Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD
- Margaret2014
- 1000p
- Od: 20 maja 2014, o 08:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD
A co to za roslinka na tej stronie pod roza Monika?
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Róże śliczne, każde
Moje jeszcze nie kwitną jak należy, ale to już lada dzień.
Podoba mi się też jasnota-uskubałam sobie trochę będąc w cudzym ogrodzie
Zauważyłam, że ma już pączki.
Pogoda się nie poprawiła
Nadal czekam na porządny opad deszczu. Mżyło dziś w nocy, ale ziemi nie zmoczyło, ba! Meble ogrodowe też jakby bardziej suche niż mokre. Tylko nóżki kotom mokną na trawie i później w domu robi się bałagan.

Podoba mi się też jasnota-uskubałam sobie trochę będąc w cudzym ogrodzie

Pogoda się nie poprawiła

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Margaret2014 - to jest rutewka orlikolistna .Miło,że zaglądasz do mnie!
Ewciu - wczoraj było ładnie, dzisiaj podobnie ale straszą burzami..
Może się nie sprawdzi prognoza u mnie.
Współczuję niekorzystnej aury ale jakiś front ciepły nadchodzi ...jest nadzieja na poprawę...U mnie ziemia fajnie wilgotna ale chwasty szaleją, tydzień temu miałam ogarniętą chwastowo działkę ...znowu powtórka z rozrywki..ale trawa wysoka poszła i łatwo jej się pozbyć bo wyrywa się idealnie z korzeniami ale drobnica świeża też się trafia...nie ma lekko!
Spania nie mam z rana , coś wkleję bo zdjęć mam multum i jadę na ryneczek po rozsadę selerów ..obym czegoś roślinnego co mnie skusi nie spotkała
...bo już nie mam dosłownie gdzie palca wbić ...Przynajmniej nie muszę zastępczych obiektów do fotografowania
wynajdywać ...w ogrodzie lato to lato ma być ... 
Parę migawek z mojego czerwcowego ogródka...

azalia nadal w pełnej krasie

czas piwonii miałam co ściąć na bukiet znajomej ale jeszcze troszkę kwiatów zostało

ulubiony groszek cukrowy wnuczki kwitnie

landrynkowy regensberg

rodgersja przekwita , kwiaty ma co rok piękniejsze

august moon

Ewciu - wczoraj było ładnie, dzisiaj podobnie ale straszą burzami..

Współczuję niekorzystnej aury ale jakiś front ciepły nadchodzi ...jest nadzieja na poprawę...U mnie ziemia fajnie wilgotna ale chwasty szaleją, tydzień temu miałam ogarniętą chwastowo działkę ...znowu powtórka z rozrywki..ale trawa wysoka poszła i łatwo jej się pozbyć bo wyrywa się idealnie z korzeniami ale drobnica świeża też się trafia...nie ma lekko!
Spania nie mam z rana , coś wkleję bo zdjęć mam multum i jadę na ryneczek po rozsadę selerów ..obym czegoś roślinnego co mnie skusi nie spotkała

Parę migawek z mojego czerwcowego ogródka...

azalia nadal w pełnej krasie

czas piwonii miałam co ściąć na bukiet znajomej ale jeszcze troszkę kwiatów zostało

ulubiony groszek cukrowy wnuczki kwitnie

landrynkowy regensberg

rodgersja przekwita , kwiaty ma co rok piękniejsze

august moon

- Margaret2014
- 1000p
Ta rodgersja bardzo mi się podoba, można ją rozmnażać z nasion?
- Wolusia
- 1000p
- Od: 12 sty 2013, o 17:37
U mnie teraz króluje kolor żółty. Co to za niebieskie kwiatki na fotce?
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Maryniu
Piękne piwonie,róże
Azalka ma piękny,mieszany kolorek ,ani wpełni żółty,ani pomarańczowy,piękne jest
Różyczki zaczynają swój piekny koronny czas,dobrze,że one tak długo kwitną,bo inne za szybko przemijają

Piękne piwonie,róże

Azalka ma piękny,mieszany kolorek ,ani wpełni żółty,ani pomarańczowy,piękne jest

Różyczki zaczynają swój piekny koronny czas,dobrze,że one tak długo kwitną,bo inne za szybko przemijają

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Maryniu,ogród w pełnym rozkwicie,czy za różową piwonią na jednym ze zdjęć to obłoki rutewki ?rewelacyjnie to wygląda,u mnie wreszcie nie pada ,pozdrawiam i buziaczki posyłam

