Ogródek Robaczka cz. 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 11

Post »

Mogę zapytać czy naparstnice i ostróżki masz z własnego siewu czy kupujesz gotowe sadzonki? Czy faktycznie wysiewają się same, bo moje.. cóż albo ja je zsiekałam, albo są jakieś niewysiewające :;230 :;230
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nifredil, ostróżki kupowałam wiosną w szkółce, podobnie jak naparstnice. Rabat powstała wiosną 2012r. Pod koniec roku znalazłam jednak sporo siewek naparstnicy więc myślę, że bez problemu będzie się mnożyć. To roślina dwuletnia, najpierw tworzy małe rozety liści, które w kolejnym roku nabierają masy i kwitną. Ostróżki raczej nie wysieją się same - musisz zebrać nasionka ;:108
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Kasiu, ale nas dzisiaj rozpieszczasz :) Cudowne miejsce pokazałaś. Bardzo mi się spodobały terakotowe lampy, dorodne pinie, no i sympatyczna dziewczyna na drewnianej ławeczce... :D
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

O tak....widok z ławeczki i na ławeczce na pewno ujmujący. ;:333
Kasiu a co to za wysoka róża przy tarasie w kolorze blue ?
Oczu od niej nie mogę oderwać. ;:oj
A może to róż, tylko u mnie na ekranie tak wygląda ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko, nie wiem o którą różę Ci chodzi...nie mam żadnej w tym kolorze ;:185 Wrzuć zdjęcie, to zidentyfkuję ;:196
Poznałaś mnie na ławeczce? ;:306 A M mówi, że w prostych włosach wyglądam jak obca baba :;230
Aniu, miejsce bajeczne, polecam na urlop! Zdjęcia słabej jakości, bo w pochmurny dzień i telefonem, ale cieszę się, że Ci się spodobały. Ławeczka Lutyens była super, aż chciałoby się zabrać ją ze sobą..ale w bagażu zmieściły się tylko szyszki :lol:
*moje wątki*
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Kasiu, przepiękna bylinowo-różana rabata! Co klimat to klimat i ziemia też robi swoje! Wspaniale wygląda! ;:63
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Kasiu faktycznie sezon u Ciebie niezwykle udany, z roku na rok ogród pięknieje, dojrzewa...tylko Ty pozostajesz niezmiennie tą samą dziewczyną ze zdjęcia które pamiętam z początku mojej przygody na forum, a proste włosy dodają Ci jeszcze większej elegancji ;:196
Portugalia na twoich zdjęciach już niejednokrotnie mnie urzekła, ten wszechobecny porządek i ład mnie ujmuje...cudowne miejsce na ziemi ;:170
Włączyłam Imany i rozmarzyłam się, dziękuję Ci za te chwile zatracenia się.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Czesć Kasiek, najlepszego w Nowym Roku :wit
Nie mogę się nadziwić jak ogromną ilość cebulowych mieszczą twoje rabaty i w jaki sposób przy tylu rewolucjach ich liczba wcale nie maleje. Róże mają istny raj, masz je od niedawna, a szaleją na potęgę.
Portugalskie klimaty jak zawsze powodują lekkie westchnięcie i choć upału tam nie ma o tej porze, to aura południowego zakątka aż bije ze zdjęć. Zupełnie inaczej wyglądasz w prostych włoskach ;:333
Korzystacie z tego stelaża? Ja po przeprowadzce kupiłam eMowi na urodziny, ale po sezonie sprzedaliśmy. Przytargany hamak z ostatniej podróży czeka na swoją kolej. Miał ostatecznie wisieć między belkami zadaszenia tarasu, którego jak nie było tak nie ma. Może za rok, bo priorytetem jest rewolucja ogrodowa przewidywana na wiosnę.

