Jak ja lubię te błyszczące listki
Storczyki Kai :) - początki
- lucynaf
- 1000p

- Od: 30 sty 2011, o 17:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Storczyki Kai :) - początki
Kaju, mamy czas pustych pochewek
, ale i czas nadziei na te piękne kwiaty
Kaju, ale u Ciebie wszystko pięknie przyrasta
Gratuluję - Same cuda pokazujesz 
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
- Kaja-gr
- 200p

- Od: 24 kwie 2010, o 01:00
- Kontakt:
Piotrze, tak do hodowania salaty mam rękę
gorzej z kwitnieniami.
Lucyno co racja to racja, zawsze jest nadzieja, że a nuż tym razem się uda..
A tu kwitnienie sabotka z lipca, które miałam wstawić, ale pochłonięta pisaniem licencjatu nie zdołałam. To właśnie ten sabotek obecnie ma się źle. nie wypuścił żadnego nowego przyrostu a mój miesięczny wyjazd też mu się nie przysłużył, liście ma troche podwiędnięte i wyblakłe. i nie wiem czy jest jeszcze dla niego szansa.

Lucyno co racja to racja, zawsze jest nadzieja, że a nuż tym razem się uda..
A tu kwitnienie sabotka z lipca, które miałam wstawić, ale pochłonięta pisaniem licencjatu nie zdołałam. To właśnie ten sabotek obecnie ma się źle. nie wypuścił żadnego nowego przyrostu a mój miesięczny wyjazd też mu się nie przysłużył, liście ma troche podwiędnięte i wyblakłe. i nie wiem czy jest jeszcze dla niego szansa.

-
katarzynka575
- 1000p

- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Kaju jak dawno mnie nie było u Ciebie tu proszę piękne nowości
Sabotek pięknie Ci kwitł .Wiesz ja bym zobaczyła jak wyglądają jego korzenie skoro piszesz że omdlewa to może tu jest przyczyna .Jeśli coś nie tak z nimi to są sposoby choćby podany przez Monię żabkę .Czyli jest szansa
Sabotek pięknie Ci kwitł .Wiesz ja bym zobaczyła jak wyglądają jego korzenie skoro piszesz że omdlewa to może tu jest przyczyna .Jeśli coś nie tak z nimi to są sposoby choćby podany przez Monię żabkę .Czyli jest szansa
- Kaja-gr
- 200p

- Kontakt:
właśnię planuję jutro zobaczyć, dałam mu tydzień, bo myślałam że to po prostu od braku wody.
A i sposobu Moniki poszukam
edit:
zrobiłam to nawet dzisiaj. zgodnie z przewidywaniami praktycznie brak korzeni. od razu obejrzałam drugiego z wierzchu wyglądajacego dobrze, ale on podobnie jeden dobry korzonek:( ale ten już zaczął wypuszczac nowy korzeń, i nawet zaczątek przyrostu, oczyściłam go i wsadziłam na razie do doniczki. Tego w gorszym stanie zamknęłam w pseudo-słoiku zgodnie z poleconą metodą
zobaczymy czy będą jakies pozytywne skutki.
Co dziwne moja sadzonka paph. ma się najlepiej, nie stracila żadnego korzonka i rośnie jej listek..
A i sposobu Moniki poszukam
edit:
zrobiłam to nawet dzisiaj. zgodnie z przewidywaniami praktycznie brak korzeni. od razu obejrzałam drugiego z wierzchu wyglądajacego dobrze, ale on podobnie jeden dobry korzonek:( ale ten już zaczął wypuszczac nowy korzeń, i nawet zaczątek przyrostu, oczyściłam go i wsadziłam na razie do doniczki. Tego w gorszym stanie zamknęłam w pseudo-słoiku zgodnie z poleconą metodą
Co dziwne moja sadzonka paph. ma się najlepiej, nie stracila żadnego korzonka i rośnie jej listek..
- Kaja-gr
- 200p

- Kontakt:
ciąg dalszy historii zmian (korzystam dopóki mam czas dla forum). Zdjęcia ciemne bo robione w nocy 
Najpierw limonek i jego odbicie:

A teraz jego keiki:

kolejna to Promenaea Xanthina i jej trzy (już nie takie calkiem) nowe przyrosty, muszę powiedzieć, że tym razm są o wiele dłuższe niż poprzednie (poprzednie przyrosty są już dorosłe ale bardzo sharmonijkowane i o wiele mniejsze od sklepowych, mam nadzieję, że tym razem będzie lepiej). Niestety straciła jeden przyrost jak był jeszcze całkiem malutki, i byłam prawie pewna że po tej stracie powinno ich zostać jeszcze 4, ale albo sie pomyliłam, albo wyparował..nie widzę nic uschniętego...
W każdym razie mam nadzieję, że i tym razem zakwitnie, może nawet ładniej

A na ostatnich zdjęciach moj gigantyczny phal. żółty w ciapki, ze swoimi dwoma brand new keikami... szkoda że kwitnąc nie chce, i na kolejnym zdjęciu dla porównania wielkości phal. Mini Mark, a w tle w ciemnej osłonce limonek o liściach miniaturki.

