Ranczo Nokły cz. 5.
Re: Ranczo Nokły cz. 5.
nie dośc że tyle pięknych iglastych okazów to jeszcze taki warzywniak
rewelacja !!! pięknie !!! ten trawnik ... boooski !!!

Witam
Trafiłam tutaj tropem sosny koreańskiej... i niestety nie znalazłam jej zdjęcia
Mogę mieć prośbę o wstawienie takiej fotki i info jak ona faktycznie szybko rośnie? Kupiłam i waham się gdzie znaleźć dla niej miejsce
.
Pozdrawiam Iwona
Pozdrawiam Iwona
-
tadeusz48
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ANIU- dziękuję za odwiedziny i za pochwałę dla naszego ogrodu, zapraszam do dalszych spacerów.
URSZULKO- dziękuję za spacer po ogrodzie, nie bój się zmian w ogródkach działkowych, jeżeli będą, a obawiam się że nie, to tylko wyjdzie działkowcom na dobre. W naszym ogrodzie jesteś zawsze mile widziana, nie tylko jako krasnal.
JOLU-dziękuję za odwiedziny, mój "pracuś" jest bardzo pracowity, nie umknie się jej żaden chwaścik. Powojnik "Princess Diana", ma kwiaty podobne do tulipanów i jest to nowy nasz nabytek.
HELENKO-dziękuję za spacer po ogrodzie, nazwy róży nie znam. Serdecznie zapraszamy do naszego ogrodu. Na PW napiszę Ci numer mojego telefonu byśmy mogli się skontaktować co do Twojej wizyty w naszym ogrodzie.
ANUSHKO-dziękuję za spacer po naszym ogrodzie i za ciepłe słowa o naszym ogrodzie.
IWONKO- dziękuję za odwiedziny, niestety nie mam w komputerze zdjęcia mojej sosny koreańskiej. Jej przyrosty nie są zbyt duże,moja sosna jest jeszcze mała i dopiero zaczyna startować we wzroście do góry. W najbliższym czasie postaram się zamieścić zdjęcie mojej sosny koreańskiej.
Nastało upalne lato i dobrze że w ogrodzie jest trochę cienia i dużo wody.
Nie mam zbyt dużo aktualnych zdjęć z ogrodu,muszę się tylko pochwalić że mój "nadworny"wędkarz - syn mojej siostry nareszcie się wziął do pracy i oto co złowił w ciągu jednego tygodnia w moim stawie.

Waga 8.50 kg, długość 109 cm.

Drugi sum miał 140cm długości i ważył 14 kilogramów.

Jestem prawie pewien że w naszym stawie takich "potworów"( a może i większych), powinno być jeszcze więcej.
Zdjęcia z ogrodu będą następnym razem.
URSZULKO- dziękuję za spacer po ogrodzie, nie bój się zmian w ogródkach działkowych, jeżeli będą, a obawiam się że nie, to tylko wyjdzie działkowcom na dobre. W naszym ogrodzie jesteś zawsze mile widziana, nie tylko jako krasnal.
JOLU-dziękuję za odwiedziny, mój "pracuś" jest bardzo pracowity, nie umknie się jej żaden chwaścik. Powojnik "Princess Diana", ma kwiaty podobne do tulipanów i jest to nowy nasz nabytek.
HELENKO-dziękuję za spacer po ogrodzie, nazwy róży nie znam. Serdecznie zapraszamy do naszego ogrodu. Na PW napiszę Ci numer mojego telefonu byśmy mogli się skontaktować co do Twojej wizyty w naszym ogrodzie.
ANUSHKO-dziękuję za spacer po naszym ogrodzie i za ciepłe słowa o naszym ogrodzie.
IWONKO- dziękuję za odwiedziny, niestety nie mam w komputerze zdjęcia mojej sosny koreańskiej. Jej przyrosty nie są zbyt duże,moja sosna jest jeszcze mała i dopiero zaczyna startować we wzroście do góry. W najbliższym czasie postaram się zamieścić zdjęcie mojej sosny koreańskiej.
Nastało upalne lato i dobrze że w ogrodzie jest trochę cienia i dużo wody.
Nie mam zbyt dużo aktualnych zdjęć z ogrodu,muszę się tylko pochwalić że mój "nadworny"wędkarz - syn mojej siostry nareszcie się wziął do pracy i oto co złowił w ciągu jednego tygodnia w moim stawie.

