Park Krajobrazowy - rewitalizacja
Re: Park Krajobrazowy - rewitalizacja
I ja dołączam się do życzeń!! Żyj w zdrowiu i symbiozie z naturą Agatko 200 lat! Smoki pewnie tyle żyją
Spełnienia marzeń najskrytszych i tych osobistych i ogrodowych 

-
minismok
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
nocą,to stało się nocą.....spózniona zima zatańczyła z mrozem i otuliła białym płaszczem smocze delikatesy ogrodowe..uffffff......1 zmartwienie z głowy........nadal sypie i to jakkkkkk!
Isiu .......Postillion to nie rabatówka! łomotko! to różyca na medal!
Ave
dziękasy i buziole
AniuDSnie mogę Ci Miła życzyć życia usłanego różami bo to tak jakby alkoholikowi dżinu
dla smoka jesteś różozakręcona totalnie ..... .a najgorsze jest TO ze ja to świetnie rozumiem
Agness......pomarańcze i mandarynki czyli Westerlandy na 2010! ......nie martwotaj się o nie bo jeśli sadzonki dobre[ kilka oczek na jednym poziomie] to taką zimę mają za nic!
Witaj Duchu Mahrebu Aleb-azi ......ładnie pukasz
Cynamuś daj Boze, szybko zdrowe skrzydełko bo czas szykować sie na wiosenne przyloty do smoczej .......
Daisy
Miiriamko
Daniotrudno przebić się przez JAJO co roku!
100kroć........czasu nie liczę, ja w nim podróżuję
Banda na dowidzenia zostawiła mi TO;
...cudna akwarelka! maki.....skad wiedzieli? ,że moje stoją na sztaluchach w pogotowiu już od 4 lat i z chronicznego braku czasu zwiędły buuuuu
zwiędły jak ja przy garowaniu

cmokasy z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
- Isia

- Od: 27 maja 2007, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
urodzinowe całusy z mazowieckich nizin takoż
zwłaszcza że też od koziorożca (może liczą sie podwójnie
) wow
smoczyco no igrasz z ogniem czupryna Ci sie pali łomatko.....
-
aleb-azi

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
Och Smoku Ognisty. Nawet nie wiesz jak się cieszę, że zauważyłaś moje istnienie w tym forum. Błąkam się jak błędny rycerz już rok prawie. No i postanowiłam się ujawnić i podziękować. Jestem wiernym fanem PK i nie pozbędziesz się mnie 
-
minismok

- Kontakt:
nooo to Westerland[ jaka adekwatna w smoczejnazwa
][/url]www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fe4200325c5e8af4.html]
[/url]
.wszystko juz pewnie o niej wiecie wiec dodam nieskromnie że najlepiej rośnie na gliniastym kompostowniku,w słońcu i lubi kwaśno bardziej niż inne
Isiu
....czyż nie wyglądam jak dojrzała róża "dama-scena"?
Alebciu bywaj!
......Twój nick kojarzy mi się ciepło.nawet za dla różyc
......tymbardziej jestem ciekawa Twojego ogrodu......czy zdięcie u Hani to Excelsa?
porzuć skromność w towarzystwie ekshibicjonistek

[/url]
.wszystko juz pewnie o niej wiecie wiec dodam nieskromnie że najlepiej rośnie na gliniastym kompostowniku,w słońcu i lubi kwaśno bardziej niż inneIsiu
Alebciu bywaj!
porzuć skromność w towarzystwie ekshibicjonistek

- Ave

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
No to już sie niczemu nie dziwotam - Smok cudnie ognisty i z piórami
więc ma ogniście również w ogrodzie... niech mnie dunder świśnie - Westerlandy to CUDA.
Miło niezwykle zobaczyć Smoka "na żywca"

