Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!

Post »

Fajna ta Twoje męska część rodziny ;:333 ;:333 ;:333

a ja pokarzę Ci fotkę mamusi , co potomstwo pojechało do Ciebie w doniczce

Obrazek

Obrazek

niestety te wiosenne przymrozki zmarnowały większość pąków
cudnie pachnie ten łapserdak ;:196
A po głowie Cie wale bo nie wiem jak Ty to wszystko pododawałaś a może zamiast dodawać to Kobietko mnożyłaś ;:306
Wymiana zamiana zawsze i wszędzie ;:138 nawet na M może być :oops:
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

BEATKO,bardzo ładna kolekcja maluszków irysowych :wit
Ciekawe kolory i ładnie pokazane ;:108
Co to będzie dalej,aż się boję :(
Ale to fajnie,bo irysy są w modzie i pięknie kwitną :!:
Awatar użytkownika
misia53
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2011, o 00:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Beatko ,miło co napisałaś.Przecież mój ogród zwyczajny ;:oj wiele ciekawości w nim nie ma.Najchętniej bym wszystko zmieniła,a efekty jak stopniowo się sadzi ...nic nie było przemyślane.A teraz :;230 już tak pozostanie bo szkoda by roślinek życia pozbawić.
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Przechadza po lesie to coś wspaniałego, pieski mają gdzie poharcować.
Przystojniaki z Twoich chłopaków. ;:138 :wit
Miłej i słonecznej niedzieli, życzy Kasia. ;:7
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Renia cudna ta mamuśka ;:oj ale wisterię to ja zidentyfikowałam od razu tylko nie wiem co to za wariat
Obrazek
A ema nie wymienię mimo wad rozlicznych ;:224 to moja opoka i najlepszy przyjaciel :D
Kasiulka lubię takie łażenie bez celu,a psy i chłopaki trudne do sfocenia bardzo,bo w nieustannym ruchu ;:219 Obrazek
Ten pokazał bużkę dzisiaj-Vino Rosso...fajny kolorek :D
Wiesiu a czy wszystko musi być przemyślane?Ja nawet nie próbuję silić się na kompozycje,brakuje mi samodyscypliny i za dużo różnych roślinek łapie mnie za ;:167 Obrazek
Biały bez a pod nim bylica od Reni :D dla tego zapachu wybaczam mu liczne rozłogi ;:219 a zioła utykam w różnych miejscach ogrodu :D
Sławku ja myślę,że to nie tyle moda co po prostu coraz większa dostępność :D Gdybym miała do dyspozycji tylko to co oferują sklepy w mojej okolicy ...raczej nie zachwycałabym się aż tak irysami :cry: Po tych deszczach liście całe w kropkach ,poradź proszę laikowi ,czy nie za późno jeszcze na oprysk ;:174
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Beatko ta dzieża to wiadomo ;:202 marzę o takich rzeczach , uwielbiam ;:167 .Ja byłam dzisiaj w lesie na poszukiwaniach ... las mam za domem ale mogę sobie iść trochę dalej tam następny , nazbierałam sobie trochę powyginanych gałęzi , szyszki , mchu ,

będę tworzyła coś ciekawego na wrzosowisku :wit
bebeluch
1000p
1000p

Post »

Bejka u mnie ona wygląda troszku lepiej

Obrazek

to jest Solidago flexuosa "Variegata" czyli po naszemu nawłoć
ona lubi słoneczko i no taką przeciętna ziemie i nie musisz na nią chuchać ani dmuchać
rośnie fajnie , kwitnie tez fajnie i w sumie dość późno pod koniec lata

Obrazek

i mam nadziej że będzie Ci cieszyć ;:196
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Beatko mi by szkoda było takiej pamiątki po babci dać na przegnicie do kwiatków. Może chociaż rozchodniki w niej trzymaj? One lubią suszej.

