gminnych i tylko wata cukrowa i piwo było . ;:oj ;:oj A , jeszcze plastikowe zabawki były ;:306 ;:306
Sezon się kończy i schodzą z cen. Sadzonki od Ciebie wszystkie rosną. ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”