samoistnie sie uśmiecham; cudne są, takie radosne!!!
  samoistnie sie uśmiecham; cudne są, takie radosne!!!Moje ciemiernki stasznie zmrożone; co z nimi zrobić teraz; czekac aż ten zapowiadany powrot zimy przyjdzie i się skończy czy ciachać juz teraz?

Masz ich tak dużo i takie różnorodne i wcale nie zanudzasz
 Masz ich tak dużo i takie różnorodne i wcale nie zanudzasz   
  .... przypomnij co to jest ZZ?
 .... przypomnij co to jest ZZ?
 , a jak w piachu nie będą się tak rozrastać jak u Ciebie, to już nie wiem co im zrobić.
 , a jak w piachu nie będą się tak rozrastać jak u Ciebie, to już nie wiem co im zrobić.  

.
 .

W 2023 roku kupiłam za grosze  w grudniu. Rosły w doniczce, a jesienią posadziłam już w gruncie.
 W 2023 roku kupiłam za grosze  w grudniu. Rosły w doniczce, a jesienią posadziłam już w gruncie.

Mam dużo drobnocebulowych, w korzeniach krzewów są bezpieczne, gryzonie rzadziej tam docierają. Tylko pod różami stale ich ubywa.
  Mam dużo drobnocebulowych, w korzeniach krzewów są bezpieczne, gryzonie rzadziej tam docierają. Tylko pod różami stale ich ubywa.   

śnieg poniszczył trochę kwiaty, ale mróz chyba mniejsze szkody poczyni.
 śnieg poniszczył trochę kwiaty, ale mróz chyba mniejsze szkody poczyni.   

Nie mam, aż tak bardzo zwięzłej gleby, ale muszę spróbować uprawy skrzynkowej, chociaż obornika się boję, bo on wabi gryzonie.
  Nie mam, aż tak bardzo zwięzłej gleby, ale muszę spróbować uprawy skrzynkowej, chociaż obornika się boję, bo on wabi gryzonie.  
  .
 .
 .Pięknie u ciebie i tak z wszystkim jak zwykle będzie,szacun.
 .Pięknie u ciebie i tak z wszystkim jak zwykle będzie,szacun. 

Możesz nawet grubsze gałązki położyć  pod doniczkę. Wciśnie się trochę w ziemię, a zawsze zostanie jakaś luka na odpływ nadmiaru wody.
  Możesz nawet grubsze gałązki położyć  pod doniczkę. Wciśnie się trochę w ziemię, a zawsze zostanie jakaś luka na odpływ nadmiaru wody. z bliska maluchy są piękne, a duże kępy nawet z daleka widać.
  z bliska maluchy są piękne, a duże kępy nawet z daleka widać. miło po zimie cieszyć się kolorowymi cebulowymi.
  miło po zimie cieszyć się kolorowymi cebulowymi.   
  Jeśli sadzę  gdzieś na rabacie, to w doniczkach z chryzantem lub zwykłych czarnych. Poszukaj wśród sąsiadek, może kilkoma cebulkami się podzielą, też cieszyłabyś się kolorami wczesną wiosną.
  Jeśli sadzę  gdzieś na rabacie, to w doniczkach z chryzantem lub zwykłych czarnych. Poszukaj wśród sąsiadek, może kilkoma cebulkami się podzielą, też cieszyłabyś się kolorami wczesną wiosną. 

...u mnie rozwleczone już w różnych miejscach..
 ...u mnie rozwleczone już w różnych miejscach..  A i ta wiosna od kilku lat coraz później do mnie przychodzi.
 A i ta wiosna od kilku lat coraz później do mnie przychodzi.  
  Wielu roślin jeszcze nie widać.Mam nadzieję,że nie przepadły!
 Wielu roślin jeszcze nie widać.Mam nadzieję,że nie przepadły! 

Dużo siewek czosnku Miami wsadziłam do gruntu, w jedno miejsce, choć powinnam wyrzucić, bo pewnie gryzonie i tak się z nimi rozprawią.
  Dużo siewek czosnku Miami wsadziłam do gruntu, w jedno miejsce, choć powinnam wyrzucić, bo pewnie gryzonie i tak się z nimi rozprawią.  

jutro synowa mnie zaprosiła do ogrodu, będzie miło i pracowicie.
  jutro synowa mnie zaprosiła do ogrodu, będzie miło i pracowicie.  

pięknie masz już kwitnące wiosenne kwiaty u mnie jeszcze większość śpi i powoli budzi się do życia ..czekam z utęsknieniem na  moją kolorowa Wiosnę a tym czasem nacieszyłam oczy u Ciebie,Pozdrawiam
 pięknie masz już kwitnące wiosenne kwiaty u mnie jeszcze większość śpi i powoli budzi się do życia ..czekam z utęsknieniem na  moją kolorowa Wiosnę a tym czasem nacieszyłam oczy u Ciebie,Pozdrawiam