Mam nadzieję że to dopiero początek festiwalu, takie kolorki tylko u ciebie i Tesi
Ogródek AGNESS
-
pomidorzanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 26 cze 2012, o 12:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Aguś, różaneczniki i rododendrony przecudne!!!
Mam nadzieję że to dopiero początek festiwalu, takie kolorki tylko u ciebie i Tesi

Pozdrawiam, Agata.
- oxalis
- 1000p

- Od: 24 mar 2012, o 00:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aaaaguś...wiesz Ty co? Masz przepięknie w swoim ogrodzie
.
Tyle kolorków i kształtów, a na dodatek takie wycacane
.
Jednak w tajemnicy Ci powiem, że rododendrony to nie moja bajka...no co ja poradzę, że nie pałam miłością do nich.
Wiem więc, że raczej nigdy ich u mnie na działce nie będzie
.
Jedną chorobę mam więc z głowy
...ale kompletnie mi nie przeszkadza widok tych krzewów w cudzych ogrodach.
Tyle kolorków i kształtów, a na dodatek takie wycacane
Jednak w tajemnicy Ci powiem, że rododendrony to nie moja bajka...no co ja poradzę, że nie pałam miłością do nich.
Wiem więc, że raczej nigdy ich u mnie na działce nie będzie
Jedną chorobę mam więc z głowy
- monizieb
- 100p

- Od: 14 paź 2013, o 17:50
Bardzo lubie spacerowac po twoim ogrodzie, jest tu tak przytulnie
pozdrawiam
pozdrawiam
serdecznie zapraszam do mojego ogrodu i stawu
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=70932" onclick="window.open(this.href);return false; http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=27&t=76511" onclick="window.open(this.href);return false;
Monika
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=70932" onclick="window.open(this.href);return false; http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=27&t=76511" onclick="window.open(this.href);return false;
Monika
-
April
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Agness, tak mnie zirytował ten rododendron nie-biały że sięgnęłam do zeszłorocznych zdjęć. JA GO KUPOWAŁAM KWITNĄCEGO NA BIAŁO
Czemu teraz jest różowy????
No jest jeszcze opcja że pomyliłam przy sadzeniu i biały wylądował w miejsce gdzie miał być różowy... ale jeszcze nie wiem bo nie wszystkie zakwitły
A niby jestem taką pedantką w planowaniu i oznaczaniu 
Porobiłam mu fotki, zaraz spróbuję wstawić...
No jest jeszcze opcja że pomyliłam przy sadzeniu i biały wylądował w miejsce gdzie miał być różowy... ale jeszcze nie wiem bo nie wszystkie zakwitły
Porobiłam mu fotki, zaraz spróbuję wstawić...
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Grażynko masz rację, często są jakieś straty, jeśli nie zimą to wiosną, albo latem od suszy ... ale to już mamy wpisane w urok naszych ogródków i jedyne wyjście się z tym pogodzić...
Karolinko ja uwielbiam i azalie i różaneczniki. Tych drugich mam więcej, więc teraz stawiam na azalie
one świetnie się czują na słońcu a u mnie jest go sporo... no i są zdecydowanie łatwiejsze w uprawie.... gubią liście na zimę , wiec nie boją się żadnych mrozów
Gosiu i ja bardzo lubię to połączenie
W ogóle iglaki są dla mnie szkieletem ogrodu, i uważam, że na ich zielonym tle pięknie wyglądają wszystkie kolorowe kwiaty
Aniu bardzo dziękuję Ci za tak miłe słowa, to naprawdę cieszy, że podoba się to co tworzymy i kochamy
Aguś dziękuję
Te cudne krzewy dopiero zaczynają swój pokaz, jeszcze się nimi nacieszymy
Agatko dziękuję kochana
Faktycznie krzewy dopiero zaczynają kwitnąć, jeszcze większość w pąkach, ale już z dnia na dzień jest bardziej kolorowo
Muszę zajrzeć do Tesi obejrzeć jej Rh.... uwielbiam te krzaczory
Kasiu dziękuję bardzo
Kochana nie lubić czegoś to nie grzech
każdy ma swoje ulubione rośliny i takie, kóre nie do końca do niego przemawiają.... ja mam podobnie. Wiele roślin jest takich, których do siebie nie zaproszę, ale z przyjemnością podziwiam je w innych ogrodach
Moniko bardzo się cieszę, że spacer po moich alejkach sprawia Ci przyjemnośći i bardzo zapraszam
Jolu a to mnie zaskoczyłaś
Nigdy nie słyszałam, żeby Rh zmieniały kolor.... może faktycznie pomyliłaś się przy sadzeniu i ten oczekiwany biały zakwitnie Ci gdzieś w innym miejscu
Będziesz miała niespodziankę.... wyobrażam sobie teraz Twoje oczekiwanie na każdy kolejny zakwitający Rh
Dziś zapowiadali w prognozie ,,oberwanie chmury,, i bardzo silne ulewy na Lubelszczyźnie ... podobno przez jeden dzień ma spaść tyle deszczu co przez cały miesiąc
Mam nadzieję, że te prognozy nie sprawdzą się.....