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Piwonie, gożdziki, róże.......ależ pięknie i pachnaco się zrobiło.
Szkoda tylko piwonii w tych deszczach, bo całkiem marnieją.
Cudownie wygląda twoja rutewka.
Szkoda tylko piwonii w tych deszczach, bo całkiem marnieją.
Cudownie wygląda twoja rutewka.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Maryniu, zrobiłam sobie kawkę i do ogrodu Twojego wdepnęłam na spacer poranny, wolne mam, więc szkoda dnia, słonko świeci więc zaraz na działeczkę jadę, orliki Twoje prześliczne, ja jakoś wcześniej ich nie doceniałam, ale teraz mam ich coraz więcej i coraz bardziej się nimi zachwycam 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No lato
Do tej pory chyba azalie nie kwitły razem z różami?
Rodgersja u mnie dopiero rozwinęła liście, nie widać kwiatów. Bardzo mi się podobają, ale tylko raz je widziałam, zaraz po posadzeniu. Liście co roku się pojawiają, ale na tym koniec.
Wczoraj padało
A dziś od rana pojawiło się słońce i zaraz znów będzie za sucho. Kwiatom powinno to jednak wystarczyć do rozkwitnięcia-róże i piwonie pojawią się jednocześnie 

Rodgersja u mnie dopiero rozwinęła liście, nie widać kwiatów. Bardzo mi się podobają, ale tylko raz je widziałam, zaraz po posadzeniu. Liście co roku się pojawiają, ale na tym koniec.
Wczoraj padało

- marpa
Wczoraj miałam bardzo udany działkowy dzień ..ciepło , słoneczko padało ok.18 przez 15 min... 
Ziemia lekko wilgotna , idealna do przesadzania, sadzenia , z czego skwapliwie skorzystałam
wykopałam olbrzymią trawę do przesadzenia w inne miejsce bo tu gdzie rosła była zbyt wysoka...a przesadzi syn w sobotę bo jej nie drgnę...
No i na ryneczku byłam...
Dzisiaj zapowiada się równie piękny dzień !
Margaret2014 nie zauważyłam , żeby się rozsiewała , przyrasta rozłogami ale nie lubi przesadzania podobno.
Wolusia u mnie nie ma dominującego koloru jakoś
...chyba wszystkie barwy z palety
... choć pojedyncze rabaty mają jakiś wybrany dominujący kolor . Mój ogródek naturalistyczny więc wszystkie barwy dozwolone ...jeszcze nie tak dawno nie lubiłam kwiatów w białym kolorze a obecnie lubię...i to bardzo !
A w niebieskim kolorze veronica Przetacznik pagórkowaty .
anabuko1 Aniu azalia najstarsza i najdłużej kwitnąca u mnie to prawdziwa żarówa co ustalę jej nazwę to zapomnę
... mózg coraz mniej pojemny mam tyle nazw starych i nowych kotłuje się ...ale czasem przebłyski mam...
Żartuję ... w tle moich znajomych o ile chodzi o znajomość nazw roślin to jestem do przodu!
Marto tak to rutewka . Faktycznie rośliny garną się do kwitnienia szkoda,że tak szybko przekwitają! Nie pada i u mnie zapowiada się ładny dzień! Warunki do działkowania idealne!Odwzajemniam
kogra Graziu zapachów rzeczywiście nie brakuje w tej chwili . Jeszcze pięknie odurzająco pachnie duża azalia ,
blisko pachnący alchymist i dołączył do niego westerland..Na szczęście zapachy wzajemnie się uzupełniają i w centrum wypoczynkowym jest sielankowo! Pachną też piwonie ale nieco w innej części działki...
Piwoniom na szczęście u mnie deszcz nie przeszkodził...opady były delikatne deszcz nawodnił ziemię ale roślinom nie zaszkodził. Zastoju wody u mnie nie było...
Rutewka ma swoje lata...ok.30 !Był czas,że zginęła całkowicie i późnej się pojawiła dokładnie w tym samym miejscu po latach ale była pierwotnie dużo jaśniejsza , prawie biała z leciutkim różem a teraz jest wrzosowa ...
iwona0042 Iwonko miło,że poranny spacerek rozpoczęłaś u mnie!
Do orlików powróciłam i ja niedawno mam troszkę ale nie za wiele ...Też się wybieram na działkę ..w radio "klepią" o ulewach, burzach,.
.
Ewciu moim rodgersjom " przypasowało" miejsce w cieniu kwitną powoli od pierwszego sezonu...
Zanim się wybiorę migawek ogrodowych kilka...
Rutewka powoli przekwita

od 2 dni siedzi w tym samym miejscu ...podobno nie groźny jest ?

takie tam wypełniacze / " coś" zrobiło koronkową robotę!

nie jestem pewna czy ta truskawka ozdobna jest jadalna?

a mówiłam ,że wybieram się na ryneczek ???

