Hej SaheSahe pisze:Coś się jednak dzieje na tych parapetach ;) przedszkole chyba trochę podrosło
Moja kolekcja storczyków
-
natka_211
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 lip 2014, o 19:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja kolekcja storczyków
- sylcia199
- 500p

- Od: 25 paź 2012, o 11:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No muszę kupić coś grzybobójczego, ale dopiero w poniedziałek bo w weekend nie mam gdzie. Oby tylko przeżył
Natko 
Znalazłam Twój wątek przy okazji Twojej odpowiedzi na nurtujący mnie problem ...
Dziękuję serdecznie za pomoc przy określeniu choroby trapiącej liście mojego falka; wspomniałaś o wirusie mozaiki cymbidum ... poszperałam w sieci i dokładnie przejrzałam obrazy i opisy tych zmian. To nie to ... mimo wszystko jestem wdzięczna za zainteresowanie "cudzym" kwiatem...
Czy pozwolisz, że - korzystając z Twojej pasji i doświadczenia - będę od czasu do czasu gościć wśród tych pięknych storczyków
?
Mam kilka wątpliwości jako "storczykarka" z zaledwie 1,5 rocznym stażem uprawy ... i bardzo zależy mi na fachowych poradach.
Pozdrawiam
Ania
Znalazłam Twój wątek przy okazji Twojej odpowiedzi na nurtujący mnie problem ...
Dziękuję serdecznie za pomoc przy określeniu choroby trapiącej liście mojego falka; wspomniałaś o wirusie mozaiki cymbidum ... poszperałam w sieci i dokładnie przejrzałam obrazy i opisy tych zmian. To nie to ... mimo wszystko jestem wdzięczna za zainteresowanie "cudzym" kwiatem...
Czy pozwolisz, że - korzystając z Twojej pasji i doświadczenia - będę od czasu do czasu gościć wśród tych pięknych storczyków
Mam kilka wątpliwości jako "storczykarka" z zaledwie 1,5 rocznym stażem uprawy ... i bardzo zależy mi na fachowych poradach.
Pozdrawiam
Ania
-
natka_211

Aniu miło mi Cię gościć u siebie
, zawsze będziesz mile widziana
. A w razie jakichś wątpliwości co do storczyków jak będę umiała to chętnie pomogę czy coś podpowiem (pisz w wątku czy na PW). Nie zawsze jestem na forum ale w miarę możliwości odpowiem. Cieszę się, że podoba Ci się moja kolekcja mimo, że na razie jest w większości przypadków w fazie sałaty
.
-
natka_211

- sylcia199
- 500p

- Od: 25 paź 2012, o 11:28
Śliczny, delikatny
Super zakup. Ostatnio widziałam takiego w Biedronce.
I ten fioletowy środeczek

Dominika
Zapraszam Do Mnie http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=82859" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam Do Mnie http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=82859" onclick="window.open(this.href);return false;
-
natka_211

Dzięki dziewczyny
Kupiłam go na wyprzedaży w praktikerze zrobionej z okazji zbliżającego się święta,a mianowicie dnia Babci. Babcią nie jestem ale kupiłam go sobie, bo mi się spodobał. 
- gapapl

- Od: 1 maja 2014, o 21:55
Widziałam dziś prawie identyczny jak Twój białasek.Niestety okazał się sztuczny 
-
natka_211

Agnieszko w praktikerze takie mają, poszukaj 
- Iwona 0103
- 500p

- Od: 9 sie 2014, o 16:12
Ale słodziak, ach ten fioletowo-różowy środek. Jeszcze takiego nie widziałam.
-
1grazyna46
- 500p

- Od: 3 kwie 2014, o 23:20
-
natka_211

Iwonko, Grażynko dziękuję 
Natka! wygoogluj "phalaenopsis brother pico sweetheart", podobny, czy mi się wydaje?
-
natka_211

Krysiu
Furious wydaje się być podobny ale tylko kolorystycznie, bo podany przez Ciebie osobnik jak wiele botanikow posiada duże jasnozielone liście i tak jak u phal equestrisa drobne kwiaty. Mój egzemplarz ma drobne ciemnozielone liście, kwiat jest większy i bardziej okrągły. Ale muszę przyznać że masz nosa, pewnie moja hybryda odziedziczyła pewne cechy podanego przez Ciebie gatunku, czyli ubarwienie. Swoją drogą i ten phal brother pico sweetheart mi się spodobał
A może te ciemnozielone drobne liście to wynik złych warunków uprawy?
Furious wydaje się być podobny ale tylko kolorystycznie, bo podany przez Ciebie osobnik jak wiele botanikow posiada duże jasnozielone liście i tak jak u phal equestrisa drobne kwiaty. Mój egzemplarz ma drobne ciemnozielone liście, kwiat jest większy i bardziej okrągły. Ale muszę przyznać że masz nosa, pewnie moja hybryda odziedziczyła pewne cechy podanego przez Ciebie gatunku, czyli ubarwienie. Swoją drogą i ten phal brother pico sweetheart mi się spodobał
A może te ciemnozielone drobne liście to wynik złych warunków uprawy?