Pod Dębem ;)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pod Dębem ;)

Post »

Prawdziwa dama na motocyklu. ;:138 Joasiu ogród pięknie zarasta roślinami i tyle kolorów pokazuje mimo suszy. ;:oj Rabata z koleusem śliczna. ;:215
Paletowe meble świetnie wyglądają na kamiennym tarasie. Jeszcze ładne poduszki i już można odpoczywać.
Warzywniki nawet podlewane nie są w tym roku imponujące. ;:174 Cieszmy się z tych drobnych sukcesów, nawet parę własnych warzyw smakuje wyjątkowo.
Miłego nowego sąsiedztwa.
Uściski dla Szymka. ;:168
Awatar użytkownika
sauromatum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2010, o 08:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kącik wypoczynkowy z palet wygląda super :D
A masz może zdjęcie tej szałwii muszkatołowej? :wink: Co prawda mam ją ale lubię patrzeć jak rośnie u innych :wink: Musze zacząć zbierać jej nasiona bo czas się zbliża.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Witaj, Asiu!
Współczuję zmęczenia, ;:168 ale najważniejsze jest to, że znalazłaś pracę, co spędzało Ci sen z powiek. ;:333
Ogród wcale nie jest zaniedbany, kwiaty go pięknie zdobią, ;:215 a mebelki ogrodowe fantastyczne. ;:63 ;:63 ;:63
Niestety, w tym roku nie dam rady zorganizować spotkania w większym gronie. Mam potworny rozgardiasz na działce w związku z rozbiórką starego domku, którą to czynność M wykonuje samodzielnie i nawet nie miałabym gdzie gości posadzić. Strasznie mnie ten bajzel wkurza, a nic nie mogę na to poradzić. Wszystkie wolne miejsca zagracone, nawet przed altaną już kupa gruzu zalega.
Mam nadzieję, że następny sezon będzie dla mnie przystępniejszy. Nie znoszę bałaganu, a emowi on zupełnie nie przeszkadza. Zawsze był bałaganiarzem, ale w domu jestem w stanie to ogarnąć, na działce mam problem, za duże gabaryty.

Wszystkiego dobrego, Asiu, dla Ciebie, Szymka i całej Twojej Rodzinki. ;:196 ;:196 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
DzonaK

Post »

Witajcie moi drodzy .
Pracy cały czas dużo , przerobiłam 40 kilo ogórków część poszła na kiszone część na różne sałatki, do tego pomidory . Pracy również dużo w ogrodzie i w domu . W domu zaczęliśmy rozbierać stary ganek i będzie nowy , ale wiatrołap żeby było gdzie stawiać buty i wieszać odzież zimową . W ogrodzie powstają dwie nowe rabaty , jedna na ogrodzie druga w przed ogródku tu niestety musiałam wstrzymać pracę ze względu na budowę wiatrołapu . Generalnie na podwórku bałagan i mnóstwo roboty . ;:124

JAKUCH szałwię dostałam od Lucynki, ale na zimę okrywałam żeby właśnie nie zmarzła . I pięknie się odwdzięczyła swoim urokiem :wink:

Igala musieliśmy coś wykombinować ze względu na ten wiatrołap który budujemy i wolę drewno w ogrodzie jak plastiki przyjemnie ale czy aż tanio to tak wyszło to bym nie powiedziała . Rabatę z kwiatami niestety codziennie wieczorem muszę podlewać dzięki temu jakoś się trzyma , przy tych upałach nie było by tam do tej pory nawet suchego patyka .Lokalizacja jest super blisko do Łodzi , cisza spokój do pracy kilometr jest super ;:196

cyma2704 dziękuję Soniu ;:196 . Co do rabaty już widzę błędy jakie popełniłam i na jesieni a w sumie to już pomału zaczęłam przesadzać bo jednak nieznajomość gatunków roślin powoduje lekki bałagan i zagłuszanie roślin się nawzajem ;:124

sauromatum nasiona szałwii również zebrałam o ile kwiaty są piękne to roślina ma bardzo przykry zapach , który dla mnie jest dokuczliwy :lol: . Zdjęcie poniżej

Obrazek

plocczanka Lucynko u mnie również jest bałagan bo wszystko jest w przebudowie i na ogrodzie i w domu istny sajgon , rozumiem Cię w zupełności co do spotkania , również nie czułam bym się komfortowo zapraszając gości w tym momencie . Też bym chciała Wam zorganizować spotkanie może w przyszłym roku jak dobrze pójdzie i zaprosić Was do mnie na pogaduchy ciasto i ogród ;:162 .Również wszystkiego dobrego , pozdrowienia dla M i przesyłamy Wam buziaki . ;:196

No dobrze trochę fotorelacji co się u mnie dzieje . Zapraszam na zdjęcia .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tak wygląda obecnie mój przed ogródek , bałagan jak się patrzy :;230
Obrazek

Pozdrawiam Wszystkich ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Joasiu najpierw musi być bałagan ,żeby potem można było mieć sie czym zachwycać inaczej nie dostrzeglibyśmy różnicy :) W ogródku jest zawsze praca bo ogród to wieczne upiększanie a twój dopiero się tworzy wiec i pracy moc.Cudnie uchwyciłaś szałwie i słoneczniczka ;:333
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Asiu, Twój ogród kwitnie i zieleni się aż miło i tym się ciesz! ;:138 ;:138
Z roku na rok będzie coraz piękniej, czego z całego serca Ci życzę. ;:196
Buziaczki dla Was. ;:cm ;:cm
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

To wielka radość czytać jak piszesz że jest super wszystko ;:215 z pracą i domem itd.
Oj tak drewniane meble ogrodowe to cos wspaniałeo a wy wyczarowaliście wspaniale coś z niemal niczego :) Ogród cudnie ci kwitnie i masz gdzie się zrelaksować a dookoła cudowna natura. Jak ja to doceniam jak wracam na wieś z Krk i tylko tu chcę być :) Pomysł z gankiem to wspaniała sprawa; zobaczysz jak mniej śmieci na podłodze w domu przyniesionych na butach itd. No i miejsce na suszenie prania, zostawienia tam czegoś co akurat nie pasuje. I wspaniała wymówka jak dziecko chce na dwór gdy leje lub zimno.."mozesz ale tylko na ganek" cos co ja słyszalam często w dzieciństwie i lubiłam się tam bawić.
Wspaniałego letniego ogrodu i relaksu w nim z synkiem, po pracy ;:167
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Joasiu ale cudne, energetyczne rudbekie. ;:oj
Najpierw rozbiórki, potem budowa i będzie pięknie. ;:108 Wybudujecie wiatrołap, zrobicie porządek, a przez zime przemyślisz, jak ma wyglądać to miejsce i zaczniesz wiosną działać. Będziemy podglądać. :)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja też gonię się z czasem.
Ten rok chyba dla wszystkich ciężki. Gdzie nie wejdę wszyscy zapracowani , przemęczeni.
Czas przyspieszył?
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Asiu, odezwij się do nas, kochana. ;:180 ;:180 Zniknęłaś z forum na tak długo. ;:174
Co się u Ciebie zadziało, że o nas zapomniałaś, bo chcę wierzyć, że wszystko jest w porządku. ;:218
Pozdrawiam cieplutko ;:3 i zdrówka Wam życzę. ;:167 ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
DzonaK

Post »

