Papryka do gruntu. Część 6

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ika2008
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2013, o 08:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Papryka do gruntu. Część 6

Post »

Józef, nie uprawiałam tej odmiany ale masz napisane na opakowaniu, że do uprawy w gruncie, więc powinna się sprawdzić.
Ewentualnie kupisz inną, posiejesz pół na pół a po sezonie porównasz, która smaczniejsza, plenniejsza itp
Pozdrawiam, Marta.
Awatar użytkownika
Joze1802
500p
500p
Od: 7 lip 2012, o 20:30

Post »

Ika2008, no wiesz, na opakowaniu napisać można wszystko, dlatego wolę zapytać innych co takową uprawiali. :) Ja docelowo zamierzam posadzić cztery odmiany po 12 krzaczków w rzędzie, tzn dwie odmiany typu blok czerwoną i żółtą, czerwoną w kształcie pomidora Dumas i długą czerwoną Wika. Ale zaryzykuję, zobaczę co z niej wyrośnie mam nadzieję, że na opakowaniu napisali prawdę. Będę po niedzieli zamawiał nasiona; to w zamówieniu pominę czerwoną i zostanę przy tej co mam. Bo na eksperymenty już nie mam po prostu miejsca na działce bo i tak będę musiał mocno się streszczać żeby się z tym wszystkim pomieścić. ;:oj
Pozdrawiam Józef
Lunarii
200p
200p
Od: 12 mar 2013, o 00:27

Post »

No dobra, bez owijania w bawełnę. Która odmiana Waszym zdaniem najlepiej się sprawdza w gruncie?
kurakao
200p
200p
Od: 13 maja 2015, o 12:14

Post »

U mnie sprawdziła się w tym roku Roberta, pojedlismy i jeszcze do przetworów sporo było, z tym że to jest odmiana heterozyjna.
A w tym roku przetestuję Ramiro, Palermo i dostałem taką papryka nn gdzie ścianka miała ponad 10mm grubosci :shock: , nasionka pobralem do testów ;:oj .
Awatar użytkownika
badzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lip 2011, o 19:41
Kontakt:

Post »

Jak jej nie dogodzisz jedzonkiem i podlewaniem to nie licz na to, że geny Ci tę grubość zapewnią.
Lunarii
200p
200p
Od: 12 mar 2013, o 00:27

Post »

Mam kilka paczek papryki ożarowskiej, które trafiły do mnie. Wiem, że są lepsze odmiany do gruntu i zastanawiam się czy gra warta świeczki? Z jednej strony szkoda mi tych nasion, żeby się zmarnowały, ale chyba jeszcze bardziej było by mi szkoda nie oglądać plonów. W tamtym roku siałem np. Robertę F1 i kilka innych odmian "gruntowych", które sprawdziły się bardzo dobrze. Ożarowska w gruncie da rade czy strata czasu?
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2014, o 14:47

Post »

Miałem Robertę a jak zaczynałem kiedyś uprawiać paprykę w gruncie była to właśnie Ożarowska.Jak na naszą odmianę to myślę że z powodzeniem może konkurować z zagranicznymi.Byłem zadowolony zarówno z wielkości owoców jak i plonu ogólnego.Wiadomo jak będzie dobrze dokarmiona i chroniona przed chorobami i szkodnikami odwdzięczy Ci się i będziesz z niej zadowolony. ;:108
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
Awatar użytkownika
stefcia
500p
500p
Od: 2 gru 2012, o 18:08

Post »

Papryka Ożarowska i Roberta świetnie sprawdza się w gruncie :D
AgusWT
100p
100p
Od: 20 kwie 2016, o 11:17

Post »

moja papryka kolorowa od Legutki Obrazek
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś czy to są zbiory z nasion "miks odmian słodkich" ? Bo wahałam się, czy zamówić tą paczkę. Smaczne te odmiany? Zdążyły dojrzeć w gruncie?
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
AgusWT
100p
100p

Post »

Obrazek papryka pół ostra od Legutki
AgusWT
100p
100p

Post »

Aguss85 pisze:Aguś czy to są zbiory z nasion "miks odmian słodkich" ? Bo wahałam się, czy zamówić tą paczkę. Smaczne te odmiany? Zdążyły dojrzeć w gruncie?
rety gubię się tu momentami, tak to odmiany słodkie, są smaczne ale bardzo cienki miąższ mają, grubszy ma czerwona i żółta a czarna bardzo cieniutki i zielona. Bardziej nadają się do bieżącego spożycia niż na przetwory ja miałam jej całą masę więc robiłam przetwory ale nie są w słoikach tak smaczne jak te mięsiste

-- 13 sty 2017, o 20:04 --

Obrazek tu papryka kolorowa na krzaczkach
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziękuję :) To w takim razie zrobię sobie własny miks z takich trochę bardziej mięsistych.
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
AgusWT
100p
100p

Post »

Aguss85 pisze:Aguś czy to są zbiory z nasion "miks odmian słodkich" ? Bo wahałam się, czy zamówić tą paczkę. Smaczne te odmiany? Zdążyły dojrzeć w gruncie?
do gruntu posadziłam je na początku czerwca i trochę się obawiałam że nie ruszą ale ruszyły i już w sierpniu były papryczki ale wysyp był we wrześniu, na drugi rok ich raczej nie będę siała. Planuje posiać pomidorową

-- 13 sty 2017, o 20:07 --
Aguss85 pisze:Dziękuję :) To w takim razie zrobię sobie własny miks z takich trochę bardziej mięsistych.
bardziej polecam taki sposób który zaproponowałaś myślę że będziesz bardziej zadowolona
Awatar użytkownika
stefcia
500p
500p
Od: 2 gru 2012, o 18:08

Post »

U mnie papryka pomidorowa jest na pierwszym miejscu :D
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”