Perennialkę masz śliczną, ale ta już od wiosny jest u mnie w ogrodzie, cieszę się, że taka urodziwa.
Ogród Moni cz.4
- katja
- 500p

- Od: 2 paź 2008, o 13:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Moni cz.4
Moniko, fajnie, że tu zajrzałam
Piękna ta Ritausma i ma same zalety jak dla mnie - do kupienia
Perennialkę masz śliczną, ale ta już od wiosny jest u mnie w ogrodzie, cieszę się, że taka urodziwa.

Pozdrawiam
Kasia
Kasia
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moniś prześlicznie wygląda klomb z Aspirynkami....niesamowicie elegancki widok, takie same różyczki, w delikatnym pastelowym kolorze......
Veilchenblau jest prześliczna...mam na nią wielką ochotę....ale nie mogę znaleźć miejsca....u mnie już taka ciasnota.....ogródek malutki....
Veilchenblau jest prześliczna...mam na nią wielką ochotę....ale nie mogę znaleźć miejsca....u mnie już taka ciasnota.....ogródek malutki....
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Ile ten klomb ma średnicy?
Wygląda na ogromny.
I efektowny jest
Wygląda na ogromny.
I efektowny jest
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Taro, Aszko, Aka - dziękuję
Katja - Ritausma warta zakupu. Ja coś czuję, że dokupię jeszcze kilka sztuk
Agnieszko - Veilchenblau jest pnąca, więc gdzieś zawsze ją wciśniesz
Dziękuję za pochwały klombu
Aniu, ten klomb ma około 6m średnicy. Weszło tam 20ton ziemi, ok. 100 sadzonek bukszpanu, kilka sadzonek biało kwitnących host, 6 tuj Danica i 20 róż Aspiryn Rose. Z czasem będę go jeszcze wzbogacać w nowe rośliny. Jesienią tego roku dosadzę białe piwonie. Wszystko będzie utrzymane w tonacji ciemnej zieleni i bieli
Podobnie zresztą wszystkie inne nasadzenia, które będą od strony frontowej domu.
Katja - Ritausma warta zakupu. Ja coś czuję, że dokupię jeszcze kilka sztuk
Agnieszko - Veilchenblau jest pnąca, więc gdzieś zawsze ją wciśniesz
Aniu, ten klomb ma około 6m średnicy. Weszło tam 20ton ziemi, ok. 100 sadzonek bukszpanu, kilka sadzonek biało kwitnących host, 6 tuj Danica i 20 róż Aspiryn Rose. Z czasem będę go jeszcze wzbogacać w nowe rośliny. Jesienią tego roku dosadzę białe piwonie. Wszystko będzie utrzymane w tonacji ciemnej zieleni i bieli
- Alania

Granny - jedne z moich ulubionych róż
Mam ich kilka w ogrodzie i gdyby tylko była możliwość, to obsadziłabym nimi wszystkie rabaty

Leonardo da Vinci - podobnie jak Granny, na liście ulubionych. Pięknie, długo trzyma kwiaty, ma b.dobre zdrowie, nie lubią go chrabąszcze, które o tej porze pożerają większość kwiatów różanych.

Podobny, niemal identyczny jak Leon - Warwick Castle. Krzaczek nieco większy. Niestety późnym latem łapie plamistość. Mimo wszystko jest przeze mnie b.lubiany za niesamowicie obfite kwitnienie.

Rosarium Utersen - bardzo zmarzły tej zimy i muszą odbudowywać się od podstaw, ale to również jedna z moich ulubionych róż.

Heidi Klum - cudny kolor i budowa kwiatu.

Leonardo da Vinci - podobnie jak Granny, na liście ulubionych. Pięknie, długo trzyma kwiaty, ma b.dobre zdrowie, nie lubią go chrabąszcze, które o tej porze pożerają większość kwiatów różanych.

Podobny, niemal identyczny jak Leon - Warwick Castle. Krzaczek nieco większy. Niestety późnym latem łapie plamistość. Mimo wszystko jest przeze mnie b.lubiany za niesamowicie obfite kwitnienie.

Rosarium Utersen - bardzo zmarzły tej zimy i muszą odbudowywać się od podstaw, ale to również jedna z moich ulubionych róż.

