Kasiulu , a u mnie piękne lato

Nawet zbyt sucho jest , czekam na deszcz.
Jolu 
Tawułki bardzo szybko rosną , kwitną nawet małe odrosty. Wysokość ''płotu'' będzie taka , jak sobie przytniesz. Nawet ponad 2 metry.
Zamiana hibka na białego , czemu nie
Tereniu , tylko wcześniejsze ostróżki zakwitły. Późniejsze jeszcze nawet pąków nie mają , Za to rośliny wielkie

Może jeszcze zdążą , myślę , że zima nie będzie wczesna.

Hibek jeszcze ma szansę , nie za wiele kwiatów będzie, ale zdąży.
Dzięki za rabatę , ale już po zmianie , nowe fotki na wiosnę , teraz nie jest zbyt efektowna.
Aniu , Afry nie szukaj , u mnie ukorzenione już są .

Wymianka , czemu nie , zawsze chętny jestem.
Wandeczko 
Tak , to najlepszy czas na wysadzanie ukorzenionych żurawek i nie tylko. Moje tylko część wcześniej sadzonkowana, te już w gruncie. Druga ''fala'' też ma korzonki , na razie jeszcze stoją w doniczkach. A 30 sztuk we wtorek dopiero sadzonkowałem. Niektóre powtórki , ale 22 - 24 nowe odmiany będą. Na razie stoją w cieniu , na powietrzu , ale jak się ochłodzi to przeniosę do foliaka , by jak najdłużej miały wegetację.

Później grube okrycie z gałęzi sosen , nic im nie będzie. Odmiany Aprocot nie mam , ale nie znaczy , że nie będzie . Jeszcze w tym miesiącu mam zamiar coś zakupić.
Anulu , jeszcze jedną żurawkę będziesz miała ode mnie na pokuszenie

Rada jaką dostałem od hodowcy ostróżek ,
dużo wody i nawozu
Ewuś dzięki
Basiu , witam

Pasja do roślin opanowała mnie całkowicie. To całe moje życie. Dzieci dorosły , wyfrunęły z domu. Cały wolny czas im poświęcam. Rozmnażam dlatego , że lubię patrzeć , jak coś , co niedawno było ziarenkiem czy małą sadzonką , rośnie i zakwita. W przypadku wielu roślin to wąłśnie jest zagadką i niespodzianką , jak będzie wyglądał kwiat , jaki kolor pokaże. Najbardziej wdzięcznym tematem są liliowce, tutaj możliwości jest najwięcej. Róże , to dopiero ''raczkujący temat''. Popełniłem błędy i wynik choć nie zerowy , ale słaby. Teraz powinno być lepiej. Zapraszam , po sezonie będzie mnie łatwiej tutaj zastać.