Te iryski masz przecudne.
Pozdrawiam. Beata.
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49

Post »

Beatko też uwielbiam bez za jego zapach choć odrosty trochę mnie martwią. Wsadziłam je na rabaty i mają usilne przykazanie iść jako drzewo a nie krzaki. Ciekawe kiedy skapituluję ;:224

Do korytka (pięknego!) posadziłabym rośliny na skalniaki. Nie potrzebują ani dużo wody ani ziemi.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Beatko ja ciągle wracam do zdjęć Twoich irysków.... nie mogę się na nie napatrzeć...ależ są piękne ;:167
Fajna rodzinna wycieczka, razem z kudłatymi przyjaciółmi.... widać, ze wszyscy szczęśliwi i zadowoleni ze spaceru :D
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiola ja też lubię takie starocia :D większość skarbów pochodzi ze stryszku u teściów.Oboje już niestety nie żyją nad czym ubolewam,bo byli cudownymi ludźmi i wspaniałymi dziadkami ;:167 Ojciec nigdy niczego nie wyrzucał,bo może się jeszcze przydać,tak ,że na stryszku stoi nawet wiklinowe łóżeczko mojego em :D Kiedyś jak brałam gliniane garnki mama powiedziała coś co zapadło mi w pamięć-"Co ty w tych skorupach widzisz?Mnie one przypominają tylko biedę i ciężkie czasy."Ironia polega na tym ,że dla nas są teraz synonimem wsi spokojnej ,wsi wesołej :wink:
Obrazek
Mimo paskudnej pogody pokazał buźkę Dash Away
Renia znam nawłoć i lubię :D ale nie wpadła bym na to że to ona ;:306 Powiedz mi tylko kochana czy wariatka rośnie tak duża jak to pospolita,bo jeśli tak to stanowczo zostawiłam jej za mało miejsca i czeka nas jeszcze jedna przeprowadzka :wink:
Beatko dziękuję za dobre słowo i za to,że zaglądasz jest mi zawsze bardzo miło :D
Obrazek
A w cieniu leszczyny zaczyna szaleć Kosaciec żółty
Aniu fakt ,że te odrosty są wkurzające ale w sumie ziele też wyłazi tam ,gdzie go nie posieli...i po prostu trzeba usuwać :evil: Ja nawet z powodzeniem ukorzeniłam jeden w donicy i zamierzam posadzić na łące ,żeby rozrastał się w taką bujną pachnącą kępę :D
Agusia ty zachwycasz sie iryskami a ja u ciebie wzdycham do rodków i azalii ;:oj Ponieważ miejsca na kwasoluby jest u mnie dopiero w planach,to kupiłam sobie w tamtym roku siewki azalii i rodendronów,takie maluchy za symboliczny pieniążek :D Jedna właśnie zakwitła
Obrazek Obrazek
No i teraz nie mam już wyjścia ,muszę im zrobić rabatę,zanim makleja je pożre :D
bebeluch
1000p
1000p

Post »

Bejka ona rośnie max do metra z kwiatostanem
a ta zwykła czasem potrafi przerosnąć mnie ;:224
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Renia no to jej się upiekło ;:306 a juz szłam po szpadelek :;230
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

A ja tak lubię łaciate więc ;:138 dla nawłoci. :heja
Kosaćce już masz ładne :tan moje się dopiero wyłaniają. :;230
Azalia śliczny ma kolorek. :uszy
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Dziadek mojego męża dzisiaj ma prawie 90 lat :) ale normalnie jeszcze biega , słyszy ... jak był młody kochał ogród ... z babcią mieli piękne kwiaty , drzewa owocowe , winogrona cudowne na oknach domu ... Mąż mi opowiada jak był dzieckiem i spał sobie na hamaku a babcia czytała mu bajki ...pachniało bzami , piwoniami , różami ...
On ma różne skarby w piwnicy , na strychu , w wiatrołapie :) .. uwielbiam do niego jeździć .. czekam z córkami jak powie ...

"a chodźcie tam coś znalazłem może Ci się przyda " ;;; kosze wiklinowe , misy drewniane , jakieś łychy z drewna takie duże głębokie :) cuda takie . Nie da mi wszystkiego tylko tak za każdym razem coś mi przygotowuje czy to mi się przyda ;:202

Teraz daje mi rośliny z ogrodu ... nawet ma rabatę na której od kilku lat rosną rośliny które jeszcze z babcią( kiedy żyła )
szczepili dla Nas i tam rosły ... to cały czas sobie wykopuję po kilka i sadzę u siebie :)

Winogrona kazał zabrać ...ale nie wiem jak go wykopać ,żeby nie uszkodzić ,korzeń jest jak drzewo ! .. na razie obcięłam gałęzie i wsadziłam je do ziemi ..

tak wygląda kawałek u dziadka ... ma cudowny ogród taki tajemniczy .. może kiedyś dodam u siebie kilka zdjęć z jego ogrodu

to chyba azalie ... a jakie ma rododendorny ,normalnie wielkie drzewa ...

Obrazek

;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”