Miło niezwykle zobaczyć Smoka "na żywca"
-
Tamaryszek

- Od: 13 lip 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Smokini !
Ponieważ pojawiam się u Ciebie z początkiem Nowego Roku - życzę Ci , aby każdy jego dzień przynosił radości duże i małe !
Oj, dużo czasu zajęło mi przejrzenie Twoich wątków od poczatku...Ale była to wielka przyjemność !
Nie tylko ze względu na urodę miejsca , ale i sympatyczną atmosferę. Mieszkasz w pięknej okolicy, to chyba wynagradza wszystkie trudności klimatyczne z tym związane ? Dom pasuje do miejsca, sposób zaaranżowania ogrodu też pasuje do miejsca, wszystko do siebie pasuje...Wyrazy uznania za wielkie wyczucie i konsekwencję !
I podziwiam znajomość sztuki ogrodniczej , która pozwoliła Ci wyhodować tak dorodne róże w tych warunkach ! A ponieważ tyle u Ciebie pisało się o Westerlandzie ( i zawsze z zachwytem ), oświadczam,że wiosną przywędruje też do mojego ogrodu .
Mam pytanie - widziałam chyba na zdjęciu dziurawiec Hidcote, jak Ci sie sprawuje ? Czego według Ciebie mu trzeba ?
Ponieważ pojawiam się u Ciebie z początkiem Nowego Roku - życzę Ci , aby każdy jego dzień przynosił radości duże i małe !
Oj, dużo czasu zajęło mi przejrzenie Twoich wątków od poczatku...Ale była to wielka przyjemność !
Nie tylko ze względu na urodę miejsca , ale i sympatyczną atmosferę. Mieszkasz w pięknej okolicy, to chyba wynagradza wszystkie trudności klimatyczne z tym związane ? Dom pasuje do miejsca, sposób zaaranżowania ogrodu też pasuje do miejsca, wszystko do siebie pasuje...Wyrazy uznania za wielkie wyczucie i konsekwencję !
I podziwiam znajomość sztuki ogrodniczej , która pozwoliła Ci wyhodować tak dorodne róże w tych warunkach ! A ponieważ tyle u Ciebie pisało się o Westerlandzie ( i zawsze z zachwytem ), oświadczam,że wiosną przywędruje też do mojego ogrodu .
Mam pytanie - widziałam chyba na zdjęciu dziurawiec Hidcote, jak Ci sie sprawuje ? Czego według Ciebie mu trzeba ?
- Danio

- Od: 8 lis 2006, o 18:44
Westerlandy kuszą mnie już od dłuższego czasu i coraz bardziej skutecznie.
Smokini dobrze, że zczerwieniała Ci czupryna, nie zaginiesz w śniegu
Trzymaj się cieplutko - Dorota
Smokini dobrze, że zczerwieniała Ci czupryna, nie zaginiesz w śniegu
Trzymaj się cieplutko - Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
-
aleb-azi

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
Oj co się namęczyłam z tym cytowaniemAlebciu bywaj!......Twój nick kojarzy mi się ciepło.nawet za dla różyc
......tymbardziej jestem ciekawa Twojego ogrodu......czy zdięcie u Hani to Excelsa?
- Cynamon

- Od: 24 mar 2008, o 19:45
Cynamon pisze:Smokini,
ale u Ciebie ścisk i gwar ... salon pełen gości i wspomnieniowych różyc,
a Gospodyni się śmieje i ... cynobrem promienieje![]()
![]()
![]()
Akwarela radosna, latem pachnąca ... widać, że banda na poziomie!!!
- 100krotka

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
No tak, wiedziałam, że to róża dla mniewszystko już pewnie o niej wiecie wiec dodam nieskromnie że najlepiej rośnie na gliniastym kompostowniku,w słońcu i lubi kwaśno bardziej niż inne
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- empuza

- Od: 4 cze 2007, o 09:30
Witaj kochana!
Razem z wybuchem petardów i innych cudactw pewna rycząca kozica pomyślała " Na pohybel zapominalskim" i wypiła za zdrowie smokinii!
A potem przeczytała w necie:
"1 STYCZNIA ? taki im narodzin wypadł dzień.
?Urodzony w Niedzielę? ? podobno wielki leń,
a urodzony w Nowy Rok leniem być nie może,
więc ich pracowitość w sukcesach wnet pomoże."
Cudownych chwil w smoczym raju!
Razem z wybuchem petardów i innych cudactw pewna rycząca kozica pomyślała " Na pohybel zapominalskim" i wypiła za zdrowie smokinii!
A potem przeczytała w necie:
"1 STYCZNIA ? taki im narodzin wypadł dzień.
?Urodzony w Niedzielę? ? podobno wielki leń,
a urodzony w Nowy Rok leniem być nie może,
więc ich pracowitość w sukcesach wnet pomoże."
Cudownych chwil w smoczym raju!
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
-
babi52

