Teraz ja - treissi
- anczarn
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 sie 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ja napisze Ci tyle
- treissi
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 sty 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Basiu cieszę się, że ci się u mnie podoba. Ja jeszcze nie spotkałam się w żadnym sklepie z hibiskusem. Ja mam dwa i oba dostałam. Jeśli uda mi się dobrze porobić sadzonki i puszczą korzonki to chętnie się podzielę z tobą
Aniu wielkie dzięki za odpowiedź - dużo mi pomogłaś
Te sadzoneczki to chyba dość długie wyjdą, jeśli mają mieć po 2 listki, bo roślinka ma rzadko listki rozmieszczone. Jak wsadzę już te sadzonki to podlewać ziemię? Gdzie najlepiej uciąć - między jednym a drugim listkiem (w połowie), czy lepiej bezpośrednio pod listkiem?
Aniu wielkie dzięki za odpowiedź - dużo mi pomogłaś
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Twoje roślinki , Moniko, są zadbane i ładne. Widać ,że poświęcasz im sporo czasu.
Co do palmy , o której pisałaś - może to przędziorek? Powoduje właśnie żółknięcie i zasychanie liści , nawet we wczesnej fazie , gdy go jeszcze trudno zauważyć . A z Diffenbachią mam podobny kłopot , jak Ty. Do niedawna pieknie rosła , a teraz ...coś niedomaga i nie wiem , przesuszyłam , czy zalałam...
Pozdrawiam , E.
Co do palmy , o której pisałaś - może to przędziorek? Powoduje właśnie żółknięcie i zasychanie liści , nawet we wczesnej fazie , gdy go jeszcze trudno zauważyć . A z Diffenbachią mam podobny kłopot , jak Ty. Do niedawna pieknie rosła , a teraz ...coś niedomaga i nie wiem , przesuszyłam , czy zalałam...
Pozdrawiam , E.