Tu na razie jest ściernisko ale będzie ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Tu na razie jest ściernisko ale będzie ...

Post »

Marlenko na pewno jest wielka różnica robiąc zdjęcia telefonem a aparatem...Widzę to sama po sobie.
Nie zawsze chce mi się zabierać ze sobą wielki ,nieporęczny aparat i pstrykam telefonem. A wtedy zdjęcia są takie nijakie.... (chyba że ma się dobry aparat w telefonie)
Twoje fotki wyszły rewelacyjnie i co ci pozostaje.... jak najczęściej wykorzystywać prezent mikołajkowy.
Bo wiesz ....Mikołaj sprawdza czy z jego prezentów się korzysta. ;:224 Na przyszły raz może ci przynieść worek chrustu(a to już niedługo) :;230
A pro po dzisiejszego dnia, czyżby u ciebie nie było mroźno, że tak ostro pracowałaś w ogrodzie?
Ja opatuliłam tylko niektóre wrażliwsze rośliny i zwiałam do domu bo aż mi ręce marzły...Zaczyna się....
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Marlenko zdjęcia z mimo, że z automatu są śliczne. :lol: "Mimo" bo sama robię na automacie. ;:306
Ileż różanych kwitnień pogoda popsuła! ;:224 Aż żal patrzeć na te uschnięte pączki. No nic... jeszcze sześc miesięcy i będziemy je znów oglądać. ;:65 :wink:
Gabiony są świetne. Podziwiam Cię za chęci i twojego zdolnego Ema również, bo wiadomo, że coś wymyśli. ;:215
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

No to ja się nie zaliczam do fanek gabionów ;:185 Jakoś wolę kamień łączony zaprawą.
Oglądałam za to program o tworzeniu gabionów i jestem pod wrażeniem ileż to wymaga pracy takie ułożenie kamieni w tych metalowych ramach. Człowiek by myślał, że ot takie wrzucenie i już, a tym czasem każdy kamień wkładany osobno, trzy razy okręcany żeby pasował do poprzedniego, jak nie ten to inny, itd itp... Mozolna robota ;:108 Jestem pełna podziwu Marlenko za chęć stworzenia takiego oczka samemu ;:180
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

vimen jeśli mój emuś coś wykombinuje, to raczej w wersji mini :;230 Ale widzę, że jego zwoje już pracują na najwyższych obrotach. Trzymam za niego kciuki i bardzo go dopinguję.

Annes 77 dzięki ;:196 staram się jak mogę, ale nie ma co ukrywać, fotki z aparatu są dużo ładniejsze. Przemoknięte różyczki są śliczne, nawet o tej porze roku ;:108

Ola2310 Muszę przyznać Ci rację, aparat powinnam nosić ze sobą cały czas. Ileż to razy żałowałam, że go nie było pod ręką. Co do pogody, to w niedzielę było bardzo przyjemnie, choć chłodno. Za to poniedziałkowy poranek - brrrryyy - na minusie.

aneczka1979 Wiesz, nawet przez myśl mi nie przeszło, że twoje fotki też są w automacie ;:oj Miałam cichą nadzieję, że z tych pąków będą kwiaty, niestety, jest za zimno. Szkoda ;:185
Gabiony - zobaczymy, co też em wymyśli, a myśli chłopina i to bardzo. Wczoraj mi oznajmił, że przęsła ogrodzeniowe, które zostały niezużyte na wsi idealnie nadają się do tej mojej fontanny ;:306

sweetdaisy Sama się sobie dziwię, że przekonałam się do czegoś tak nowoczesnego, bo ja rzadko kiedy spoglądam w takim kierunku ;:224 Też oglądałam program o gabionach i nie spodziewałam się, że tak to się robi. No ale inwestycja nie jest aż tak duża a i czasu co nie miara, więc może się uda. Zobaczymy