Ziemia lekko wilgotna , idealna do przesadzania, sadzenia , z czego skwapliwie skorzystałam

No i na ryneczku byłam...

Dzisiaj zapowiada się równie piękny dzień !
Margaret2014 nie zauważyłam , żeby się rozsiewała , przyrasta rozłogami ale nie lubi przesadzania podobno.

Wolusia u mnie nie ma dominującego koloru jakoś

A w niebieskim kolorze veronica Przetacznik pagórkowaty .
anabuko1 Aniu azalia najstarsza i najdłużej kwitnąca u mnie to prawdziwa żarówa co ustalę jej nazwę to zapomnę

Żartuję ... w tle moich znajomych o ile chodzi o znajomość nazw roślin to jestem do przodu!

Marto tak to rutewka . Faktycznie rośliny garną się do kwitnienia szkoda,że tak szybko przekwitają! Nie pada i u mnie zapowiada się ładny dzień! Warunki do działkowania idealne!Odwzajemniam

kogra Graziu zapachów rzeczywiście nie brakuje w tej chwili . Jeszcze pięknie odurzająco pachnie duża azalia ,
blisko pachnący alchymist i dołączył do niego westerland..Na szczęście zapachy wzajemnie się uzupełniają i w centrum wypoczynkowym jest sielankowo! Pachną też piwonie ale nieco w innej części działki...

Piwoniom na szczęście u mnie deszcz nie przeszkodził...opady były delikatne deszcz nawodnił ziemię ale roślinom nie zaszkodził. Zastoju wody u mnie nie było...
Rutewka ma swoje lata...ok.30 !Był czas,że zginęła całkowicie i późnej się pojawiła dokładnie w tym samym miejscu po latach ale była pierwotnie dużo jaśniejsza , prawie biała z leciutkim różem a teraz jest wrzosowa ...
iwona0042 Iwonko miło,że poranny spacerek rozpoczęłaś u mnie!

Ewciu moim rodgersjom " przypasowało" miejsce w cieniu kwitną powoli od pierwszego sezonu...
Zanim się wybiorę migawek ogrodowych kilka...

Rutewka powoli przekwita

od 2 dni siedzi w tym samym miejscu ...podobno nie groźny jest ?

takie tam wypełniacze / " coś" zrobiło koronkową robotę!

nie jestem pewna czy ta truskawka ozdobna jest jadalna?

a mówiłam ,że wybieram się na ryneczek ???

- patusia336
- 1000p
- Od: 31 sty 2011, o 19:42
Cudowne piwonie,wszystko pięknie Ci rośnie, jestem pod wrażeniem . I co tam na ryneczku ciekawego kupiłaś?
- marpa
No...pokazałam przecież
..piwonię sfotografowaną jeszcze przed posadzeniem kupiłam !

- Margaret2014
- 1000p
No to się obkupiłaś.
Pięknie to wszystko u Ciebie wygląda, aż miło popatrzeć.
Ja też choruję na róże, mam tylko jedną taką no name, kupioną na ryneczku.
Może doradzisz, które mają małe wymagania, nie chorują, nie sprawiają kłopotów itp.
Pięknie to wszystko u Ciebie wygląda, aż miło popatrzeć.
Ja też choruję na róże, mam tylko jedną taką no name, kupioną na ryneczku.
Może doradzisz, które mają małe wymagania, nie chorują, nie sprawiają kłopotów itp.
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Takie migawki z ogrodu to można oglądać w nieskończoność...
Pięknego masz tego Alchymista - wielki krzaczor. Żeby tak jeszcze powtarzał kwitnienie to byłaby z niego cud-miód różyca
Nie widziałam takich trzykrotek... z zielonym kolorkiem... fajne.
I zachwyciłam się krwawnikami... nie wiedziałam, że mogą mieć różne kolorki.
Czerwiec to fantastyczna pora roku - ogród nigdy później nie jest tak kolorowy.

Pięknego masz tego Alchymista - wielki krzaczor. Żeby tak jeszcze powtarzał kwitnienie to byłaby z niego cud-miód różyca

Nie widziałam takich trzykrotek... z zielonym kolorkiem... fajne.
I zachwyciłam się krwawnikami... nie wiedziałam, że mogą mieć różne kolorki.
Czerwiec to fantastyczna pora roku - ogród nigdy później nie jest tak kolorowy.