Aneczko dopiero co pokazywałaś jak kwitną truskawki a tu już owoce

Nie ma to jak swoje,prawda?
takasobie 
Witam w moim ogrodzie.Dzięcioł to prezent od bratowej.Miło mi że do mnie zaglądasz
piotrkowice Patrycjo szkoda,że zdjęcie nie oddaje piękna tej lilii bo na żywo wygląda jeszcze ładniej
Shiz3R Robercie w tym roku czeka mnie sporo liliowych niespodzianek bo duża część z zakupionych w tym roku nie miała oznaczonej odmiany.Sama jestem ciekawa co z nich wyrośnie
Paulii cieszę się,że ominęły Cię weekendowe burze.U mnie na dzisiaj zapowiadają gwałtowne ulewy chociaż na razie świeci słońce
roza333 na całe szczęście okazało się,że truskawek jest więcej niż jedna więc było czym dzielić

Dzisiaj już widziałam kolejne
nifredil Sabinko fajnie,że się odzywasz bo już myślałam,że całkiem pochłonęła Cię ta piękna roślinność z którą miałaś okazję obcować podczas wycieczki

Szkoda,że blisko mnie nie ma takich fajnych miejsc z roślinkami.Chyba,że ktoś ma namiary na ciekawe miejsca w mojej okolicy to chętnie się wybiorę
W związku z wczorajszym dylematem o jedynej truskawce przypomniała mi się historia sprzed kilku lat.Miłość do roślin mam po Tacie,ogrodniku-amatorze.Kilka lat temu stwierdził,że do szczęścia potrzeba mu dobrego drzewka z czereśniami.Po wybraniu satysfakcjonującej go odmiany posadził nowy nabytek w ogródku i już w marzeniach widział jak zajada się owocami z własnej uprawy.Jednak co roku coś przeszkadzało w owocowaniu:a to złamała się gałązka z kwiatami,czy przyszła jakaś choroba i owoce nie dojrzały.W końcu przyszedł upragniony rok kiedy pojawił się pierwszy dorodny owoc.Tata codziennie chodził sprawdzać czy aby już nadaje się do zjedzenia bo chciał żeby był idealny.Traf chciał,że przyjechaliśmy w odwiedziny.Ja z dziewczynkami poszłam do domu a mąż przejść się po ogrodzie.Mama zrobiła kawę i zasiedliśmy przy stole i wtedy wchodzi mój mąż ze słowami: Tata jakaś kwaśna ta Twoja czereśnia,wcale mi nie smakowała.

Chyba pierwszy raz widziałam taką jawną chęć mordu w oczach

Na szczęście mąż żyje do dziś i jest ulubionym zięciem,pewnie dlatego,że jedynym

A czereśnia co roku ma mnóstwo pysznych owoców
A na takie kwitnienia teraz czekam: