Moi chłopcy na szczęście są w podobnym wieku i jakoś sobie zajęcie znajdą, jak coś robię na zewnątrz. Fajnie, jak pomagają ale np. w ubiegłym roku zdarzało się, że posiali rzodkiewkę- całe opakowanie na rządku długości około 50cm
Przydomowy ogródek Eweliny .
- andzia458
- 500p

- Od: 19 sty 2014, o 18:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Przydomowy ogródek Eweliny .
Słoneczko i mi się marzy
Ja w końcu obrobiłam się z domowymi robotami i chciałoby się dalej na zewnątrz działać ale pogoda nie zachęca niestety
Moi chłopcy na szczęście są w podobnym wieku i jakoś sobie zajęcie znajdą, jak coś robię na zewnątrz. Fajnie, jak pomagają ale np. w ubiegłym roku zdarzało się, że posiali rzodkiewkę- całe opakowanie na rządku długości około 50cm
I później musiałam czarować, żeby dzieciakom coś wyrosło i żeby zawiedzeni nie byli 
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
U mnie też pogoda do niczego - deszcz ze śniegiem, zimno 
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewelinko, ja też zazdroszczę mojej kocie takiego leniuchowania.
Tylko że ja nie potrafię położyć się w ciągu dnia. Życie jest takie krótkie i jeszcze miałabym je sobie świadomie skracać, przesypiając umykające godziny?
Nigdy!

Tylko że ja nie potrafię położyć się w ciągu dnia. Życie jest takie krótkie i jeszcze miałabym je sobie świadomie skracać, przesypiając umykające godziny?
Nigdy!
U nas też leje, niestety. Akurat wtedy, gdy mam czas coś w ogródku zrobić. Od przyszłego tygodnia będzie praca od świtu do nocy, to pewnie pogoda się poprawi. 
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Andzia na razie nie zapowiadają ładnej pogody tylko taki deszcz przez kilka dni
. Moja Emilka warzyw mi nie siała ale te aksamitki to normalnie kilogramami
. Raz pokazałam Jej jak zbierać te nasionka i miała zajęcie
. A no i trawę też chciała z nami siać. Dzisiaj wsypała mi całe opakowanie niecierpka w jedno miejsce i musiałam to jakoś ogarnąć i w miarę równomiernie rozłożyć . Zobaczymy co z tego będzie .
Moniko niestety prognozy na najbliższe dni takie nieciekawe no ale musimy cierpliwie czekać na słoneczko
. Kiedyś w końcu wyjdzie a może nawet szybciej niż myślimy
. Oby.
Lucynko ja też nie potrafię bezczynnie leżeć ale w taką pogodę jak dzisiaj nie ma wiele do roboty
. Czekam na słońce bo moje okna wyglądają fatalnie
.
Dorfi bardzo często tak jest, że jak człowiek może coś zrobić to albo nie ma pogody albo coś innego wyskoczy. Ja czasami mam tak, że jak Małżonek ma wolne i może zostać w domu z dziećmi żebym mogła coś na spokojnie w ogródku zrobić to leje deszcz
. No złośliwość losu
.
Moniko niestety prognozy na najbliższe dni takie nieciekawe no ale musimy cierpliwie czekać na słoneczko
Lucynko ja też nie potrafię bezczynnie leżeć ale w taką pogodę jak dzisiaj nie ma wiele do roboty
Dorfi bardzo często tak jest, że jak człowiek może coś zrobić to albo nie ma pogody albo coś innego wyskoczy. Ja czasami mam tak, że jak Małżonek ma wolne i może zostać w domu z dziećmi żebym mogła coś na spokojnie w ogródku zrobić to leje deszcz
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ewelinko jakie masz słodkie kocię, czy to młodziutki kotecek?
Pół metra ode mnie leży bardzo podobny tylko sporych rozmiarów kocur oczywiście śpiący i wiesz on na mnie wpływa wyjątkowo uspokajająco. Ja już nie muszę spać mogę klikać i też mi dobrze
Wygłaskaj koteczka 
Pół metra ode mnie leży bardzo podobny tylko sporych rozmiarów kocur oczywiście śpiący i wiesz on na mnie wpływa wyjątkowo uspokajająco. Ja już nie muszę spać mogę klikać i też mi dobrze

- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Ewelina, prawda jest taka, że tym wszystkim prognozom nie warto wierzyć. Wczoraj mieliśmy niesamowitą pogodę -słońce, niebieskie niebo i temp +10, a w radiu cały czas podawali, że w całej Polsce szaro buro i miejscami deszcz..
No chyba, że my tutaj zaliczamy się już do innego kraju i prognoza pogody nas nie obejmuje
Dzisiaj znowu wspominali o przejaśnieniach w południowej Polsce, a u mnie padało, teraz nawet śnieg z deszczem.. Przydałoby się kilka dni ciepła 
- ewelkacha88

Marysiu nasz koteczek ma około 10 miesięcy
czyli młody . Właśnie jestem na etapie szukania mu towarzystwa
. Koteczek wygłaskany a jak on to uwielbia ho ho
.
Sabino w zasadzie masz rację. Bardzo często prognozy nie sprawdzają się
. Faktycznie wczoraj miało być brzydko i nie nastawiałam się jakoś specjalnie na żadną pracę a było w zasadzie super
. Kilka dni ciepła przyda się z pewnością bo już każdy wytęskniony czeka na wiosnę
.
Sabino w zasadzie masz rację. Bardzo często prognozy nie sprawdzają się
-
spajder
- 0p - Nowonarodzony

- Od: 18 lut 2016, o 21:16
Ja swój ogródek przejąłem późnym latem zeszłego rokuewelkacha88 pisze:
Spajder jeszcze niewiele u mnie tego ale dziękuję bardzo.
- ewelkacha88

Spajder a więc trzymam kciuki za Twój ogród
. Ja miałam las zapuszczonych i zdziczałych drzew i też nie wyglądało to dobrze. Poradzisz sobie
. Jak tylko są chęci to powoli pójdziesz do przodu
. Tu na forum można zawsze znaleźć przydatne informacje i poradzić się innych. Zobaczysz teraz to już przepadniesz w tym temacie
. A jak dużą masz działkę? To jest może ziemia obok domu czy może gdzieś dalej ?
- ewelkacha88

- Reniak

- Od: 6 cze 2009, o 13:53
Aż spojrzałam na kalendarz , czy to aby na pewno post z dziś
, ja siedzę w Sosnowcu, tu nawet nie pada, wczorajto lało cały dzień, ale muszę zadzwonić do męża na wieś, czy u nas też taka pogoda zimowa wróciła.
-
justysia138
- 50p

- Od: 19 wrz 2015, o 15:59
Witaj Ewelinko widzę że do Ciebie zima wróciła ale pewnie na krótko. U mnie rano kropił deszczyk a teraz nie śmiało za chmur czasami wygląda słoneczko. Może dzisiaj uda mi się coś popracować na rabatkach
Pozdrawiam Justyna
- ewelkacha88

Reniu u nas wczoraj pół dnia lał deszcz a jak wstałam to otworzyłam szeroko oczy
. Co prawda spodziewałam się, że może tak być no ale po cichu liczyłam, że śniegu nie będzie . W każdym razie to dopiero koniec lutego i tak na prawdę śnieg może spaść i w kwietniu.
Justynko ja na pracę w ogródku dzisiaj nie mam szans
. Nawet jeśli śnieg stopnieje a wszystko na to wskazuje to będzie ciapa . Niczego tak bardzo nie lubię jak tej ciapy
. Poza tym nadgoniłam z pracami i mogę teraz leżeć
, oczywiście żartuję bo pracy jeszcze sporo
.
A tak w ogóle to mam problem bo moja córka rozpacza, że chce na sanki
i na nic moje tłumaczenie, że śnieg topnieje .
Justynko ja na pracę w ogródku dzisiaj nie mam szans
A tak w ogóle to mam problem bo moja córka rozpacza, że chce na sanki
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Ewelinko
nad ranem śniło mi się, że pada deszcz ze śniegiem i jakież było moje zdumienie, kiedy odsłoniłam okna.
Sen się sprawdził w 100 %. Na szczęście już nie ma po nim śladu nie licząc mokrego ogrodu.
Jednak pogoda nie zachęca do wyjścia.
Za to rośnie moja sterta zakupów dalii.
Mają bardzo ciekawe odmiany w Auchan, oby tylko takie, jak na obrazkach.

Sen się sprawdził w 100 %. Na szczęście już nie ma po nim śladu nie licząc mokrego ogrodu.
Jednak pogoda nie zachęca do wyjścia.
Za to rośnie moja sterta zakupów dalii.
Mają bardzo ciekawe odmiany w Auchan, oby tylko takie, jak na obrazkach.