Morango- liczę na to. Póki co, u mnie jeszcze 30cm śniegu eh...
Jdz11- cieszę się, że Pracujesz. Ale i tak kiedyś do knajpki musimy się umówić

Niech Ci ślicznie rosną. Mają świetną Właścicielkę.
Paula15- dziękuję. Teraz 6 kwiatów już jest rozwiniętych ;) Pięknie wyglądają w słońcu.
Nika28- dziękuję. Polecam tego storczyka, jest piękny i delikatny.
Elciu1974- dziękuję.
Chyba czas przepędzić zimę z parapetów...U mnie większość roślin kwitnących już pączkuje. Najpierw skrętniki, na fotce Bianka:

Fiołki...ich szał pączkowania przypada na kwiecień. Dopiero zaczynają się pojawiać pierwsze pączki. Ale za to liście pstrych wybarwiają się cudnie. Oto Ness Orange Pekoe

Moja "osa", The Martian , ma około roku, nieźle się rozrósł i kwitnie cały czas z małymi przerwami:

Ale chyba w tym roku moimi królowymi będą hoje. Miłość mi nie przeszła...
Najpierw...największa radość, sadzonka, która niedawno do mnie przyjechała, h.nicholsoniae - jednoliścienna, a już puszcza dwa, młode listeczki:

H.incurvula - dorosła sztuka 11-miesięczna, uwielbiam te małe jasnozielone liście, wnet drugi raz zakwitnie:

Moja, kolejna dama hojowa. Młoda h.panchoi - zakochałam się w jej listeczkach, ułożonych blisko siebie, błyszczących i...ten odcień zieleni, jak wczesnowiosenne liście rozwijające się na drzewach. Na dodatek brzegi tych liści ślicznie przebarwiają się na bordowo. Ostatnio, stała się moją ulubienicą, mogę się gapić na nią godzinami:

I żeby było kolorowo...zbiorówka falenopsisowa: