Ewelinko sasanki na pewno piękne...one wszystkie są piękne
U mnie sasanki rosną bardzo dobrze, ale u mnie ziemia piaszczysta i przepuszczalna, więc czują się bardzo dobrze. Może po prostu podsyp im troszkę piaseczku, wtedy na pewno będzie super
Moje różyczki na razie bez zmian....ciągle czekam
Ewuniu to razem będziemy polowały na białe szachownice
Oliwko u mnie na szczęście wszystko ok z szachownicami
Twoja różyczka daje mi nadzieję....może i moje ruszą....oby...
Eluś ja też nie potrafię.....róże i lilie to kwiaty, które były od zawsze w ogrodzie mojej mamy a później moim....ciągle liczę, że jednak ruszą...
Irenko roślinka o którą pytasz to różowa gęsiówka kaukaska , pięknie się rozrasta....
Szachownice faktycznie ładnie kwitną , będę musiała dosadzić jeszcze inne odmiany, kupowałam 4 różne, ale niestety są tylko 2....
Grażynko większość różyczek wciąż jak zamurowana
Grażynko szachownic jest sporo odmian....począwszy od dużej , najczęściej spotykanej szachownicy cesarskiej do maluszków takich jak np Michajłowskiego , wszystkie są naprawdę śliczne
Wkleję link do ciekawego materiału o szachownicach, fajnie opisane są w nim różne odmiany i co zauważyłam u wielu osób one nie kwitną i są pytania, co jest przyczyną....tam jest to fajnie wyjaśnione....może komuś się przyda
http://www.rkmk.cyberdusk.pl/artykuly/fritillaria.html
Tadziu ja też długo czekam, i mam nadzieję, ze jednak roślinki przetrwają....oby...U mnie szachownice na szczęście w dobrym stanie