Wczoraj byłam na zakupach - nie ma co - dekoracje świetlne są śliczne

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
sangwinaria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2011, o 14:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marlenko już dużo pracy za tobą . Efekty widać . Będę na bieżąco śledzić twoje poczynania . Zwierzaki fajne :wit
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

To się twój M napalił na to arcydzieło...
Ale jak zrobi , jak mu to wyjdzie , jaki będzie z siebie dumny.... ;:333
A ty dziewczyno , zrealizujesz swoje marzenia. ;:224
Cudne te oświetlenia świąteczne, żeby jeszcze śnieg był i klimat stworzył. Ja nawet nie myślę o strojeniu światełkami na zewnątrz jak tak szaro i buro...
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Marlenko, te ostatnie Twoje zdjęcia to mi się nie otwierają. Nie wiem jak inni, ale ja nie widzę :wink:
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja też nie widzę ostatnich zdjęć. Obrazek
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Hmmmm ....
Przyznam, że i ja ich nie widzę ;:131 Wieczorem wrzucę je raz jeszcze ;:108 Chciałam od razu przerzucić je z tel. ale widać, że metoda ta nie działa.

Nie wiem jak Wy, ale ja zaczynam już odczuwać lekki, przedświąteczny stresik. W ten weekend muszę zacząć porządki, pora umyć okna, poprać firanki i różne takie, tam. Do tego obiecałam córki, że upieczemy pierniczki a to zajęcie dość czasochłonne. I jeszcze prezenty ;:oj Część mam co prawda już zakupionych, ale druga taka część czeka na swoją kolej....

Na działkę wpadam tylko w weekendy i tylko na chwilkę. Pogoda nie sprzyja dłuższemu pobytowi. W zeszłym tygodniu mieliśmy "wizualizację" gabionowej fontanny. I niestety, moje złe przeczucia sprawdziły się, całość będzie zdecydowanie zbyt masywna i bardzo przytłaczająca jak na mój mały skrawek ziemi. Tak więc nie pozostaje mi nic innego, jak kombinować dalej.

Buziaki dla Was
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marlenko a może kamień lub piaskowiec sam w sobie? Choć piaskowiec może się z czasem wypłukiwać. :roll:
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Kamień - głaz (koniecznie serpentynit) - to była moja pierwsza myśl ale mój eMuś nie podzieli mojego zachwytu.
Rozmawiałam z moim kolegą, jego żona ma zajmuje się zawodowo tworzeniem ogrodów, obiecał podpytać co też by u mnie pasowało i jakie roślinki by polecała. Może coś fajnego wymyśli, bo ja jakoś głowy nie mam.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

A ja okna umyłam tydzień temu :heja Firanki mam zamiar jutro, nienawidzę ich prasować ;:222 Niestety bez tego się nie da ;:185
Dziś popracowałam w ogrodzie, ale zimnica. Mimo 9 stopni wiatr przegwizdał mnie na wskroś. Ech, byle do wiosny...
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marlenko w końcu zaczęłam nadrabiać zaległości i też to uczyniłam u ciebie.Idziesz kochana jak burza,ogród coraz piękniejszy a ilość róż już bogata.Widzę,że choroba różana na tym forum to norma.Mimo problemów jakie miałaś z różami to dałaś radę ,pięknie urosły i zakwitły.Ciekawe jak ja sobie poradzę z moimi bo ja dopiero zaczęłam przygodę z różami i już się boję czy dam radę.Mąż ci pomaga a to plus bo bez ich pomocy,wyrozumiałości czasami to było by ciężko.Faktem jest ,że oni lepiej jak nie widzą naszych zakupów bo trochę kiepsko to znoszą :;230
Odwaliłaś kawał dobrej roboty,różanki cudne :)
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

aż sama jestem strasznie ciekawa co też ten twój m wymyśli. Nie zapomnij się pochwalić
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Marlena, czyżbyś nadal miała kłopoty ze zdjęciami?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”