Truskawkowa działka cz.2
- marpa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Truskawkowa działka cz.2
Widzę Natalio, że czynnie nadrabiasz forumową nieobecność
Wnet będziemy fotografować bieżące obrazki

- Blueberry

- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Lucynko, Lodziu dziękuję
Małgosiu moja działka "powstaje" już ładnych parę lat, miejmy nadzieję że w końcu coś się z niej wykluje
Gosiu witam i serdecznie dziękuję
Aniu dziękuję
no popatrz, a one takie mało wymagające są, tylko mszyca bardzo je lubi
Józku bardzo dziękuję
Marysiu u mnie wszystko i tak spływa w dół, więc o ile nie jest to konieczne, przekopywanie takiej ziemi nie jest zalecane
Jedynie na początku warto to zrobić by pozbyć się chwastów, ale lepiej widłami amerykańskimi niż szpadlem
Julciu dziękuję
w tym sezonie będę mieć sporo jednorocznych, ale już zaczęłam sadzenie bylin i krzewów, powoli będę kontynuować
Jedno wiem na pewno, to muszą być rośliny które poradzą sobie same podczas suszy, wody mam jak na lekarstwo
Danusiu dziękuję
a ja muszę w końcu w tym roku wysiać bratki, mam trochę nasion na składzie
Marynko nadrabiam, nadrabiam, dopóki nie mogę nic robić na działce, ani nawet z zielonymi w domu
Ciąg dalszy zdjęć roślinnych - jeszcze bardziej kolorowo, bo to koniec czerwca, a i trochę owadków zapozowało
Na zdjęciach groszek szerokolistny, maki jednoroczne, nachyłki, ogórecznik:

Małgosiu moja działka "powstaje" już ładnych parę lat, miejmy nadzieję że w końcu coś się z niej wykluje
Gosiu witam i serdecznie dziękuję
Aniu dziękuję
Józku bardzo dziękuję
Marysiu u mnie wszystko i tak spływa w dół, więc o ile nie jest to konieczne, przekopywanie takiej ziemi nie jest zalecane
Julciu dziękuję
Danusiu dziękuję
Marynko nadrabiam, nadrabiam, dopóki nie mogę nic robić na działce, ani nawet z zielonymi w domu
Ciąg dalszy zdjęć roślinnych - jeszcze bardziej kolorowo, bo to koniec czerwca, a i trochę owadków zapozowało

?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Natalko, w Twoim wąteczku, czerwiec kolorami sypnął i od razu raźniej się zrobiło w ten styczniowy czas.
Pszczółki i motylki też wiedzą co dobre i ekologiczne a piękne kolory kwiatów, jak magnes wabią je do siebie, bo korzyść jest obopólna.
Odpoczywaj i ładuj akumulatory, żeby z nowymi siłami, wystartować niebawem na rabatki.

Pszczółki i motylki też wiedzą co dobre i ekologiczne a piękne kolory kwiatów, jak magnes wabią je do siebie, bo korzyść jest obopólna.
Odpoczywaj i ładuj akumulatory, żeby z nowymi siłami, wystartować niebawem na rabatki.

- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Natalko
Powróciłam po przerwie światecznej na łono forum i myślę, że niedługo to będziemy cieszyć się widokami podobnymi do tych, które pokazujesz, cudowne widoczki kwiecia, pozdrawiam
Powróciłam po przerwie światecznej na łono forum i myślę, że niedługo to będziemy cieszyć się widokami podobnymi do tych, które pokazujesz, cudowne widoczki kwiecia, pozdrawiam
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Natalia, nawet nie wiesz ile to ja bym dała za to żeby taki groszek mi wyrósł. Sieję jak głupia ten pachnący, a potem mam marne dwa pędy w miejscu gdzie wrzuciłam w ziemię całą paczkę nasion
Ja wiem, że nocą grasują ślimaki, ale bez przesady.. to był kolejny sezon z rzędu. W tym roku już nie kupiłam
Przepiękne zdjęcia
Przepiękne zdjęcia
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Natalko, groszek dorodny, maki śliczne, nachyłki, pszczółki i motylki nadają sielskości obrazu.
Ogóreczniki u mnie same się sieją i panoszą się praktycznie po całej działce.
A takie one zmyślne, że przepikowane w inne, wybrane dla nich miejsce, niechętnie się aklimatyzują
, a nawet jeśli się ta sztuka udaje, nigdy nie są tak dorodne jak samosiewki.
Zdrówka.