Karolinko ja uwielbiam i azalie i różaneczniki. Tych drugich mam więcej, więc teraz stawiam na azalie
Gosiu i ja bardzo lubię to połączenie
Aniu bardzo dziękuję Ci za tak miłe słowa, to naprawdę cieszy, że podoba się to co tworzymy i kochamy
Aguś dziękuję
Agatko dziękuję kochana
Faktycznie krzewy dopiero zaczynają kwitnąć, jeszcze większość w pąkach, ale już z dnia na dzień jest bardziej kolorowo
Muszę zajrzeć do Tesi obejrzeć jej Rh.... uwielbiam te krzaczory
Kasiu dziękuję bardzo
Kochana nie lubić czegoś to nie grzech
Moniko bardzo się cieszę, że spacer po moich alejkach sprawia Ci przyjemnośći i bardzo zapraszam
Jolu a to mnie zaskoczyłaś
Nigdy nie słyszałam, żeby Rh zmieniały kolor.... może faktycznie pomyliłaś się przy sadzeniu i ten oczekiwany biały zakwitnie Ci gdzieś w innym miejscu
Będziesz miała niespodziankę.... wyobrażam sobie teraz Twoje oczekiwanie na każdy kolejny zakwitający Rh
Dziś zapowiadali w prognozie ,,oberwanie chmury,, i bardzo silne ulewy na Lubelszczyźnie ... podobno przez jeden dzień ma spaść tyle deszczu co przez cały miesiąc
Mam nadzieję, że te prognozy nie sprawdzą się.....
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Twoje rabaty bardziej kolorowe i bogate niż u mnie Agnieszko... po prostu inna koncepcja nam przyświeca...u mnie bardziej tematycznie .Mam rabaty na których nie sadzę host, na innych nie ma iglaków ani żurawek ...jakoś tak podświadomie kojarzę swoje rośliny na z góry upatrzone miejsca...Stąd nie jest u mnie tak kolorowo chociaż kolorowych roślin mi nie brakuje...
Czekam na deszcz i się rozglądam na razie świeci
...Miłego dnia!

- reniuniek

- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Aguś, u mnie też od rana pada, ale to dobrze, bo sucho było strasznie
Piękne i dorodne masz kępy żurawek
Piękne i dorodne masz kępy żurawek
- jola1

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Aguś nie nadążam za Twoim wątkiem. Mam nadzieje że te prognozy pogodowe na dzisiejszy dzień nie sprawdzą się chociaż w ilości spadającej z chmur wody bo o tym żeby nie padało nawet nie marzę.Miałam dzisiaj wysadzić pomidory do gruntu bo już się męczą w doniczkach ale pewnie trzeba się będzie wziąć za odkurzacz i żelazko.
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aguś prognoza niestety już się sprawdza u mnie.
Leje jak z cebra i ma być tyle samo deszczu albo i więcej bo szykują się do stanów alarmowych.
Biedne iryski, całkiem stracą swoją urodę w tym deszczu.
Za to żurawki szaleją i rosną na potęgę, im chyba taka pogoda odpowiada.
Twoje też bujne robią za busz ogrodowy.
Leje jak z cebra i ma być tyle samo deszczu albo i więcej bo szykują się do stanów alarmowych.
Biedne iryski, całkiem stracą swoją urodę w tym deszczu.
Za to żurawki szaleją i rosną na potęgę, im chyba taka pogoda odpowiada.
Twoje też bujne robią za busz ogrodowy.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Aza

- Od: 10 lut 2008, o 18:33
Zaglądam do twojego ogrodu mimo tego deszczu roślinki kwitną,
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- Jagodka

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Agusiu
...w takim gąszczu to i zapewne nawet chwasty nie mają szans
.
Czekam , aż mi się hosty rozrosną i przykryją wolne przestrzenie na rabacie . Wczoraj "szpadlowałam " , by uszczknąć kolejny raz trawnika , by moje chłopaki nie ścinali mi liści host przy koszeniu . Pokładały się na trawie - więc 20 cm przybyło rabaty
...a jeszcze mogą 50 cm dobrać , a miejscami nawet 1 m ...będzie mniej koszenia i lawirowania po zakrętach z kosiarką .
Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie
...w ten deszczowy , chłodny czas .
Czekam , aż mi się hosty rozrosną i przykryją wolne przestrzenie na rabacie . Wczoraj "szpadlowałam " , by uszczknąć kolejny raz trawnika , by moje chłopaki nie ścinali mi liści host przy koszeniu . Pokładały się na trawie - więc 20 cm przybyło rabaty
Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- duju

- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Agnieszko, ale obfite rabatki
Też słyszałam, że ma spaść 100l na m2 deszczu. Dzisiaj zimno, wieje a ja zakatarzona.
Pozdrawiam - Justyna
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Agusiu u mnie też leje do uprzykszenia. Woda nie ma już gdzie wsiąkać ... strasznie brzydki ten maj
Wbrew pogodzie, Twoje rabatki bardzo kolorowe i słoneczne. Miło się ogląda w taki dzień jak dziś.
Wbrew pogodzie, Twoje rabatki bardzo kolorowe i słoneczne. Miło się ogląda w taki dzień jak dziś.
- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
I niech ktoś powie że rabatki z żurawkami są nieciekawe...
jak dla mnie to są cudne, kolorowe i pełne ciepła... 
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Aguś nawet w deszczu Twoje roślinki wyglądają ładnie. Choć faktycznie mogłoby się już ocieplić. Roślinkom brakuje
. Nam też. Czytam o oberwaniu chmury u Ciebie. Trzymam kciuki żeby prognozy były jak zwykle nie trafne.