Kolejny rok- kolejne próby
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolejny rok- kolejne próby
Ja mam Omoshiro.
U mnie rośnie rewelacyjnie, chociaż nigdy nie doczekałam się drugiego kwitnienia.
Ale pierwsze jest zabójcze
U mnie rośnie rewelacyjnie, chociaż nigdy nie doczekałam się drugiego kwitnienia.
Ale pierwsze jest zabójcze
- Daria_Eliza

- Od: 26 lut 2013, o 01:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewa, dobrze, że zrobiło się tu u Ciebie takie podsumowanie zakupów internetowych jeśli chodzi o powojniki: teraz wiadomo, na co uważać i gdzie lepiej nie ryzykować.
Masz wspaniałego sąsiada, tego od zwierzątek.
dla niego
Szkoda, że nie widzę żadnych zdjęć oprócz dwóch ostatnich, a chętnie bym tę suczkę obejrzała i inne zdjęcia również.
Nie wiesz, co to się podziało z nimi?
Masz wspaniałego sąsiada, tego od zwierzątek.
Szkoda, że nie widzę żadnych zdjęć oprócz dwóch ostatnich, a chętnie bym tę suczkę obejrzała i inne zdjęcia również.
Nie wiesz, co to się podziało z nimi?
U mnie też tak górski wygląda
Ale za to takiego 70 cm to na trzy razy zwinęłi...
To jest nielogiczne
Ale za to takiego 70 cm to na trzy razy zwinęłi...
To jest nielogiczne
Soniu ,Zuziu ja tam zamawiałam drugi raz , za pierwszym razem takich numerów nie mialam
.
. nadal nie odpowiadają na @ ale dziś znalazłam @
mam nadzieję że do właściciela
Mateusz szkoda gadać
Dario po prostu transfer się skonczył i trzeba było zapłacić
Zdjęcia już dostępne
Gosiu Omoshiro będzie jutro u mnie
Byłam na działeczce i smutek mnie ogarnął bo sunia pojechała do innego domku i jej nie będe widywać
- na szczęście trafił się jej super dom z dziećmi -.
Pierwszą nockę w nowym domku spędziła na kaflach w kuchni, a teraz już jest typowym kanapowcem
. człowiek do dobrego sie szybko przyzwyczaja, a co dopiero pies
Poprzesadzałam częśc hortensji pod tuje ( jest tam przegroda dla korzeni więc takiego posunięcia sie nie bałam . )
Jeszcze w przyszły weekend czeka mnie przesadzenie 4 sztuk i wkopanie przegrody pod brabanty
( szpadelki specjalistyczne już od wujaszka pożyczyłam
) , że też wcześniej nie poczytałam o tych korzeniach
.
Wiosennych kwitnień u mnie mało, bo i roślinek takich mało , ale pomalutku budzą się moje ulubione

Dziś dostałam wspaniały prezent od Madzi
, ale pochwalę się nim dopiero jutro 
. nadal nie odpowiadają na @ ale dziś znalazłam @
Mateusz szkoda gadać
Dario po prostu transfer się skonczył i trzeba było zapłacić
Gosiu Omoshiro będzie jutro u mnie
Byłam na działeczce i smutek mnie ogarnął bo sunia pojechała do innego domku i jej nie będe widywać
Pierwszą nockę w nowym domku spędziła na kaflach w kuchni, a teraz już jest typowym kanapowcem
Poprzesadzałam częśc hortensji pod tuje ( jest tam przegroda dla korzeni więc takiego posunięcia sie nie bałam . )
Jeszcze w przyszły weekend czeka mnie przesadzenie 4 sztuk i wkopanie przegrody pod brabanty
Wiosennych kwitnień u mnie mało, bo i roślinek takich mało , ale pomalutku budzą się moje ulubione

Dziś dostałam wspaniały prezent od Madzi
, ale pochwalę się nim dopiero jutro Pozdrawiam. Ewa
- mati1999
- 1000p

- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Hmm sasanki ? Bardzo ładne zdjęcia , takie z duszą
W jakiej ziemi sadzisz ?
W jakiej ziemi sadzisz ?
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Ewka, napisz coś więcej o tych korzeniach. U mnie dwie hortensje też pod tujami, ale bez żadnych przegród 
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Ewuniu sasanki cudnie sfotografowane.
U mnie przekwitają już.
Mateusz u mnie rosną w rodzimej ziemi czyli klasa VI -szarej ziemi na sztycha pod spodem piach .
Zuziu ja mam tuje brabanty te mają okropne korzenie. Zeżarły mi miskanta Giraffe i w zeszlym roku pod częscią wkopalam zapory aby nie przechodziły dalej . Mam posadzone hortensje w odległości około 130-150 cm od glownego pnia tuii i uwierz mi że ziemi nie mogę już wzruszyć pod tymi hortensjami,dlatego teź muszę wkopac przegrodę,obkopać hortensje ,oczyścić z tych korzeni i z powrotem posadzić w oczyszczony dołek . Robota glupiego ale muszę tak zrobić bo hortensje ledwie dyszą
Soniu u mnie dopiero zaczynają ,mam nadzieje ze w weekend je zobacze otworzone
Zuziu ja mam tuje brabanty te mają okropne korzenie. Zeżarły mi miskanta Giraffe i w zeszlym roku pod częscią wkopalam zapory aby nie przechodziły dalej . Mam posadzone hortensje w odległości około 130-150 cm od glownego pnia tuii i uwierz mi że ziemi nie mogę już wzruszyć pod tymi hortensjami,dlatego teź muszę wkopac przegrodę,obkopać hortensje ,oczyścić z tych korzeni i z powrotem posadzić w oczyszczony dołek . Robota glupiego ale muszę tak zrobić bo hortensje ledwie dyszą
Soniu u mnie dopiero zaczynają ,mam nadzieje ze w weekend je zobacze otworzone
Pozdrawiam. Ewa
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
A u mnie dopiero gramolą się z ziemi. 
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Piękne, bardzo ładnie uchwycone. Super kolorek.
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
O matko
, a moje dwie vanilla fraise chyba z 50-80cm od pnia szmaragdów. Wsadzone mauszki w zeszłym roku. Muszę koniecznie patrzeć jak w tym roku sobie poradzą.
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Ewciu to wyjątkowo ciężka praca ale jak trzeba ratować hortensje to nic innego nie zostaje ...
Wiosną miałam przesadzić zabiedzoną Unique bo szalał obok niej sadziec purpurowy ale została - to sadziec zmienił miejsce jeszcze jesienią i ma robić za żywopłot
U mnie tez mało wiosennych bo jakoś nie dbam o to ale sasanki tez mam (prócz czerwonych) - cudnie ujęłaś ich urok.
Wiosną miałam przesadzić zabiedzoną Unique bo szalał obok niej sadziec purpurowy ale została - to sadziec zmienił miejsce jeszcze jesienią i ma robić za żywopłot
U mnie tez mało wiosennych bo jakoś nie dbam o to ale sasanki tez mam (prócz czerwonych) - cudnie ujęłaś ich urok.
-
Filemon24
- 1000p

- Od: 1 sie 2014, o 14:59
Ja mam aż jedną sasankę
Myślałam Ewo, że masz lepszą ziemie wszystko tak pięknie rośnie.
- Daria_Eliza

- Od: 26 lut 2013, o 01:30
Śliczne te sasanki, bardzo je lubię, chyba ze względu na ten puszek.
Skorzystałam ostatnio z Twojego pomysłu i zrobiłam takie ograniczenie mojej tawlinie 'Sem'.
I też mam pełno roślin, zwłaszcza krzewów, które są zabiedzone bo zarastają je trawska, i będziemy sadzić od nowa i ogranicznik wstawiać.
Skorzystałam ostatnio z Twojego pomysłu i zrobiłam takie ograniczenie mojej tawlinie 'Sem'.
I też mam pełno roślin, zwłaszcza krzewów, które są zabiedzone bo zarastają je trawska, i będziemy sadzić od nowa i ogranicznik wstawiać.