Heidi Klum - cudny kolor i budowa kwiatu.

- Karo
- -Administrator Forum-.

- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Piękne...
Moniko ...Twój różany ogród jest po prostu boski.
Mogłabym nie wychodzić z niego ...
Klomb o średnicy 6 m musi robić wrażenie szczególnie na takiej minimalistce jaką ja jestem...
Zdolna z Ciebie dziewczyna ,że tak własnym sumptem tworzysz ten bajeczny ogród i z każdym rokiem staje się on coraz piękniejszy...
Z ostatniego postu zachwycona jestem wszystkimi odmianami jakie wymieniłaś,eh nabrałam się kiedyś na Warwick C.,mam zamiast niego Othello,który jeszcze nie kwitnie...
Mogłabym nie wychodzić z niego ...
Klomb o średnicy 6 m musi robić wrażenie szczególnie na takiej minimalistce jaką ja jestem...
Zdolna z Ciebie dziewczyna ,że tak własnym sumptem tworzysz ten bajeczny ogród i z każdym rokiem staje się on coraz piękniejszy...
Z ostatniego postu zachwycona jestem wszystkimi odmianami jakie wymieniłaś,eh nabrałam się kiedyś na Warwick C.,mam zamiast niego Othello,który jeszcze nie kwitnie...
- Alania

Krysiu, Warwicki kupiłam jakieś 3 lata temu w OBI jako dość marne sadzonki, ale wzięłam i tak bez zastanowienia. To piękna i niesamowicie obficie kwitnąca róża. Jesienią dokupiłam od koleżanki jeszcze jedną, bo mimo jej jesiennych plamek jest piękna
Co do ogrodu...
Tworzę go już kilka lat, wydaję masę pieniędzy na rośliny i wciąż nie jest do końca zrealizowany. Niestety, byle krzewik kosztuje 10-15zł, róże od 20zł w górę, no i to powiduje, że wszystko tworzy się małymi kroczkami
Aktualnie kontynuuję rabatę rozpoczętą w ubiegłym roku - to ten zielony, wciąż płaski gąszcz róż i bylin. Róże pnące posadzone jesienią zaczynają osiągać wyższy wzrost, więc zaczęliśmy wkopywać paliki celem utworzenia trajażu zbliżonego do tego w tle

Co do ogrodu...
Tworzę go już kilka lat, wydaję masę pieniędzy na rośliny i wciąż nie jest do końca zrealizowany. Niestety, byle krzewik kosztuje 10-15zł, róże od 20zł w górę, no i to powiduje, że wszystko tworzy się małymi kroczkami

- Alania

Jeśli ktoś ma różę Knirps, to proszę mnie utwierdzić w moim przekonaniu, że to właśnie ona, bądź wyprowadzić z błędu. Kwiat zbliżony kolorem do Fairy Ashamed, ale ciut większy. Krzaczek zwarty, niewysoki. Kwitnie obficie, powtarza kwitnienie. Bardzo zdrowa.

Nowe zakupy bylinkowe - naparstnica bylinowa, wieloletnia i przetacznik:

Napartnicę mam już w ogrodzie, kwitnie od kilku lat bardzo obficie, ale dokupiłam kolejną, gdy tylko zobaczyłam w LM, bo to bardzo wdzięczna bylina, a żal mi dzielić tą, którą już mam.
Przetacznik - piękny, różowy, gęściutki

Nowe zakupy bylinkowe - naparstnica bylinowa, wieloletnia i przetacznik:

Napartnicę mam już w ogrodzie, kwitnie od kilku lat bardzo obficie, ale dokupiłam kolejną, gdy tylko zobaczyłam w LM, bo to bardzo wdzięczna bylina, a żal mi dzielić tą, którą już mam.
Przetacznik - piękny, różowy, gęściutki

- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Knirps ma Asia (asia0809) zachwycałam się nią w zeszłym roku 
- asia0809
- 1000p

