Odmiany pomidorów na przyszły sezon ( 2025 rok )(2026)- cz.6
-
anulab
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 lut 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Odmiany pomidorów na przyszły sezon ( 2025 rok )(2026)- cz.6
Miałeś już tego Don Juana ? Czy to taki pomidor w paski? Kilka lat temu miałam pięknego i plennego pomidora i zupełnie niejadalnego.
-
berlios1907
- 0p - Nowonarodzony

- Od: 12 lut 2026, o 16:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Miałam w zeszłym roku, mała koktajlowka czerwona ze złotymi paskami. Nie mam zdjęć ale kupowałam nasionka na stronie moje pomidory i wyglądał identycznie jak tam pokazany. Smaczny, nie było się do czego przyczepić. Początkowo miałam z nim problem przez to, że strasznie się rozrósł a owoców nie było wcale, dopiero jak usunęłam kilka pędów to zaczął produkować i to całkiem sporo. Miał iść do donicy a omyłkowo dostał miejsce w szklarni i to w najgorszym miejscu, gdzie najmniej słońca może to też spowodowało takie "atrakcje"
Pozdrawiam, Basia
-
PikiPikiPiki
- 10p - Początkujący

- Od: 10 maja 2024, o 20:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja zacznę standardowo 15 marca z większością odmian.
Mam plan żeby odmianę Zarianka która ma być bardzo wczesna i będzie w donicy wysiać koło 1 marca.
Mam plan żeby odmianę Zarianka która ma być bardzo wczesna i będzie w donicy wysiać koło 1 marca.
-
anulab

W takim razie to inny pomidor niż ten,którego ja uprawiałam,mimo że nazwa taka sama. U mnie był wielkości średniej, raczej póżny i smak wybitnie podły. 
-
berlios1907
- 0p - Nowonarodzony

- Od: 12 lut 2026, o 16:04
Może trzeba jeszcze dać jedną szansę. Ja mam takie swoje trio, które bym zabrała na bezludną wyspę - german giant, czekista i green zebra. No dobra jeszcze jantar
jak patrzę na te forumowe cuda to tylko ślinka cieknie 
Pozdrawiam, Basia
-
anulab

U mnie to się zmienia. Pojawiają się nowe ,do których oczy mi się świecą. Mam też stale,które co roku
uprawiam. To odmiany,które ratują sytuację, gdy cudowne nowości w rzeczywistości nie zachwycają.
Wczoraj obejrzałam na youtubie film Pani Moniki , u niej lepiej niż u mnie , aż połowa z nowości się sprawdziła.
uprawiam. To odmiany,które ratują sytuację, gdy cudowne nowości w rzeczywistości nie zachwycają.
Wczoraj obejrzałam na youtubie film Pani Moniki , u niej lepiej niż u mnie , aż połowa z nowości się sprawdziła.
-
Ewaca
- 1000p

- Od: 12 lut 2023, o 18:40
U mnie od kilku lat około 1/4 z uprawianych nowych odmian jest godna powtórzenia. Najgorzej się mi prowadzi malinówki i czekoladowe. Coś pewnie robię źle.
Nie ma to jak porozmawiać z kimś o pomidorach;) Pozdrawiam Ewa