Moja działka 2
-
akl62
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 cze 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja działka 2
Witaj sąsiadko, zaintrygował mnie konwalnik. W jakich warunkach rosnie u Ciebie, bo u mnie wegetowałą przez lato i padł po zimie. Kocur ponury, ale intrygujący. No i ta wiązówka... ładna bestia. A jaki jęczmień (albo coś jęczmieniopodobnego)
- semper

- Od: 27 lis 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lidziu jestem w szoku.Przecież Ty pól ogródka wrzuciłaś do paczki.Zastanawiam się nad tym jaj ja się odwdzięcze.Dzisiaj kupiłem różowy przetacznik.Słoneczniczek mam.Zabawa w wysiewanie była małą odskocznią.Bardzo się cieszę z własnoręcznie wyhodowanych roślinek.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Lidziu miałam w ubiegłym roku, ale on jeszcze chyba nie kwitnie, bo na razie na ziołowym go nie widzę . Ten jęczmieniowaty chyba wyrywałam dzisiaj z truskawek, bo okoliczne znajome narzekały na podobny chwast w uprawach tegorocznych. A mnie się taki miszung roślinny bardzo podoba kojarzy mi się z pełnią lata i zapachem lata! U mnie nic z deszczu, ale duchota !
- mar33

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- delosperma

- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Ale u Ciebie kolorowo. Takiej bladej trzykrotki jeszcze nie widziałam,
Lubię taki busz , bo można w nim przykucnąć i się schować w pięknym i pachnącym otoczeniu.
Co ja, ostatnio coś ciągle piszę o tym kucaniu 
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Igusiu powiadasz jak kangur, no ja skakać nie mogę bo noga mnie boli. Przeciskam się jakoś wąskimi ścieżynkami zarośniętymi przez ostróżkę jednoroczną, która tak pięknie kwitnie, że żal ją wyrywać.
Dzisiaj rano była mocna ulewa, porządnie podlało rośliny. Teraz jest pochmurno i bardzo duszno.
Z Twoich roślin jeszcze nic nie wybrałam, bo zdjęć przejrzeć nie mogę. Internet ciągle przerywa. Wczoraj napisałam odpowiedzi i nie mogłam wysłać, czekałam do późna, ale internet już się nie włączył. Dzisiaj siedzę w domu i czekam na serwis.
Iguś spróbuj rozłupać nasiennik piwonii delikatnej, zobaczysz, czy nasionka już dojrzały. Ja myślę, że tak, bo było ciepło i sucho.
Aniu sąsiadeczko, tak rzadko do mnie zaglądasz.
Konwalnik rośnie u mnie od kilku lat na rabacie bylinowo cebulowej w półcieniu. przez pierwsze lata po posadzeniu stał w miejscu i tylko kwitł. Ruszył się dopiero w ubiegłym roku i coś tam zaczął powoli wypuszczać. Nie ma się tym co przejmować, bo one tak mają. Mam zamiar przesadzić go jeszcze w tym roku na stanowisko słoneczne, chociaż tam trzeba mu będzie zapewnić wilgotną glebę. Na zimę podsypuję go kompostem i okrywam mocno gałązkami świerkowymi. Zimą musi mieć sucho.
Czy chodzi Ci o wiązówkę variegata?
Ta trawa to jęczmień grzywiasty jednoroczny, dobrze się rozsiewa i jest pięknym dodatkiem do bukietów.
Zapraszam częściej na moją działkę.
Jurku jakie tam pół ogródka, rośliny są rozrośnięte i nawet nie poczuły, że coś uszczknęłam.
Ciekawe jaki przetacznik różowy kupiłeś, jeżeli niski kłosowaty, to pewnie ten sam co mój.
Ciekawa jestem jakie masz kolory trzykrotek.
Marysiu Masko nie przejmuj się dziurawcem. Bedę jutro na targu, to zapytam o niego kobietę, która sprzedaje sadzonki ziół.
U mnie rano była ulewa. Wszystko dokładnie podlane.
Marysiu mar33 u mnie to samo, napisałam wczoraj tyle odpowiedzi, czekałam do późna i internet już się nie włączył.
Muszę rozejrzeć się za nasionami i wysiać przegorzan.
Ja też gdziekolwiek jadę, to zabieram małą łopatkę i jednorazówkę, bo mogą się przydać.
Marysiu delospermo tą bladoniebieską trzykrotkę mam pierwszy raz w tym roku. Sama się wysiała. Pewnie skrzyżowała się biała z niebieską, bo blisko siebie rosną.
A busz u mnie taki, że nawet kucać nie muszę, żeby się schować.
Dzisiaj rano była mocna ulewa, porządnie podlało rośliny. Teraz jest pochmurno i bardzo duszno.
Z Twoich roślin jeszcze nic nie wybrałam, bo zdjęć przejrzeć nie mogę. Internet ciągle przerywa. Wczoraj napisałam odpowiedzi i nie mogłam wysłać, czekałam do późna, ale internet już się nie włączył. Dzisiaj siedzę w domu i czekam na serwis.
Iguś spróbuj rozłupać nasiennik piwonii delikatnej, zobaczysz, czy nasionka już dojrzały. Ja myślę, że tak, bo było ciepło i sucho.
Konwalnik rośnie u mnie od kilku lat na rabacie bylinowo cebulowej w półcieniu. przez pierwsze lata po posadzeniu stał w miejscu i tylko kwitł. Ruszył się dopiero w ubiegłym roku i coś tam zaczął powoli wypuszczać. Nie ma się tym co przejmować, bo one tak mają. Mam zamiar przesadzić go jeszcze w tym roku na stanowisko słoneczne, chociaż tam trzeba mu będzie zapewnić wilgotną glebę. Na zimę podsypuję go kompostem i okrywam mocno gałązkami świerkowymi. Zimą musi mieć sucho.
Czy chodzi Ci o wiązówkę variegata?
Ta trawa to jęczmień grzywiasty jednoroczny, dobrze się rozsiewa i jest pięknym dodatkiem do bukietów.
Zapraszam częściej na moją działkę.
Jurku jakie tam pół ogródka, rośliny są rozrośnięte i nawet nie poczuły, że coś uszczknęłam.
Ciekawe jaki przetacznik różowy kupiłeś, jeżeli niski kłosowaty, to pewnie ten sam co mój.
Ciekawa jestem jakie masz kolory trzykrotek.
Marysiu Masko nie przejmuj się dziurawcem. Bedę jutro na targu, to zapytam o niego kobietę, która sprzedaje sadzonki ziół.
U mnie rano była ulewa. Wszystko dokładnie podlane.
Marysiu mar33 u mnie to samo, napisałam wczoraj tyle odpowiedzi, czekałam do późna i internet już się nie włączył.
Muszę rozejrzeć się za nasionami i wysiać przegorzan.
Ja też gdziekolwiek jadę, to zabieram małą łopatkę i jednorazówkę, bo mogą się przydać.
Marysiu delospermo tą bladoniebieską trzykrotkę mam pierwszy raz w tym roku. Sama się wysiała. Pewnie skrzyżowała się biała z niebieską, bo blisko siebie rosną.
A busz u mnie taki, że nawet kucać nie muszę, żeby się schować.
- Jagodka

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Lidziu...a ja mam przegorzan , szkoda ,że nie wiedziałam wcześniej , bo wysłała bym Ci sadzonki ...prawdę mówiąc nie mogę się go pozbyć ...ciągle się sieje wszędzie . Obejrzę te nasionka ...jak , i co , to dam znać
.
U mnie z rana lekko , spokojnie popadało , a teraz jest duszno i słonecznie .
U mnie z rana lekko , spokojnie popadało , a teraz jest duszno i słonecznie .
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- slila1

Igusiu, no widzisz to już masz coś dla mnie. Bardzo będę się cieszyć z nasionek lub z sadzonki.
- zeberka4

- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Podoba mi się ujęcie maczka wśród kłosów
- semper

Przetacznik kupiłem pewnie taki sam.Cyba jeszcze dokupię niebieski.Kupiłem także rudbekie niska "Becky".Jeżeli chodzi o trzykrotki to są jeszcze malutkie.
- slila1

Zeberko kłosy jęczmienia grzywiastego są pięknym tłem dla wielu kwiatów, świetnie nadają się też do suchych bukietów.
Jurku z taką rudbekią jeszcze się nie spotkałam. Spróbuj zebrać z niej nasiona, jak przekwitnie.
Moja cykoria podróżnik pokazała wczoraj pierwsze kwiaty

Na leszczynie już coś rośnie

Rozkwitły się nowe lilie

I jeszcze trochę różności

Jurku z taką rudbekią jeszcze się nie spotkałam. Spróbuj zebrać z niej nasiona, jak przekwitnie.
Moja cykoria podróżnik pokazała wczoraj pierwsze kwiaty

Na leszczynie już coś rośnie

Rozkwitły się nowe lilie

I jeszcze trochę różności

- semper

Lidziu ty dzisiaj nie na ogrodzie.Wieczorem rzucę fotkę tej rudbeki.Czeka Mnie dużo pracy.Mam dużo roślin do posadzenia.Nie wiem jak się odwdzięczę..
- imer
- 1000p

- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ale ładne te lilie! nie mogę doczekać się swoich, pąki już na części spore, ale jeszcze trochę muszę poczekać.
Poskrzypka liliowa - czy to takie nieduże czerwone "chrząszcze"? Jeszcze u mnie nie widziałem (odpukać
)
A ta biała różyczka pnąca jaka śliczna!
Poskrzypka liliowa - czy to takie nieduże czerwone "chrząszcze"? Jeszcze u mnie nie widziałem (odpukać
A ta biała różyczka pnąca jaka śliczna!
- slila1

Jurku na działce byłam rano, potem wróciłam, bo firma komputerowa sprawdzała awarię internetu.
Czy moja przesyłka już doszła?
Remi pilnuj lilii przed poskrzypką, to taki ładny czerwony żuczek, a wiele może zniszczyć.
Pnąca róża jest koloru jasno różowego. Z daleka wygląda jak biała. Podobno to odmiana 'New Dawn', ale nie mam pewności.
Czy moja przesyłka już doszła?
Remi pilnuj lilii przed poskrzypką, to taki ładny czerwony żuczek, a wiele może zniszczyć.
Pnąca róża jest koloru jasno różowego. Z daleka wygląda jak biała. Podobno to odmiana 'New Dawn', ale nie mam pewności.
- semper

Lidziu napisałem, że mam dużo roślin do posadzenia .Wszystkie pochodzą od Ciebie i Marysie.Podobno nie powinno się dziękowaćDalej nie wiem jak się odwdzięcze.
.