A teraz Kaja sie zbiera i jedzie na wystawę
Najpierw limonek i jego odbicie:

A teraz jego keiki:

kolejna to Promenaea Xanthina i jej trzy (już nie takie calkiem) nowe przyrosty, muszę powiedzieć, że tym razm są o wiele dłuższe niż poprzednie (poprzednie przyrosty są już dorosłe ale bardzo sharmonijkowane i o wiele mniejsze od sklepowych, mam nadzieję, że tym razem będzie lepiej). Niestety straciła jeden przyrost jak był jeszcze całkiem malutki, i byłam prawie pewna że po tej stracie powinno ich zostać jeszcze 4, ale albo sie pomyliłam, albo wyparował..nie widzę nic uschniętego...
W każdym razie mam nadzieję, że i tym razem zakwitnie, może nawet ładniej

A na ostatnich zdjęciach moj gigantyczny phal. żółty w ciapki, ze swoimi dwoma brand new keikami... szkoda że kwitnąc nie chce, i na kolejnym zdjęciu dla porównania wielkości phal. Mini Mark, a w tle w ciemnej osłonce limonek o liściach miniaturki.

A teraz Kaja sie zbiera i jedzie na wystawę
- nina1611
- 500p

- Od: 27 mar 2011, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ten limonkowy cudny!!! fajnie że ma keiki
bo jest na prawdę piękny!!!
-
katarzynka575
- 1000p

Kaju co tam na wystawie duży wybór? ja jadę jutro
- Kaja-gr
- 200p

- Kontakt:
byłam ekspresem przez świat, kupiłam promenaea limelight x prom. citrata, i zamówionego phal. pulchrę.
zwrociłam uwagę na gigantyczne mini marki, nie to co mój wypierdek, można wybrać też jakąś fajną cattley'astą, były tez np. zielone sabotki. W każdym razie sądzę, że mozna coś sobie wybrać dla siebie
potem wstawię zdjęcia nowych nabytków;)
zwrociłam uwagę na gigantyczne mini marki, nie to co mój wypierdek, można wybrać też jakąś fajną cattley'astą, były tez np. zielone sabotki. W każdym razie sądzę, że mozna coś sobie wybrać dla siebie
potem wstawię zdjęcia nowych nabytków;)
-
katarzynka575
- 1000p

No to super że masz nowości czekam na zdjęcia 
Kaju ładnie Ci rośnie Phal. Penang Girl i phal. Mannii
Trzymam kciuki za sabotka bo jest śliczny i szkoda by było go stracić
Wystawy w Warszawie zazdroszczę też miałam chęć jechać
Czekam na nowości
Trzymam kciuki za sabotka bo jest śliczny i szkoda by było go stracić
Wystawy w Warszawie zazdroszczę też miałam chęć jechać
Czekam na nowości
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- Kaja-gr
- 200p

- Kontakt:
no to pora na nowości:
Promenaea citrata x promenaea limelight
ma 6 nowych przyrostów, widać, że juz kwitła na jakichś 5 pędach, wypatrzyłam jeszcze prawdopodobnie dwa lub trzy całkiem mini przyrosty i jeden mini pędzik, mam nadzieję, że zamiana warunków nie zahamuje jej wzrostu.

Tutaj wraz ze swoją 'kolezanką' Promenaeą Xanthiną

I phal. Pulchra (nie spodziewałam się, że jest to taka mała roślinka
)

Promenaea citrata x promenaea limelight
ma 6 nowych przyrostów, widać, że juz kwitła na jakichś 5 pędach, wypatrzyłam jeszcze prawdopodobnie dwa lub trzy całkiem mini przyrosty i jeden mini pędzik, mam nadzieję, że zamiana warunków nie zahamuje jej wzrostu.

Tutaj wraz ze swoją 'kolezanką' Promenaeą Xanthiną

I phal. Pulchra (nie spodziewałam się, że jest to taka mała roślinka

- justus27
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
O...nowości.... Ale ładne