Tu na razie jest ściernisko ale będzie ..... ogród - harwi
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
to zależy - jeśli masz chłodną piwnicę to do niej wsadź ale jeśli takiej nie masz to najlepiej wsadzić w doniczkę i na balkon wystawić - tylko w razie mrozów trzeba schować do pomieszczenia(takich poniżej -5*) bo mogą być rozchartowane ...
do gruntu to można w sumie też posadzić ale lepiej poczekać do końca marca/pocz.kwietnia kiedy miną groźby dużych mrozów bo teraz posadzone nie ukorzenione dobrze mogły by być przez mrozy uśmiercone
do gruntu to można w sumie też posadzić ale lepiej poczekać do końca marca/pocz.kwietnia kiedy miną groźby dużych mrozów bo teraz posadzone nie ukorzenione dobrze mogły by być przez mrozy uśmiercone
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- Comcia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Karolku - jakich mrozów ????k-c pisze:to zależy - jeśli masz chłodną piwnicę to do niej wsadź ale jeśli takiej nie masz to najlepiej wsadzić w doniczkę i na balkon wystawić - tylko w razie mrozów trzeba schować do pomieszczenia bo mogą być rozchartowane ...
Wiosna idzie, słoneczko się pojawia, przebiśniegi zaczynają kwitnąć.
Widizłam te róże, one nie są kwitnące, zatem nie były podpędzane i są w spoczynku...
- harwi
- Od: 5 mar 2008, o 14:49
tak o kurka no ja zawsze do tyłu jestem.O LIDLu pół Forum gadało - od 26-02 pojawiły się fajne rzeczy,
no właśnie mi o taka chodziłoSkarbie - to róża na pniu miniaturowa Very Happy

Ale co mówisz, że w ogrodzie to na nie da mi rady

A ja sobie kupiłam sekator też nakolanniki hiih i taka gąbkę pod kolana a dziś jeszcze lecę (tym razem samochodem) po łopatę i widły i piłę ;)))
Karol piwnicy to ja nie mam pozostaje doniczka i balkon.
Mariola widziałaś je i co o nich myślisz dadzą rade. Ja mam czerwoną. To one korzeni nie mają bo coś tam jakieś zawiniątko jest hihiih
Niom wiosna wiosna wiosna wiosna
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dokładnie ich nie oglądałam, jakoś zniechęciłam się oglądając róże wielkokwiatowe.
Takie marniutkie, słabe pędy i niewiele ich....
Chyba już się zrobiłam wymagająca
A na balkonie mam w wiaderku piękną wielką sztamową Rosariu U. która dotarła do mnie jak szystko było pod śniegiem a ziemia zamarznięta...
Aleś mnie tymi nakolannikami i gąbką zagięła......
Bo ja albo w kucki albo na klocuszku siadam.
A potem kolanko boli
Moze powinnam na klęczkach ?
Takie marniutkie, słabe pędy i niewiele ich....
Chyba już się zrobiłam wymagająca

A na balkonie mam w wiaderku piękną wielką sztamową Rosariu U. która dotarła do mnie jak szystko było pod śniegiem a ziemia zamarznięta...
Aleś mnie tymi nakolannikami i gąbką zagięła......
Bo ja albo w kucki albo na klocuszku siadam.
A potem kolanko boli

Moze powinnam na klęczkach ?
- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Też nie wiem czy bym się zdecydowała na te narzędzia. Ja również byłam wczoraj w Lidlu, kupiłam trzy kratki metalowe pod pnącza, ale to na taras w bloku, natomiast na działkę wywiozę drewniane, które dotąd były na tarasie. Boję się tych metalowych, że zmienią właściciela. Ja mam działkę przy samej głównej aleji działkowej, więc każdy kto przechodzi widzi. Przyznam się, że z tej podkładki gąbkowej pod kolana to często korzystam / niestety brzuch przeszkadza/.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
na karłowicach zima już nie wróci ale krzyki - tam może być różnie :Pcoma95 pisze: Karolku - jakich mrozów ????
Wiosna idzie, słoneczko się pojawia, przebiśniegi zaczynają kwitnąć.
Widizłam te róże, one nie są kwitnące, zatem nie były podpędzane i są w spoczynku...
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- mag
- Od: 20 mar 2008, o 09:41
Wiolu, czy to nie przypadkiem w Twoich okolicachhanka55 pisze:dtlissa pisze:Dzis we Wroclawiu bylo 6 stopni na plusie -> wiosna![]()
...
p.s. dla Wroclawiakow mam swietne namiary na obornik konski za 5 zlotych worek (okolice Galowa ). Zaden przemyslowy... koniki sa tam tylko dla rekreacji trzymane, wiec produkuja zloto ;:54

