Truskawkowa działka cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Truskawkowa działka cz.2

Post »

Widzę Natalio, że czynnie nadrabiasz forumową nieobecność ;:138 ;:215 Wnet będziemy fotografować bieżące obrazki ;:108

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Lucynko, Lodziu dziękuję ;:196
Małgosiu moja działka "powstaje" już ładnych parę lat, miejmy nadzieję że w końcu coś się z niej wykluje ;:224 :;230
Gosiu witam i serdecznie dziękuję ;:196
Aniu dziękuję ;:196 no popatrz, a one takie mało wymagające są, tylko mszyca bardzo je lubi ;:185
Józku bardzo dziękuję ;:196
Marysiu u mnie wszystko i tak spływa w dół, więc o ile nie jest to konieczne, przekopywanie takiej ziemi nie jest zalecane ;:185 Jedynie na początku warto to zrobić by pozbyć się chwastów, ale lepiej widłami amerykańskimi niż szpadlem ;:108
Julciu dziękuję ;:196 w tym sezonie będę mieć sporo jednorocznych, ale już zaczęłam sadzenie bylin i krzewów, powoli będę kontynuować ;:108 Jedno wiem na pewno, to muszą być rośliny które poradzą sobie same podczas suszy, wody mam jak na lekarstwo ;:185
Danusiu dziękuję ;:196 a ja muszę w końcu w tym roku wysiać bratki, mam trochę nasion na składzie ;:224
Marynko nadrabiam, nadrabiam, dopóki nie mogę nic robić na działce, ani nawet z zielonymi w domu ;:108

Ciąg dalszy zdjęć roślinnych - jeszcze bardziej kolorowo, bo to koniec czerwca, a i trochę owadków zapozowało ;:108 Na zdjęciach groszek szerokolistny, maki jednoroczne, nachyłki, ogórecznik:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Natalko, w Twoim wąteczku, czerwiec kolorami sypnął i od razu raźniej się zrobiło w ten styczniowy czas. :tan ;:215
Pszczółki i motylki też wiedzą co dobre i ekologiczne a piękne kolory kwiatów, jak magnes wabią je do siebie, bo korzyść jest obopólna. ;:108
Odpoczywaj i ładuj akumulatory, żeby z nowymi siłami, wystartować niebawem na rabatki. ;:167 ;:cm ;:cm
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Natalko :wit
Powróciłam po przerwie światecznej na łono forum i myślę, że niedługo to będziemy cieszyć się widokami podobnymi do tych, które pokazujesz, cudowne widoczki kwiecia, pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Natalia, nawet nie wiesz ile to ja bym dała za to żeby taki groszek mi wyrósł. Sieję jak głupia ten pachnący, a potem mam marne dwa pędy w miejscu gdzie wrzuciłam w ziemię całą paczkę nasion ;:223 Ja wiem, że nocą grasują ślimaki, ale bez przesady.. to był kolejny sezon z rzędu. W tym roku już nie kupiłam ;:222
Przepiękne zdjęcia ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Natalko, groszek dorodny, maki śliczne, nachyłki, pszczółki i motylki nadają sielskości obrazu. ;:138 ;:138
Ogóreczniki u mnie same się sieją i panoszą się praktycznie po całej działce. ;:108 A takie one zmyślne, że przepikowane w inne, wybrane dla nich miejsce, niechętnie się aklimatyzują ;:185 , a nawet jeśli się ta sztuka udaje, nigdy nie są tak dorodne jak samosiewki. ;:223
Zdrówka. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Natalio, wszystkie fotografie robią wrażenie.Mnie szczególnie zafascynowały maki - ;:215
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Fotki piękne jak zawsze podobaja mi sie groszki zresztą inne również oby tylko zdrowie dopisało Ci w tym sezonie to z resztą sobie poradzisz Natalko.Pozdrawiam noworocznie ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Natalio fajne zdjęcia zamieściłaś.Fajne te maczki biało-czerwone.Fajnie uchwyciłaś tego motylka na żółtym.Śliczny motylek. :D
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Natalio aż się cieplutko w środku robi jak się taką porcję zdjęć ogląda :) no coś wspaniałego, maki śliczne, a ostatnie zdjęcie z motylem petarda ;:138
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Przepiękne zdjęcia kwitnących kolorowych energetycznych roślin. ;)
Świetnie uchwycilas czerwonczyka dukacika ;)
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Stasiu dziękuję bardzo za życzenia zdrowia i miłe słowa ;:196
Iwonko witaj ponownie w wątku, bardzo dziękuję ;:196
Sabinko właśnie w tym rzecz, że to nie jest groszek pachnący - groszek szerokolistny jest byliną, korzenie ma jak krzew, a sieje się jak szalony ;:oj Ale to chyba tylko u mnie, u nikogo innego nie sprawia problemów ;:185 Ma też tę zaletę że kwitnie bardzo długo, przez całe lato aż do przymrozków. Gdybyś chciała nasiona daj znać, to jednak ładna roślina jest ;:108
Lucynko dziękuję ;:196 te zdjęcia są z 2017 roku - ogóreczniki były jeszcze w kolejnym roku, a potem zniknęły, chyba wypielone ;:185 Muszę je wysiać ponownie, są bardzo ładne, a owady je uwielbiają ;:108
Lodziu dziękuję ;:196 też je uwielbiam, są szalenie fotogeniczne :D
Jadziu, Danusiu, Mariuszu bardzo dziękuję ;:196

Letnich widoków ciąg dalszy, tym razem przełom lipca i sierpnia. Na zdjęciach kolejno: ogórecznik, groszek szerokolistny, astry, aksamitka wąskolistna, nagietek, miłek letni, ogórki, nachyłek (z dodatkami), liatra kłosowa i rudbekia.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Natalko miłek śliczniutki, ale rutbekia z pajączkiem, no to super zdjęcie ;:215 ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Natalko groszek kojarzy mi się z ogródkiem mojej babci, miała go zawsze pełno, piękna roślinka otulała płocik :D Pięknie udało Ci się uchwycić motyle ;:138 ;:138 dziś oglądałam program o ich malejącej populacji, bo łąki giną, dlatego musimy sadzić kwiaty im miłe ;:108 Maczki boskie ;:167
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Natalko cudowne portreciki, a to moje ulubione...na niego głosuję! https://ibb.co/LJQcs8B

Wracając do chwastów! masz doskonałą glebę skoro za jednym przekopywaniem pozbyłaś się chwastów trwałych. Niestety ja z podagrycznikiem i perzem walczę od lat i jakbym zaniedbała walkę na chwilę mam za sezon dwa ugór z grządek. ;:223
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”