Waga 8.50 kg, długość 109 cm.

Drugi sum miał 140cm długości i ważył 14 kilogramów.

Jestem prawie pewien że w naszym stawie takich "potworów"( a może i większych), powinno być jeszcze więcej.
Zdjęcia z ogrodu będą następnym razem.
- Helios

- Od: 15 cze 2010, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Boszszsz, co za potwór!
Dzięki Tadeusz!
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Matko kochana...
takie potwory żyją w Twoim stawie
Niesamowite......ale powiem Ci ze ze słodkowodnych najbardziej lubię sumy.....i z grilla też pyszne....mniaammm....no i nie mają ości (nie zjem ryby gdzie trzeba dłubać.....uraz z dzieciństwa)
- edi13
- 1000p

- Od: 14 maja 2007, o 13:21
Tadziu w Twoim stawie
taki kolos
o matko no to ładne siał spustoszenie
Wpuszczałeś narybek i czy kaczuszki przyniosły
Wpuszczałeś narybek i czy kaczuszki przyniosły
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Gratuluję okazów.
Ja od razu pomyślałam że nie wiedziałabym co z taką ilością mięsa zrobić, to przecież nie do przejedzenia.
Wędziliście może ?
Ja od razu pomyślałam że nie wiedziałabym co z taką ilością mięsa zrobić, to przecież nie do przejedzenia.
Wędziliście może ?
-
elsi

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ta ryba faktycznie wygląda jak potwór - jak bez lęku wejść do takiej wody?
Róża, o którą pytała Helenka to chyba Rumba, w miarę przekwitania zmienia kolor.
Natomiast ta biało kremowa o wielkich kwiatach to Chopin
. Pozdrawiam z lekkim chłodzącym wiaterkiem
.
Róża, o którą pytała Helenka to chyba Rumba, w miarę przekwitania zmienia kolor.
Natomiast ta biało kremowa o wielkich kwiatach to Chopin
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
Mój m się zdziwi jak zobaczy to zdjęcie ,fajna rybka
- nirali

- Od: 16 lis 2011, o 12:20
Ależ okaz
Też jestem ciekawa czy wędziliście czy może do zamrażarki?! Przecież taka ilość to nie do przejedzenia
Ciekawe co na taki widok powie Zbyszek-Joli1 ...choć On bardziej karpiowy to zapewne taki widok by Go ucieszył
Tadziu szkoda że nie masz fotki z samego połowu...wyciągania
Też jestem ciekawa czy wędziliście czy może do zamrażarki?! Przecież taka ilość to nie do przejedzenia
Ciekawe co na taki widok powie Zbyszek-Joli1 ...choć On bardziej karpiowy to zapewne taki widok by Go ucieszył
Tadziu szkoda że nie masz fotki z samego połowu...wyciągania
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
I wszystko to było w tym spokojnym, sennym stawie, tuż obok nas?? Gdybym wiedziała, to nie podchodziłabym aż tak blisko.
Pozdrawiam cię Tadeuszu i choć późno, to jednek z głębi serca dziękujemy wraz z mężem za to, że mogliśmy spędzić tak miły dzień w twoim niebanalnym ogrodzie.
Pozdrawiam cię Tadeuszu i choć późno, to jednek z głębi serca dziękujemy wraz z mężem za to, że mogliśmy spędzić tak miły dzień w twoim niebanalnym ogrodzie.
- PiotrekP

- Od: 18 wrz 2011, o 08:42
Ale "rybka"
, ciekawe czy taki dość stary okaz smakuje jak młoda ryba? co z nią zrobicie?
-
hutkow

- Od: 24 sty 2011, o 16:47
Witaj Tadziu!
Taka ryba to coś.
Pozdrowienia Edward
Taka ryba to coś.
Pozdrowienia Edward
- gggabulka
- 200p

- Od: 22 mar 2011, o 12:43

o mamusiu !!! Tadeuszu to kiedysiejsze twoje wpuszczone potwory ??czy napływają z rzeki ?? bo ja tępawa w tych sprawach ??
ale coś mi tu nie gra bo przecież masz młyn, a przez młyn chyba nie przepłyną nie ??hehehe
Dawałeś wczoraj czadu - z siedzeniem nam na ogonie
Pozdrowionka
Nasz kawałek raju z mieście http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=41942" onclick="window.open(this.href);return false;