- harwi
Coma- No tak z Ciebie to już różana specjalistka jest ;) możesz być wymagająca ja na razie to nie jestem. Zobaczymy czy coś z niej będzie może mi narobi ochotki na róże prawdziwe nie jakieś tam maleńkie namiastki.
Ja zazwyczaj na kucaka ale potem się podnieść nie mogę hehe (wiem wiem mam za mało lat by narzekać hehe ale naprawdę moja mama się lepiej rusza niż ja
Od ciągłego siedzenia przy kompie mój kręgosłup to ruina
Więc na kolankach mi wygodniej ale potem bolą więc postanowiłam spróbować z tymi nakolannikami lub gąbeczką ;) Albo jedno albo drugie. Zobaczymy.
No i za późno już sobie kupiliśmy i łopatę i widły. Zobaczymy jak długo wytrzymają i tak wyglądają lepiej niż nasze z odzysku o wieeeeeeeeeeeelele wieeelel lepiej ;)
Ado no i jednak się sprawdza na podkładka ;)) hhih no mi na razie jeszcze brzusio nie przeszkadza ;)) A też widziałam te kratki ale już i tak sporo wydaliśmy
Musze zostawić jeszcze cosik na rośliny 8)
Karol Ja ci dam na krzykach zimę już dawno poszła przegnałam ja a kysz hiihih Moja różyczka w doniczce stoi sobie na balkonie w steropianowym pudełku. Powinno być jej ciepło w "nogi" a z boków jest osłonięta od wiatrów więc jestem dobrej myśli.
Mag
No dokładnie to moje okolice w nawet powiem praktycznie sąsiedzi ;) Codziennie przejeżdżam koło nich. Tylko, że oni przy głównej drodze to sprzedają jak się do Gałowa jedzie. Tam jest stadnina do mnie to jeszcze z 1km od nich. I to prawda tylko rekreacyjnie tam sobie jeżdżą zresztą tam jest dużo dość stadnin. Jedna sąsiadka ma koniki praktycznie naprzeciwko dwa pola od nas. Tam sobie hasają a my sobie patrzymy na nie ;) Muszę kiedyś podejść i się z nią zaprzyjaźnić hihihi Może nie tyle z właścicielką co z końmi ;) i ich kupkami.
jeszcze tam nie kupowaliśmy na razie za flaszkę dwie taczki od sąsiadów wzięliśmy obornika świńskiego chyba
jakoś tak już nie pamiętam. Mieliśmy bliżej a problem jak zwykle z transportem ;(
Dala dzięki za pozdrowionka. Oni tam cały czas sprzedają znaczy widzie ciągle wystawione te worki więc sądzę, że tylko pojechać i kupować ;)
Jeżeli ktoś z wrocławiaków ma ochotkę to ja mogę wam kupić jak będę jechać jak coś

Ja zazwyczaj na kucaka ale potem się podnieść nie mogę hehe (wiem wiem mam za mało lat by narzekać hehe ale naprawdę moja mama się lepiej rusza niż ja

No i za późno już sobie kupiliśmy i łopatę i widły. Zobaczymy jak długo wytrzymają i tak wyglądają lepiej niż nasze z odzysku o wieeeeeeeeeeeelele wieeelel lepiej ;)
Ado no i jednak się sprawdza na podkładka ;)) hhih no mi na razie jeszcze brzusio nie przeszkadza ;)) A też widziałam te kratki ale już i tak sporo wydaliśmy

Karol Ja ci dam na krzykach zimę już dawno poszła przegnałam ja a kysz hiihih Moja różyczka w doniczce stoi sobie na balkonie w steropianowym pudełku. Powinno być jej ciepło w "nogi" a z boków jest osłonięta od wiatrów więc jestem dobrej myśli.
Mag
No dokładnie to moje okolice w nawet powiem praktycznie sąsiedzi ;) Codziennie przejeżdżam koło nich. Tylko, że oni przy głównej drodze to sprzedają jak się do Gałowa jedzie. Tam jest stadnina do mnie to jeszcze z 1km od nich. I to prawda tylko rekreacyjnie tam sobie jeżdżą zresztą tam jest dużo dość stadnin. Jedna sąsiadka ma koniki praktycznie naprzeciwko dwa pola od nas. Tam sobie hasają a my sobie patrzymy na nie ;) Muszę kiedyś podejść i się z nią zaprzyjaźnić hihihi Może nie tyle z właścicielką co z końmi ;) i ich kupkami.

jeszcze tam nie kupowaliśmy na razie za flaszkę dwie taczki od sąsiadów wzięliśmy obornika świńskiego chyba

Dala dzięki za pozdrowionka. Oni tam cały czas sprzedają znaczy widzie ciągle wystawione te worki więc sądzę, że tylko pojechać i kupować ;)
Jeżeli ktoś z wrocławiaków ma ochotkę to ja mogę wam kupić jak będę jechać jak coś

A ja w mordę..przegapiłam Lidla.
Zaglądam do Ciebie, ale widze, że szybciutko założysz ten ogród.
Zaglądam do Ciebie, ale widze, że szybciutko założysz ten ogród.

Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Wiolu. Już obsycha. A od następnego czwartku znów mają być w Lidlu kaloszki w kwiatki, a jak te utopisz to nim je znajdziesz możesz nowe sobie kupić.

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
- harwi
O tak? znowu od czwartku coś ogrodniczego super ;) Jadę w sobotkę zobaczymy czy zdąży powysychać
Tam jest naprawdę masakra ostatnio prawie byśmy autko utopili bo do sąsiadki nam się zechciało podjechać tam trza auto z napędem na 4 koła hihii A ona zdziwiona a wy co bez kaloszy hehe no to sobie kupiliśmy ;)