Witaj Aniu.
Perukowiec faktycznie ładnie się przebarwił i jeszcze nie zgubił wszystkich liści.
Niestety peruczek w tym roku nie miał. Sama nie wiem dlaczego,bo przez inne lata miał.
U mnie pogoda przepiękna. Kilka dni grabiłam liście. Pozostało mi jeszcze otulenie niektórych roślin,ale jeszcze jest zbyt ciepło. Oby tak było jak najdłużej.
Serdecznie wszystkich pozdrawiam i dobranoc. Zyczę kolorowych snów.
Witaj Alu czy już uprałaś się z pracami w ogrodzie ?????? bo ja o dziwo w sobotę zakończyłam. Została mi niewielka grządka z pustynnikami ale to pryszcz zostało dla przypomnienia sobie o działce no i okrycie jak będą się miały mrozy .pozdrawiam z niedaleka .....
Weroniko, Grażynko dziękuję za miłe słowa . U mnie juz po ładnych, jesiennych kolorkach. Zrobiło się smutno, choć pogoda nadal przepiękna.
Marysiu dziękuję za odwiedzinki. W Ogrodzie już dużo porobiłam . Wszystko co nie zimuje wykopałam, doniczki poznosiłam . Jeszcze mam zamiar posadzic czosnek zimowy, choć już pózno.
Teraz przygotowuję się do 1.11. Jestem na etapie robienia kompozycji kwiatowych. Zrobiłam 6 wiązanek . Nie daję zarobić kwiaciarniom ,bo moje są i ładniejsze i dużo tańsze.
Alu u mnie pogoda dzisiaj ładna tzn słoneczko świeciło. Niedługo przyjdzie piękna zima i zakryje swym białym puchem tą pustkę w ogrodzie a potem to już sama radość:)