- Od: 27 lut 2007, o 00:34
Wydaje mi się, że Knirps ma neonowo różowe kwiaty a Ashamed Fairy raczej po prostu różowe.
Jak mój zakwitnie to wstawię dla porównania.
Monia, gdzie Ty kupujesz te Granny? W mazowieckim jakaś posucha albo ja za słabo tropię.
Czy Uetersener Rosenprincessin przezimowała? U mnie już kwitnie i to jak!
Jak mój zakwitnie to wstawię dla porównania.
Monia, gdzie Ty kupujesz te Granny? W mazowieckim jakaś posucha albo ja za słabo tropię.
Czy Uetersener Rosenprincessin przezimowała? U mnie już kwitnie i to jak!
- Alania

Dorotko, dziękuję
Asia zdążyła zajrzec wcześniej do mnie niż ja do Niej
.
Asiu - ta moja, podejrzana o Knirps jest właśnie taka intensywnie różowa, może nawet neonowa, jak to nazwłaś. Baardzo długo utrzymuje kwiaty. Moje Ashamed F. są identycznie neonowe, zupełnie inne barwą niż klasyczna Fairy, bardzo podobne do tej niby Knirps
Może to zalezy od stanowiska na jakim rośnie, ale są naprawdę intensywnie wybarwione. W lecie, na dużym słońcu, po jakimś czasie blakną, ale na razie są żarówiaste.
Granny kupiłam kilka szt. już kilka lat temu. To tak piękna róża, że nie mogę przezałować, że nie kupiłam więcej. Od tej pory nie spotkałam tej odmiany. Kupiłam ją w niepozornym sklepie ogrodniczym przekonana wówczas, że to musi być jakaś popularna odmiana. Zamierzam zamówić przez Gosię/Deirde w Niemczech jeszcze chociaż 1-2szt. Uetersener Roseprincessin nie mam i nie miałam. Mam Uetersener Klosterrose, która wciąż stoi w miejscu i nie wybija pędów. Chyba już nic z niej nie będzie, bo zbyt długo trwa to oczekiwanie, ale cierpliwie wciąż jej daję szansę, obserwuję, podlewam
Asiu - ta moja, podejrzana o Knirps jest właśnie taka intensywnie różowa, może nawet neonowa, jak to nazwłaś. Baardzo długo utrzymuje kwiaty. Moje Ashamed F. są identycznie neonowe, zupełnie inne barwą niż klasyczna Fairy, bardzo podobne do tej niby Knirps
Granny kupiłam kilka szt. już kilka lat temu. To tak piękna róża, że nie mogę przezałować, że nie kupiłam więcej. Od tej pory nie spotkałam tej odmiany. Kupiłam ją w niepozornym sklepie ogrodniczym przekonana wówczas, że to musi być jakaś popularna odmiana. Zamierzam zamówić przez Gosię/Deirde w Niemczech jeszcze chociaż 1-2szt. Uetersener Roseprincessin nie mam i nie miałam. Mam Uetersener Klosterrose, która wciąż stoi w miejscu i nie wybija pędów. Chyba już nic z niej nie będzie, bo zbyt długo trwa to oczekiwanie, ale cierpliwie wciąż jej daję szansę, obserwuję, podlewam
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nawet nie wiem jak mogłam Cię zgubić
.
Klomb będzie/jest rewelacyjny
.
Moni pewne masz Eden Rose?
Możesz coś o niej napisać? Bo się łamię-kupić nie kupić
.
Klomb będzie/jest rewelacyjny
Moni pewne masz Eden Rose?
Możesz coś o niej napisać? Bo się łamię-kupić nie kupić
- Alania

Witaj, Agniesiu
Eden mam, nawet 3 szt. Bardzo piękna róża, choć u mnie co roku wymarza do samej ziemi. 3 szt. straciłam rok temu zupełnie, ale i tak nie daję za wygraną i chyba jesienią jeszcze dokupię. Warto, bo jest zdrowa, ma wielkie, piękne i romantyczne kwiaty - kupuj!
Eden mam, nawet 3 szt. Bardzo piękna róża, choć u mnie co roku wymarza do samej ziemi. 3 szt. straciłam rok temu zupełnie, ale i tak nie daję za wygraną i chyba jesienią jeszcze dokupię. Warto, bo jest zdrowa, ma wielkie, piękne i romantyczne kwiaty - kupuj!
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Klękajcie narody przed tak pięknym ogrodem.
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przekonałaś mnie -no to kupię
.