Ogóreczniki u mnie same się sieją i panoszą się praktycznie po całej działce.
Zdrówka.
- lanceta

- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Natalio, wszystkie fotografie robią wrażenie.Mnie szczególnie zafascynowały maki - 
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Fotki piękne jak zawsze podobaja mi sie groszki zresztą inne również oby tylko zdrowie dopisało Ci w tym sezonie to z resztą sobie poradzisz Natalko.Pozdrawiam noworocznie 
Natalio fajne zdjęcia zamieściłaś.Fajne te maczki biało-czerwone.Fajnie uchwyciłaś tego motylka na żółtym.Śliczny motylek. 
- maniolek

- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Natalio aż się cieplutko w środku robi jak się taką porcję zdjęć ogląda
no coś wspaniałego, maki śliczne, a ostatnie zdjęcie z motylem petarda 
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Przepiękne zdjęcia kwitnących kolorowych energetycznych roślin. ;)
Świetnie uchwycilas czerwonczyka dukacika ;)
Świetnie uchwycilas czerwonczyka dukacika ;)
- Blueberry

- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Stasiu dziękuję bardzo za życzenia zdrowia i miłe słowa
Iwonko witaj ponownie w wątku, bardzo dziękuję
Sabinko właśnie w tym rzecz, że to nie jest groszek pachnący - groszek szerokolistny jest byliną, korzenie ma jak krzew, a sieje się jak szalony
Ale to chyba tylko u mnie, u nikogo innego nie sprawia problemów
Ma też tę zaletę że kwitnie bardzo długo, przez całe lato aż do przymrozków. Gdybyś chciała nasiona daj znać, to jednak ładna roślina jest
Lucynko dziękuję
te zdjęcia są z 2017 roku - ogóreczniki były jeszcze w kolejnym roku, a potem zniknęły, chyba wypielone
Muszę je wysiać ponownie, są bardzo ładne, a owady je uwielbiają
Lodziu dziękuję
też je uwielbiam, są szalenie fotogeniczne
Jadziu, Danusiu, Mariuszu bardzo dziękuję
Letnich widoków ciąg dalszy, tym razem przełom lipca i sierpnia. Na zdjęciach kolejno: ogórecznik, groszek szerokolistny, astry, aksamitka wąskolistna, nagietek, miłek letni, ogórki, nachyłek (z dodatkami), liatra kłosowa i rudbekia.

Iwonko witaj ponownie w wątku, bardzo dziękuję
Sabinko właśnie w tym rzecz, że to nie jest groszek pachnący - groszek szerokolistny jest byliną, korzenie ma jak krzew, a sieje się jak szalony
Lucynko dziękuję
Lodziu dziękuję
Jadziu, Danusiu, Mariuszu bardzo dziękuję
Letnich widoków ciąg dalszy, tym razem przełom lipca i sierpnia. Na zdjęciach kolejno: ogórecznik, groszek szerokolistny, astry, aksamitka wąskolistna, nagietek, miłek letni, ogórki, nachyłek (z dodatkami), liatra kłosowa i rudbekia.

?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Natalko miłek śliczniutki, ale rutbekia z pajączkiem, no to super zdjęcie

- Krychna

- Od: 23 mar 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Natalko groszek kojarzy mi się z ogródkiem mojej babci, miała go zawsze pełno, piękna roślinka otulała płocik
Pięknie udało Ci się uchwycić motyle
dziś oglądałam program o ich malejącej populacji, bo łąki giną, dlatego musimy sadzić kwiaty im miłe
Maczki boskie 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Natalko cudowne portreciki, a to moje ulubione...na niego głosuję! https://ibb.co/LJQcs8B
Wracając do chwastów! masz doskonałą glebę skoro za jednym przekopywaniem pozbyłaś się chwastów trwałych. Niestety ja z podagrycznikiem i perzem walczę od lat i jakbym zaniedbała walkę na chwilę mam za sezon dwa ugór z grządek.
Wracając do chwastów! masz doskonałą glebę skoro za jednym przekopywaniem pozbyłaś się chwastów trwałych. Niestety ja z podagrycznikiem i perzem walczę od lat i jakbym zaniedbała walkę na chwilę mam za sezon dwa ugór z grządek.