Kwiatuszki Filigranowej cz.IV
- gardeniaa
- Przyjaciel Forum - silver

- Od: 25 maja 2008, o 14:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kwiatuszki Filigranowej cz.IV
U mnie pieniążek nie chce się jakoś zaaklimatyzować
miałam go już dwa razy i za każdym razem się zmarnował. U Ciebie natomiast ma się znakomicie 
Jej... a ja też w pierwszej chwili myślałam, że to sztuczny kwiatek
śliczny
niech jak najdłużej cieszy Twoje oczy 
Patrycjo ten kwiatek jest za...jefajny.. Też myślałam, że to sztuczne cudo
Gratuluje syngonium czerwonego, ja również na niego poluję.. Może wkrótce uda mi się zdobyć
Gratuluje syngonium czerwonego, ja również na niego poluję.. Może wkrótce uda mi się zdobyć
- AliWas
- 500p

- Od: 24 lut 2013, o 00:17
Ja też w sklepie nie mogłam napatrzeć się na ciemiernika... ale że ogrodowy to wyszłam ze sklepu z pustymi rękoma i ze spuszczoną głową...
A tu widzę go u Ciebie !!!
Gratuluje odwagi, której mi zabrakło i trzymam kciuki za niego !!!
Niech cieszy oko jak najdłużej !!!
aha... faktycznie piękny jest ten Twój Filodendron emerald red - ja dostałam małe szczepki Filodendrona "zielonego" - może kiedyś też osiagnie takie rozmiary jak Twój...
Pozdrawiam !!!!
A tu widzę go u Ciebie !!!
Niech cieszy oko jak najdłużej !!!
aha... faktycznie piękny jest ten Twój Filodendron emerald red - ja dostałam małe szczepki Filodendrona "zielonego" - może kiedyś też osiagnie takie rozmiary jak Twój...
Pozdrawiam !!!!
Alina Od sadzonki do sukcesu na...bis- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=88776
Mój ogród w obiektywie- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67068
Mój ogród w obiektywie- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67068
Ciemiernik piękne ma te kwiatuszki. Takie zielono-kremowe... Cudowne 
- tesia39
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Też się zastanawiałam nad jego kupnem
tylko u mnie były takie dość zmęczone, a Twój jest perfekcyjny 
Kochane zobaczymy czy w ogóle i ile się utrzyma w domu...wiem tylko że nie lubi zbyt ciepłego pomieszczenia.
- IkaD
- 1000p

- Od: 12 cze 2012, o 10:06
Uroczo wygląda ten ciemiernik w doniczce

Śliczna nowość, życzę ci żeby utrzymał się w domu jak naj dłużej 
Bardzo ładny ciemiernik
, kwiatuszki cudne, niech zdrowo rośnie
.
- oxalis
- 1000p

- Od: 24 mar 2012, o 00:47
Ciemiernik przecudny
...ale...w jego naturze jest oznajmianie nam wiosny, zatem mróz jest mu do tego potrzebny...
Na balkon z nim, albo do ogródka...gdzie jego miejsce
Na balkon z nim, albo do ogródka...gdzie jego miejsce
- MORANGO

- Od: 4 sie 2011, o 00:05
- Kontakt:
Ale urodziwy ciemiernik

Ciemiernik pięknie się trzyma...nie mam jak go wystawić na dwór...nie mam działki, balkonu ani ogródka...a dziś i tak -9 za oknami...
Mama kupiła amarylisa...na razie pięknie kwitnie, jeszcze ma 3 pąki...ale podpowiedzicie mi proszę jak przekwitnie później jak się znim obchodzić;)

Kolejna zroślicha dołączyła do mej kolekcji;)

Bella się rozkwitła...

Mama kupiła amarylisa...na razie pięknie kwitnie, jeszcze ma 3 pąki...ale podpowiedzicie mi proszę jak przekwitnie później jak się znim obchodzić;)

Kolejna zroślicha dołączyła do mej kolekcji;)

Bella się rozkwitła...

- delosperma

- Od: 20 mar 2012, o 00:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale masz dużo ciekawych i nieznanych mi kwiatów.
Piękne te o kolorowych liściach, Aglaonema crete i Ludicja discolor .
A propos hipeastrum, to po przekwitnięciu obcinam wysoko, tuż pod kwiatem, żeby nie zawiązały nasion. Łodyga powoli zaschnie i potem można ją łatwo usunąć. Podlewam umiarkowanie,a co 2 tygodnie zasilam nawozem do kwiatów domowych. Po lecie, jak zaczną zasychać liście podlewanie przerywam i po zaschnięciu wynoszę z doniczką do piwnicy, bo cebule muszą odpocząć co najmniej 3-4 miesiące. Po odpoczynku przesadzam do nowej ziemi / mieszam torf odkwaszony z kompostem z działki i trochę rozluźniam drobnym żwirkiem/ . Kwitnienie można trochę regulować, np. sadzić kolejne cebule co tydzień i wtedy nie kwitną wszystkie na raz. Powodzenia w uprawie

A propos hipeastrum, to po przekwitnięciu obcinam wysoko, tuż pod kwiatem, żeby nie zawiązały nasion. Łodyga powoli zaschnie i potem można ją łatwo usunąć. Podlewam umiarkowanie,a co 2 tygodnie zasilam nawozem do kwiatów domowych. Po lecie, jak zaczną zasychać liście podlewanie przerywam i po zaschnięciu wynoszę z doniczką do piwnicy, bo cebule muszą odpocząć co najmniej 3-4 miesiące. Po odpoczynku przesadzam do nowej ziemi / mieszam torf odkwaszony z kompostem z działki i trochę rozluźniam drobnym żwirkiem/ . Kwitnienie można trochę regulować, np. sadzić kolejne cebule co tydzień i wtedy nie kwitną wszystkie na raz. Powodzenia w uprawie
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;