Panta rei a może i nie w Podwórkowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Panta rei a może i nie w Podwórkowym

Post »

Olu-podesłałaś halny!Ale w poniedziałek mróz ma wrócić.Kwiczoł przepięknie się kąpał w śniegu.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewo w moich prognozach nie widziałam jak na razie mrozu i to nie jest takie radosne , bo kiedyś przyjdzie i pewnie to będzie w kwietniu.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
Olgo-u nas już też te minusy zapowiadają coraz mniejsze i nocą.Pozostaje nam skorzystać z łotewskiego pomysłu i zasadzić cebulę,ani u Ciebie ani u mnie w domu w takich okolicznościach przyrody nie zamarznie.
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:306 ;:306 Ewo, gdybym nie przeczytała , że to cebule, to myślałam, że narcyzy ;:306 ;:306
Super pomysł!!!
Czyżby u Ciebie było tyle śniegu? U mnie nie ma nic. Przebiśniegi kwitną! ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewo - pomysł na uprawę cebuli rewelacyjny! Chyba plagiat popełnię :)
Bardzo mi się podobały domki i choineczki - to ceramika z Bolesławca - prawda? Ja sobie ostatnio dwa kubeczki do herbatki zakupiłam wzór 111 - bo mi pasuje do kafli w kuchni na Starówce. Na pewno jeszcze sobie kupię filiżanki do kawy. Mamy na wsi takie w pawie oczka - bardzo je lubimy. Bardzo blisko od nas jest sklep firmowy - o jejku jaka to pokusa.....
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam między egzaminacyjnie w słońcu.
Tosiu-tyle śniegu było,a nawet więcej,bo to stan po ociepleniu,sąsiad z drugiego domu profesorskiego zrobił spore igloo i rano jeszcze było.W nocy mróz minus 10.
Olgo z Ogrodu Azy-w cieniu śnieg leży,na północno wschodniej połaci dachu sporo,nad moim mieszkaniem od południowego zachodu spada malowniczym jęzorem mimo drabinek.Pod nogami lód,tylko kawałkami,czasem sypnięty solą,czasem piaskiem,zdarza się odstukany.Rośliny poczuły wiosnę i ruszyły,właśnie pierwszy raz zasilałam ptasim.Być może kolega da się namówić na przywiezienie z Rosji preparatu Torfusza,zdaje się być rewelacyjny,niestety nie eksportują i zamówić się wysyłkowo nie da.
Ambo-z Bolesławca miałam kilka rzeczy starszych z ornamentem stempelkowym- wazon,dzbanek,miski,pojemnik,wiesz zimowe prezenty od koleżeństwa z pracy,nie zbierałam,ale były.Zobaczyłam u Alinki K. małe dzbanuszki w borówkowy wzór i się zachwyciłam.U na Bolesławiec ma stoiska na Rynku Głównym na targach zwykle przedświątecznych.Zamówiłam imieninowo domek,dostałam dwa,do tego choinka duża,dwie małe,doszły dzbanuszki różnej wielkości.Wielkanocnie zajączki.Stoisk jest dwa do trzech,bo firma podzieliła się na spółki pracownicze,ilość wzorów wzrosła,doszły kolory,doszły wzory nietradycyjne.Bywają rzeźby ogrodowe,umywalki,salaterki,półmiski,naczynia do podgrzewania czekolady czy sera.Są ze dwa sklepy firmowe,niestety w samym centrum.Proszę na pw o zdjęcie wzoru który masz,coś na pewno na targach wypatrzę.Pod koniec wyjmują prawdziwe cuda!
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewo - PW wysłałam.
W tym "moim" sklepie ostatnio była kura nadnaturalnych rozmiarów - no mówię Ci jaka fajna :lol:
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ambo-w zeszłym tygodniu został w pobliżu mojego miejsca pracy otwarty nowy sklep z ceramiką,połowa z niej nowoczesna,przepiękne żaby,które zachwyciłyby Maskę,połowa to firmowa bolesławiecka,w tym są kawowe na sztuki,czajniczki,deseczki,maselniczki,solniczki i pieprzniczki,cukiernice bardzo pasujące do prezentowanych na pw kafelków,czy możesz powstrzymać się z zakupem zastawy do wiadomej konferencji?
Łotewski portal proponuje kolejną nowinkę wiosenną z dna mniejszej butli PET,to wymaga większych troszkę umiejętności przetwórczych ,ale trudne nie jest,świnka na młodą pietruszkę albo na szczypiorek. A może na owies lub trawkę dla trzech kotów różnej płci i temperamentu?
Obrazek
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Pomysł świetny, świnka to pożyteczne zwierzątko :) A od spodu jakieś otwory na nadmiar wody są?
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuzanno-pewnie trzeba wywiercić czy lepiej zrobić to rozgrzanym na gazie drutem.
Ambo-jeśli ta ceramiczna kura jest na półmisku a rozmiarem odpowiada wypasionemu kocurowi to widziałam wczoraj-piękna a zarazem krucha.
U nas powiew wiosny od Tatr.Trochę śniegu jeszcze jest,ale w Środpodagrycznikowym swieża lawenda wymyka się spod świerkowych gałązek.Kaptury ochronne z krzaczków zdjęłam.Sikorki zgrymaszone,pan sroka o długaśnym ogonie figlarny,kawki spacerują parami,kwiczoł przebiera w jabłkach,woli lekko kwaskowate i muszą być jędrne.
Odwiedziła mnie Olga z Ogrodu Azy z zakupami nasiennymi:groszek pachnący,nasturcje pnące i niższe "dzień i noc",onętki(w tym siarkowy),wielkie opakowanie rzodkiewek.Jak już ona z krainy mrozu myśli o wysiewach to trzeba zrobić przegląd na parapetach.Trochę poprzesadzać by się przydało o ile już jest ziemia w małych opakowaniach w Ogrodniczym.
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Witaj Ewuniu :wit
Pokazałam tą butlę z cebulką mojej córci i o bozie ty mój, jak mi dziurę w brzuchu wierci, żeby jej tą butle zrobić. Mam już kupioną wodę, teraz tylko wypić nam zostaje i posadzić tą cebulkę :heja fajne pomysły pokazujesz, podoba mi się ;:108
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Motylki,ptaszki,hiacynt,nawet niedźwiedź się obudził
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
W Podwórkowym krokusy mają spore już liście.Na grządce która miała nieszczęście być pod rusztowaniem nic oprócz psich....sprzed dni paru.
Bogusiu-naturalnie jak Łotysze dadzą jeszcze jakiś pomysł nie omieszkam zaprezentować.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Witaj Ewuniu :wit .... superowe te cebule w butli ..jak się to napełnia ziemią , a otwory później robi ?
Pomysłowe te świnki z butelek PET ...chyba taką zrobię ...ale co ja w nią włożę ?
Fajne masz ozdoby ...motylek , ptaszek ..a nawet misiu ...prawda , że już wiosnę czuć ?
Serdeczności ;:196
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Witaj Ewuś oj jaki fajny pomysł na cebulę chyba też tak zrobię :wit
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Ewuniu cebula już w butli stoi, ale tak ładnie mi to nie wyszło jak u Ciebie widać, ale coś koło tego ;:224 ......pozwolisz, że ptaszka sobie odgapię ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”