Kilka moich zielonych :) agaM

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kilka moich zielonych :) agaM

Post »

Adam S. pisze:Aeschynantusa nie ukorzeniałem nigdy
ja ukorzeniałam w wodzie szybko puścił korzonki Niech Twoje nowości szybko i zdrowo rosną Aguniu ;:196
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Śliczne maluszki od Adama. Oby tylko nie marudziły przy ukorzenianiu.
Zakochałam się w Eszku i tym samym trafia na moją długą listę chciejstw :D
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

kati-1976 pisze:Śliczne maluszki od Adama. Oby tylko nie marudziły przy ukorzenianiu.
Kasiu trzeba było mówić , dołożyłbym do twojej wysyłki . :)
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:223 Asz to pech ;:223
po prostu nie wiedziałam, że masz to cudo. Z resztą to moje dzisiejsze zauroczenie. Nie wiedziałam, że się w nim zakocham :D
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
agaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 kwie 2008, o 19:29

Post »

Daka (nie)dziękuję :)

Adam Aeszka prosto do ziemi włóż, on u mnie już kawał czasu w niej rósł (od obcięcia) i z tego co pamiętam, po co go jeszcze raz męczyć, jak pakowałam to miał już małe korzonki
Adam S. pisze:Dzwonek , fuksja i nagarbia szybko się przyjmą i będą ładnie rosły .
mam nadzieję że tak będzie, a będzie bo zdrowe i ładne (tfu tfu) szczepki :)
Z dzwonkiem zrobię tak jak mówisz :) tym sposobem naprawde szybko może go przybyć ;)

mój Z. na widok paczuszki
-co to?
-kwiatki
-znowu? chyba miało ubywać a nie przybywać... ;)

trzynastka pisze:ja ukorzeniałam w wodzie szybko puścił korzonki Niech Twoje nowości szybko i zdrowo rosną Aguniu
Celinko ja też na początku po ścięciu ukorzeniałam go w wodzie, ale nic mu się nie działo i wsadziłąm do ziemi i tam się puścił
(nie)dziękuję :) za życzonka, wzajemnie Kochana :D szczególnie hojki i te maleństwa storczykowe :D cudeńka :D
kati-1976 pisze:Śliczne maluszki od Adama. Oby tylko nie marudziły przy ukorzenianiu.
oj prawda śliczne, jestem b. zadowolona :) choć jak mój mówił, miało ubywać.. ale nie ma mocnych na chciejstwa i marzenia hihi
kati, szkoda że się z Adamem "minęliście", Ja takiego tygrysiego dostałam :D że szok :D ja mam jeszcze szczepkę aeszka tego drugiego tylko wstyd powiedzieć :oops: , bo z kasą krucho, jak chcesz mogę Ci wysłac ale choć za koszt :oops:
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

agaM pisze:
mój Z. na widok paczuszki
-co to?
-kwiatki
-znowu? chyba miało ubywać a nie przybywać... ;)

Ja takiego tygrysiego dostałam :D że szok :D ja mam jeszcze szczepkę aeszka tego drugiego tylko wstyd powiedzieć :oops: , bo z kasą krucho, jak chcesz mogę Ci wysłac ale choć za koszt :oops:
U mnie M już nie komentuje paczek :D Ale jak postawię jakiegoś na chwilę na ławie, to zaraz się buntuje mówiąć"Ale to tu stać nie będzie. To jest miejsce dla laptopa" :lol:

Z zapłatą za przesyłkę nie byłoby problemu. Tylko chciałabym wiedzieć czy ten Twój też mamrmurkowy jest, czy zwykły?. Masz gdzieś jego focię Agnieszko?
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

Agnieszko piękne maluszki dostałaś ;:138 Widzę że już w nowych domkach i do tego jakie elegancie :wink: Niech zdrowo rosną :wink:

Kasiu ja mam marmurka to przecież mogę Ci wysłać, daj tylko znać :wink: Po niedzieli będę wysyłać Ci obiecane roślinki to mogę dorzucić :D A zresztą po co się pytam i tak Ci go spakuję :D
Krystyna.F
ZBANOWANY
Od: 30 kwie 2009, o 20:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Podobają mi się twoje maluszki. Są rozkosznie piękne. Niech się szybciutko ukorzenią,przyjmą i jeszcze szybciej rosną obficie kwitnąc. :D ;:108 :wit
jkwiatek
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 2 mar 2008, o 17:18
Kontakt:

Post »

Bardzo ładne kwiatki :D

Zapraszam do mnie
Kogo ramiona silne, niech tak czyni, i gdy racja jego, niech mu ręka nie zadrży, przeto po dokonaniu zemsty chwalebnej położy się aby wypocząć w poczuciu obowiązku dobrze spełnionego
Awatar użytkownika
agaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kati no ja zapobiegawczo nie stawiam kwiatków na stole, chyba ze akurat kwitną ;) ale to też muszę uważać bo mój najmłodszy bardzo lubi bawić się w piasku :;230 więc miałabym spulchnianie ziemi +przycinka gratis ;) i kupe sprzątania ;) hehe

Andziu dzięuję, maluszki mnie też zachwyciły, niestety widzę że aeszek odchorowuje i nie wiem czy dobrze zrobiłam od razu sadząc go do ziemi, nie wiem czy przetrwa, szkoda mi by było ..
a nowe lokum to "inwestycja" na nowe mieszkanie ;) hihi potem jak będzie trzeba już przesadzić bo się rozrosną to fiołeczki w te małe wsadzę

Krysiu dziękuję Ci, miło mi że zaglądasz do mnie i zostawiasz ślad :D
mam nadzieję ze kwiatki ode mnie się spisują ;)
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aguś szkoda ze _aeschynantus_ nie najlepiej się czuje :( Trzymam za niego kciuki :wink:
Ja proponowałabym ukorzenić go w Sphagnum....z tego co widzę u siebie wszystkie jakie sadzę bez problemu puszczają korzonki ;:108
Ostatnio ukorzeniłam philodendrona variegatę z tym że gałązki były bezlistne i po miesiącu puściły korzonki a co najlepsze widzę że zaczynają odrastać nowe listki :wink: Gdzieś czytałam że ktoś u niego na listki czekał pół roku (albo mi się coś pomyliło :oops: ) :roll:
Awatar użytkownika
agaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu czytałam o tym Twoim sphagnum, i muszę przejść się do ogrodniczego może mają, widziałam takie małe okrągłe koreczki i pani mówiła że to ziemia do kwiatów :shock: moze to było własnie to :shock:
widzisz, trn ktoś sie naczekał ;) ale wyobrażam sobie za to jego radość :tan dobrze że TY tyle nie musiałas czekać
Ostatnio ukorzeniłam philodendrona variegatę z tym że gałązki były bezlistne i po miesiącu puściły korzonki a co najlepsze widzę że zaczynają odrastać nowe listki :wink:
pięknie z bezlistego patyczka sobie wyhodowałaś :D zdolna bestia :D kwiatkom po prostu u CIebie dobrze, masz rękę :) super
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

agaM pisze:pięknie z bezlistego patyczka sobie wyhodowałaś :D zdolna bestia :D kwiatkom po prostu u CIebie dobrze, masz rękę :) super
Agnieszko nie wszystkie roślinki chcą u mnie być np. cissusy :? Miałam 8 odmian i wszystkie mi padły :(

Wstawiłam u siebie fotki tego filka który puszcza nowe odrosty a zaraz na pw. podam Ci linka odnośnie sphagnum :wink:
Awatar użytkownika
m@jk@
500p
500p
Od: 9 wrz 2009, o 03:23
Kontakt:

Post »

Nowości piękniutkie- niech ładnie, zdrowo rosną :)
Czy człowiek nie umiejący liczyć, który znalazł czterolistną koniczynę, ma też prawo do szczęścia?
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba
Zapraszam do mnie
Awatar użytkownika
agaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andziu ja też do cissusów nie mam szczęścia, jeśli rosną to bardzo powoli, ale nie poddaję się bo bardzo je lubię, teraz będę miała szczepkę jeszcze jednego i już się też doczekać nie mogę :D

m@ju dziękuję dziękuję
:)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”