Witajcie

Lucynko kochana u mnie wszystko w porządku, nie miałam czasu na nic jak się wzięliśmy za dobudówkę tak pochłonęła nas bez reszty . Majstry wymurowały, dekarze położyli dach a resztę robiliśmy sami sufity, ściany, płytki na podłodze więc się zeszło . Praca, dom ciągły brak czasu W tym roku chcę zrobić kursy fotograficzne , żeby robić sesje zdjęciowe bo męczy mnie już praca u kogoś . W ogrodzie nie mam planów czekam aż się mój zdecyduje w którym miejscu ma być oczyszczalnia . Na ten rok w planach remont domu znowu czasu nie będzie na nic . A tak to wszystko w porządku Szymon przeszedł ospę, jakieś masakryczne do tego uczulenie na proszek więc wizyty u lekarzy tydzień w tydzień . Już jesteśmy na prostej odpukać . '
Co do ogrodu kupiłam sobie hortensję Blue Bodensee , ale pogoda na razie nie sprzyja żeby ją posadzić . Mam w planach więcej hortensji i traw . Może od kogoś na forum odkupie sadzonki .
A na koniec wrzucę parę zdjęć z zeszłego roku . Pozdrawiam wszystkim i mocno ściskam.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Joasiu, prześliczne koleusy a pozostałe roślinki, takie ciepłe, energetyczne. ;:215
Fantastyczny kącik wypoczynkowy zmajstrowany z palet i malowniczo kwiatami przyozdobiony. ;:433 ;:433
Remonty fajna rzecz, tylko napracować się trzeba a gdy do tego jeszcze choroba dziecka, to nie zazdroszczę. Ale wszystko przeżyć trzeba, najważniejsze że Szymonek już zdrowy. ;:167
Co ja czytam ;:oj kursy fotograficzne ;:224 to będzie się działo, zakasujesz fotkami takich jak ja, z marnym aparatem. ;:306
Też Was pozdrawiam i całuję mocno ;:cm ;:cm nie dajcie się wirusom, bo groźne. :wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Cieszę się, Asiu, że nic złego się nie dzieje, ;:303 bo muszę się przyznać, że martwiłam się trochę. ;:108
Rozumiem doskonale brak czasu na cokolwiek podczas budowy czy nawet rozbudowy domu. Jednak poświęcony jej czas odpłaci się wielokrotnie w przyszłości. ;:215
Podziwiam piękne koleusy. ;:63 fantastycznie je skomponowałaś. ;:138 ;:138
Zdrówka Wam życzę i uporania się z czekającą Was jeszcze robotą. ;:167 ;:167 ;:167 Buziaki dla Szymusia. ;:cm ;:cm ;:23 ;:15
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Fajny zakątek wypoczynkowy tanim kosztem i na dodatek ładnie przystrojony.No to Joasiu będziesz nas szokować fotkami po takim kursie ;:108 nauki nigdy za dużo .Myślę że będziesz częściej nas odwiedzać
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
DzonaK

Post »

Witajcie moi drodzy
Przymusowe siedzenie w domu , szkoły zamknięte to i wolne od pracy . Ale na ogród wychodzę i codziennie odkrywam jak to się wszystko budzi do życia. Jednym słowem widać już wiosnę :)

stasia_ogrod w tym roku również będę wysiewała koleusy bo się w nich zakochałam nie są zbyt wymagające więc i pielęgnacja nie jest skomplikowana. Kursy są w planach , ale cały czas się uczę jeszcze muszę zainwestować w sprzęt makro , żeby robić lepsze zdjęcia przyrody tej maleńkiej . Próbowałam do ciebie napisać na pw ale wyskakuję jakiś błąd nie wiem czemu. Może na forum coś zrobili w związku z koronką . Jak bym cię mogła prosić na maila ofertę wiosenną, to bym była wdzięczna. ;:196

plocczanka Dziękuję Lucynko za miłe słowa dbajcie o siebie i uważajcie w tym tak ciężkim dla nas wszystkich czasie ;:196

JAKUCH zdjęcie kącika robione akurat bez poduch , bo do tych mebli kupiłam poduchy, żeby się wygodnie siedziało :D Mam taką nadzieję co do odwiedzin na forum,że będę częściej , będę sie starać . ;:196

Pozdrawiam wszystkich wiosennie ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”