P.S wezgłowie łóżka piękne ;:215
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lulka, witaj w Nowym Roku! Zyczę Ci aby wszystkie zaplanowane na ten rok rewolucje zostały zrealizowane tak, jak sobie wymarzyłaś ;:196 Portugalia nas urzekła bez reszty, a ten hotel wyjątkowy. Piękne zabudowania w nieco kolonialnym stylu, ale z zachowaniem lokalnego kolorytu. Ten zagłówek, podobnie jak wiele innych ozdób zrobiony z ceramicznych płytek, ręcznie malowanych w Algarve. Proste włosy tylko przez chwilę, po 3 dniach już były znowu loczki :D
Stelaż do hamaka kupiliśmy w sierpniu i cały czas był używany. U nas nie ma innej opcji na hamak, a to rozwiązanie się sprawdza idealnie :uszy
Dzięki za odwiedziny, pozdrowionka ;:196
Agnieszko, witaj! Miło mi, że wirtualna wycieczka do Portugalii Ci się spodobała! Jestem pewna, że byłabyś zachwycona tym miejscem. My uwielbiamy tam wracać i myślę, że jeszcze zimą zrobimy sobie krótki wypad ;:333
Kasiu, dziękuję! Sama jestem zadziwiona, jak szybko wszystko urosło! Oby ten rok był ogrodowo udany, czego rówież Tobie życzę ;:196
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Kasiu chociaż mnie chwile nie było to wszystko jest na swoim miejscy róże, cudowny ogród i odwiedzane urocze miejsca. Zdjęcia sylwestrowe :wink: ale u nas też sceneria jesienna, a tam przynajmniej trytomy kwitną.
Wielu pięknych roślin, zdrowia i cudownych odwiedzanych miejsc na ziemi życzę w Nowym Roku ;:196
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

https://farm8.staticflickr.com/7377/117 ... 1ed3_b.jpg

Chodzi o tą z głębszego planu wysoką w centrum zdjęcia do lewej strony.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Kasiu przeczytałam podsumowanie zeszłego sezonu, dla Twojego ogrodu był bardzo udany. Widać to na zdjęciach, było pięknie, kolorowo i pachnąco ;:215 Twoim wysiewom od początku kibicowałam, zazdrościłam lobelii. Mnie nie udawało się, miałam złą ziemię do wysiewów i wszystko padało. Może ten rok będzie lepszy, lobelię na pewno wysieję .
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Kasiu :wit
witaj w domu ;:168
Eleganckie podsumowanie sezonu! Efekty odpowiednie do wykonanej pracy! Brawo! ;:63
Już się nie mogę doczekać czym zaskoczysz w tym roku 8-)
Portugalia urokliwa, ale ja i tak wolę klimaty z Twojego ogrodu! ;:215
Awatar użytkownika
julieta
100p
100p
Od: 28 paź 2010, o 00:03

Post »

Kasiu, witaj w Nowym Roku :wit Pomyślności ;:196

I Twój ogród, i fotki z Portugalii cudne ;:173 Po prostu cudne !
Kupiłam nasiona heliotropu, rozumiem, że wysiewam po połowie stycznia 8-) Na jarzmiankę nadal nie trafiłam, a zakochana jestem w niej po uszy. Przez Ciebie, pamiętasz :-)
Ale za to kupiłam na urodziny dla mojego Taty ślicznego, białego ciemiernika. U nas w cenie 16 zł..
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Julietto, witaj w Nowym Roku :wit Cieszę się, że Ci się podobało ;:196 Życzę Ci udanych siewów i pięknych, bujnych rabat w Nowym Roku :D Ponoć według kalendarza ogrodniczego można siać po 20-stym stycznia, ale nie wiem czy wytrzymam tak długo :lol: ps. jarzmiankę można kupić u forumowego sprzedawcy - szczytnica38 ;:108
Ewuniu ;:196 Jak miło, że jesteś! Życzę Ci aby w Nowy Roku wszystkie problemy i choroby odeszły w zapomnienie, róże kwitły bajecznie, a Ty żebyś mogła spokojnie odpoczywać w swoim cudnym ogrodzie ;:196 Buziaczki ;:196
Dziękuję Dorciu ;:196
Dorotko, witaj! Rok był wyjątkowo udany, zwłaszcza jeśli idzie o róże! Kwitły długo i zdrowo, udało mi się zapanować nad szkodnikami, choć łatwo nie było :wink: Ale poza ciężką pracą, miałam z tego wiele radości, a przecież o to chodzi ;:138 Powodzenia z wysiewami! próbowałaś na torfowych krążkach? Mi bardzo przypasowały, a lobelia rosła w nich wyjątkowo dobrze ;:333
Grażynko to Louis Odier. Są tam dwa krzaczki, sadzone wiosną 2012 ;:108
Marysiu, dziękuję za noworoczne odwiedziny i życzenia ;:196 Egzotyczne kwiaty o tej porze roku to miły widok, choć na mnie największe wrażenie zrobiły 2-metrowe krzewy rozmarynu ;:oj Żeby u nas chciał tak rosnąć.... ;:224 Pozdrawiam serdecznie!
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”