Jakbym o sobie czytałaewamaj66 pisze:Zamawiając rośliny wiem bardzo doskonale, gdzie je posadzę. Do momentu, kiedy przyjdzie się wziąć za sadzenie nowości-zawsze biegam z roślinami i szukam lepszego miejscaZdarza się, że w panice zrywam trawę i ryję nową rabatę, bo się koncepcja zmieniła albo miejsce nie jest tak obszerne, jak mi się zdawało
Świat roślin Ewy-rozalki część szósta
- Ave
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Świat roślin Ewy-rozalki część szósta
- wielkakulka

- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zawsze marzyła mi się taka teściowa co z dziećmi zostanie, pomoże. Moja też i schorowana i raczej domatorka. Czyta wszystko co jej wpadnie w ręce i nie potrzebuje towarzystwa do szczęścia. Książka, ciepły koc na nogi i słoneczko - i OK.
Człowiek chciałby wziąć pod pache i pójść na spacer, do parku, ale nie zawsze mozna zrobic to co się chce, cóż takie życie...
Człowiek chciałby wziąć pod pache i pójść na spacer, do parku, ale nie zawsze mozna zrobic to co się chce, cóż takie życie...
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Witaj Ewuś. Jako że jesteś naszą skarbnicą wiedzy przyszłam do Ciebie z kolejnym pytaniem. Czy orientujesz się może czy można jeszcze sadzić truskawki?
-
Pashmina2006

Ewuś czytałam że wybierasz się dzisiaj do szkółki. Ciekawa jestem co upolujesz. A miał to być już koniec zakupów hehehehe. Kochana ja tu się dowiedziałam że Ty harcerka. Ja też byłam. Trochę krócej od Ciebie nad czym bardzo dzisiaj ubolewam. To były piękne czasy. Czuwaj!
-
Michal M
- 200p

- Od: 8 sty 2013, o 09:04
Witaj Ewuniu
co to za roślinka?
co to za roślinka?
ewa_rozalka pisze:
![]()
- Mandragora

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Ewuś, wróciłaś już? Opowiadaj, co kupiłaś 
-
Pashmina2006

No ja też czekam z niecierpliwością na nowe wieści 
- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Witaj Ewciu
Ten irysek niebiesko-biały to istny cukiereczek
- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tereniu pracuj ,a efekty będą niebawem
Kasiu trzema się czasem czymś pobawić ,to bardzo odpręża
Ewciu pewne wypowiedzi są uniwersalne i pasują do nas jak ulał
Aniu człowiek niestety nie panuje nad wszystkim a zwłaszcza nad drugim człowiekiem i nigdy nie ma tak ,jak sobie wymarzył .
Milenko i Madziu w szkółce miałam głównie oglądać ,ale same wiecie jak to jest .Kupiłam więc ;
Brzoza karłowa Trost s Dwarf ,berberys karłowy Goldaliata ,azalia Mayaro ,modrzew szczepiony na pniu
Diana , pnącze winnik zmienny ,rożanecznik ,którego nazwę później podam i jodełka koreańska której nazwa została w szkółce ,jakas karłowa odmiana ,ma króciutkie igiełki i jest cudowna .Nie mogłam jej zostawić .Teraz będę myśleć ,gdzie ja to wsadzę
Witaj Michałku ,roślina o którą pytasz ,to hiacyncik hiszpański cebulowa roślinka
Betti nie pamiętam nazwy tej krzewuszki ,kupowalam ją dawno temu .Jest wielkim krzewem i ma 3 kolory kwiatów ,żółty,biały i różowy .Piękna i duża .W sam raz na Twoje włości
Ewuniu ,też go lubię ,to mój ulubiony irys
Kasiu trzema się czasem czymś pobawić ,to bardzo odpręża
Ewciu pewne wypowiedzi są uniwersalne i pasują do nas jak ulał
Aniu człowiek niestety nie panuje nad wszystkim a zwłaszcza nad drugim człowiekiem i nigdy nie ma tak ,jak sobie wymarzył .
Milenko i Madziu w szkółce miałam głównie oglądać ,ale same wiecie jak to jest .Kupiłam więc ;
Brzoza karłowa Trost s Dwarf ,berberys karłowy Goldaliata ,azalia Mayaro ,modrzew szczepiony na pniu
Diana , pnącze winnik zmienny ,rożanecznik ,którego nazwę później podam i jodełka koreańska której nazwa została w szkółce ,jakas karłowa odmiana ,ma króciutkie igiełki i jest cudowna .Nie mogłam jej zostawić .Teraz będę myśleć ,gdzie ja to wsadzę
Witaj Michałku ,roślina o którą pytasz ,to hiacyncik hiszpański cebulowa roślinka
Betti nie pamiętam nazwy tej krzewuszki ,kupowalam ją dawno temu .Jest wielkim krzewem i ma 3 kolory kwiatów ,żółty,biały i różowy .Piękna i duża .W sam raz na Twoje włości
Ewuniu ,też go lubię ,to mój ulubiony irys
- anastazja B
- 1000p

- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Ewo u Ciebie zawsze piękne zdjęcia pięknych kwiatów, mi na wszystko brakuje czasu, zawsze wszystko w pośpiechu , a tyle jeszcze do zrobienia... Podziwiam Twój ogród i wesoły spokój jaki w nim stworzyłaś 
- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Beatko ,ja tez się z niczym nie wyrabiam .Ale pocieszam się ,że to przejściowe .Nauczyłam się jednego ,
że świat się nie skończy ,jeśli czegoś nie zrobię. Dziękuję ,że masz dobre zdanie o moim ogrodzie ,wpadaj częściej
że świat się nie skończy ,jeśli czegoś nie zrobię. Dziękuję ,że masz dobre zdanie o moim ogrodzie ,wpadaj częściej
-
Pashmina2006

Ewciu do szkółki się nie chodzi oglądać
tak się nie da. Zakupy superowe. Jeszcze fajniej będzie jak pokażesz nam je.
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Widzisz jeszcze masz miejsce w ogrodzie, tyle zakupów
Ja też proszę, pokaż nam co masz nowego.
Przyłączam się do Madzi i Doroty i proszę Ewuś pokaż te swoje zakupki?
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- Mandragora

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Ewuś, czekałam i czekałam aż napiszesz, co kupiłaś, aż w końcu zasnęłam
Obejrzałam Twoje zakupy u wujka G. - azalia piękna i w dodatku pachnie
Brzoza ma cudne listki
A ja dziś przywiozłam hortensje ogrodową od Mamy - bardzo się z niej cieszę, będzie kwitła, bo moja przy tarasie nie ma pączuszków. Może przemarzła, a może ma tam za ciasno. Mogłyby fajnie wyglądać posadzone obok siebie - tylko jak tę moją przesadzić, żeby nie uszkodzić korzeni pierisa i azalii? Wszystko rośnie b. blisko siebie