Witajcie moi drodzy .
Pracy cały czas dużo , przerobiłam 40 kilo ogórków część poszła na kiszone część na różne sałatki, do tego pomidory . Pracy również dużo w ogrodzie i w domu . W domu zaczęliśmy rozbierać stary ganek i będzie nowy , ale wiatrołap żeby było gdzie stawiać buty i wieszać odzież zimową . W ogrodzie powstają dwie nowe rabaty , jedna na ogrodzie druga w przed ogródku tu niestety musiałam wstrzymać pracę ze względu na budowę wiatrołapu . Generalnie na podwórku bałagan i mnóstwo roboty .
JAKUCH szałwię dostałam od Lucynki, ale na zimę okrywałam żeby właśnie nie zmarzła . I pięknie się odwdzięczyła swoim urokiem
Igala musieliśmy coś wykombinować ze względu na ten wiatrołap który budujemy i wolę drewno w ogrodzie jak plastiki przyjemnie ale czy aż tanio to tak wyszło to bym nie powiedziała . Rabatę z kwiatami niestety codziennie wieczorem muszę podlewać dzięki temu jakoś się trzyma , przy tych upałach nie było by tam do tej pory nawet suchego patyka .Lokalizacja jest super blisko do Łodzi , cisza spokój do pracy kilometr jest super
cyma2704 dziękuję Soniu

. Co do rabaty już widzę błędy jakie popełniłam i na jesieni a w sumie to już pomału zaczęłam przesadzać bo jednak nieznajomość gatunków roślin powoduje lekki bałagan i zagłuszanie roślin się nawzajem
sauromatum nasiona szałwii również zebrałam o ile kwiaty są piękne to roślina ma bardzo przykry zapach , który dla mnie jest dokuczliwy

. Zdjęcie poniżej
plocczanka Lucynko u mnie również jest bałagan bo wszystko jest w przebudowie i na ogrodzie i w domu istny sajgon , rozumiem Cię w zupełności co do spotkania , również nie czułam bym się komfortowo zapraszając gości w tym momencie . Też bym chciała Wam zorganizować spotkanie może w przyszłym roku jak dobrze pójdzie i zaprosić Was do mnie na pogaduchy ciasto i ogród

.Również wszystkiego dobrego , pozdrowienia dla M i przesyłamy Wam buziaki .
No dobrze trochę fotorelacji co się u mnie dzieje . Zapraszam na zdjęcia .
A tak wygląda obecnie mój przed ogródek , bałagan jak się patrzy
Pozdrawiam Wszystkich