- Od: 10 lis 2008, o 00:31
Smokini dochodzisz do Siebie, czy remontujesz?Zerknij na PW otrzymałaś moją noworoczna wiadomość?
Z ogniem czerwieni całkiem , całkiem
.
Całuski Kaśka
Z ogniem czerwieni całkiem , całkiem
Całuski Kaśka
-
minismok

- Kontakt:
Witajcie w PK.pod Psią Gwiazdą
Syriusz złowrogo błyska jak trójkat ostrzegawczy
.......a Betelgeza z pasa Oriona mruga zalotnie do Księzyca...ech to zimowe niebo w pagórach,moja kotwica
[ jak mi Gazda z dragów zrobi statyw to pokaże na blogu]
Tamaryszku
z pochwałami jak z pszczołami jedne mobilizuja inne rozleniwiają ..zobaczymy co z Twoimi
ale dziękuję
dziurawiec krzewiasty jest mało wymagajacy,u mnie rośnie na kamienistej,gliniastej.....dostaje trochę kompostu wiosną i to wszystko.......dobrze znosi przesuszenie i zalania[nie podlewam systemowo]..lubi słońce i można byłoby uznać go za krzew bez wad gdyby nie wrażliwość na przemarzanie
........niestety mróż ponizej -20 ścina go do korzeni a nawet głębiej[kaplica]..........zimuje jako tako tylko pod zaspą śniegu[ 50 cm minimum] wtedy się pokłada pod cięzarem i doczłapie do kwietnia
Alebciu to z pewnością nie jest Fairy.......a rózyce kupione miedzy kapuchą a fasolą bywają czasami lepsze......................
od tych z renomowanych szkółek [ może Super Excelsa?<uparła się>
]
dobra sadzonka róży wg smoka to sadzonka zrównoważona czyli góra pasuje wielkością i obiętoscią do dołu[ niech Was nie zwiodą mocne-grube pędy]
warunek konieczny to minimum 3 oczka na jednym poziomie[ 3 pędy bez przesunięcia,piękne pokazał Rosanek-Marek w swoim watku]
Empuzo
.mniejsza o pracowitośc ale jak odjełam równo 9 miesiecy to mi wyszedł PRIMA APRILIS
.........nic tylko ubić takiego smoka.......
za życzenia
Babiś lecę na pocztę
cmokasy dla za-Parkowanych[brykam do Waszych watków]
i fotki sprzed i zza chaty przy okazji gonienia Miszatego-łobuza

Syriusz złowrogo błyska jak trójkat ostrzegawczy
Tamaryszku
dziurawiec krzewiasty jest mało wymagajacy,u mnie rośnie na kamienistej,gliniastej.....dostaje trochę kompostu wiosną i to wszystko.......dobrze znosi przesuszenie i zalania[nie podlewam systemowo]..lubi słońce i można byłoby uznać go za krzew bez wad gdyby nie wrażliwość na przemarzanie
Alebciu to z pewnością nie jest Fairy.......a rózyce kupione miedzy kapuchą a fasolą bywają czasami lepsze......................
od tych z renomowanych szkółek [ może Super Excelsa?<uparła się>
dobra sadzonka róży wg smoka to sadzonka zrównoważona czyli góra pasuje wielkością i obiętoscią do dołu[ niech Was nie zwiodą mocne-grube pędy]
warunek konieczny to minimum 3 oczka na jednym poziomie[ 3 pędy bez przesunięcia,piękne pokazał Rosanek-Marek w swoim watku]
Empuzo
Babiś lecę na pocztę
cmokasy dla za-Parkowanych[brykam do Waszych watków]
i fotki sprzed i zza chaty przy okazji gonienia Miszatego-łobuza