Masz bardzo ładny i kolorowy ogród. Okolica również - wieży polne wzgórza. Mam nadzieję, że w przyszłości będzie więcej takich fotek.
Mój ogród wśród łąk
- Kriss1515
- 1000p

- Od: 15 cze 2012, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród wśród łąk
Witaj.
Masz bardzo ładny i kolorowy ogród. Okolica również - wieży polne wzgórza. Mam nadzieję, że w przyszłości będzie więcej takich fotek.
- anym
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Małgoś
piękne letnie wspomnienia, petunie bajeczne...te kolory
Ja już zamówiłam nasiona, teraz tylko wyglądać listonosza i zacznę powoli planowanie.
Pozdr
Ja już zamówiłam nasiona, teraz tylko wyglądać listonosza i zacznę powoli planowanie.
Pozdr
Witaj, Małgosiu
Petunie to moje ulubione jednoroczne kwiaty, ale także hoduję je w donicach. Moja mama natomiast wsadza odmiany rabatowe właśnie na rabaty i ma je pięknie ukwiecone przez całe lato. Może i ja gdzieś na obwódce spróbuję? Twoje bardzo do tego zachęcają - przepięknie Ci kwitną
Pozdrawiam!
A
Petunie to moje ulubione jednoroczne kwiaty, ale także hoduję je w donicach. Moja mama natomiast wsadza odmiany rabatowe właśnie na rabaty i ma je pięknie ukwiecone przez całe lato. Może i ja gdzieś na obwódce spróbuję? Twoje bardzo do tego zachęcają - przepięknie Ci kwitną
Pozdrawiam!
A
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Witam wieczorowo.
Jutro piątek i weekend ......Strasznie się nalatałam dziś popołudniu, właściwie dopiero niedawno przycupnęłam z miętową herbatką w dłoni i łapię oddech na forum
Madziu - dziękuję
Paulinko - zawstydzasz mnie tyloma komplementami, ja nieprzyzwyczajona jestem.
Marysiu - zmieniaj styl sadzenia petunii koniecznie, one strasznie fajnie się rozkrzewiają w polu i nie są wymagające.
Krystian - dziękuję za odwiedziny, zapraszam w skromne progi częściej
Miło, że Ci się u mnie spodobało. Mam młody ogród, zdjęć też niewiele, ale idzie ku lepszemu...Będzie się działo
.
Aniu - ja jeszcze nie mam nasion
, no, może nie wszystkich, ale generalnie tych, co chcę to nie mam. Nigdy nie kupowałam przez net nasion
, jakoś nie kusiły mnie takie zakupy. Te zakupy robię w realu, jak ja lubię te nasionkowe zakupy. To jak ...inicjacja
A w tym roku skuszę się na heliotrop. Miałaś?
Aguś - jak mieszkałam w bloku, to miałam co roku w donicach surfinie. Są dość wymagające, i jak dla mnie krótkowieczne. Ich kuzynki, petunie odkryłam jak zamieszkałam w domu. Kiedyś kupowałam gotowe flance, od 3 sezonów sama sieję i bawię się z nimi na parapetach.To bardzo fajne, mało wymagające kwiaty, i jest coraz większy wybór na rynku. Chciałam na jesieni zebrać siew, ciekawa byłam, co też wyrośnie, ale...nie zdążyłam.
Wczoraj moja koleżanka podarowała mi cebulę ( jest ogromna) hiperastrum. Nie wiadomo jaki ma kolor, będzie niespodzianką.

Jak ja lubię takie prezenty
.Mogłabym codziennie 
Madziu - dziękuję
Paulinko - zawstydzasz mnie tyloma komplementami, ja nieprzyzwyczajona jestem.
Marysiu - zmieniaj styl sadzenia petunii koniecznie, one strasznie fajnie się rozkrzewiają w polu i nie są wymagające.
Krystian - dziękuję za odwiedziny, zapraszam w skromne progi częściej
Aniu - ja jeszcze nie mam nasion
Aguś - jak mieszkałam w bloku, to miałam co roku w donicach surfinie. Są dość wymagające, i jak dla mnie krótkowieczne. Ich kuzynki, petunie odkryłam jak zamieszkałam w domu. Kiedyś kupowałam gotowe flance, od 3 sezonów sama sieję i bawię się z nimi na parapetach.To bardzo fajne, mało wymagające kwiaty, i jest coraz większy wybór na rynku. Chciałam na jesieni zebrać siew, ciekawa byłam, co też wyrośnie, ale...nie zdążyłam.
Wczoraj moja koleżanka podarowała mi cebulę ( jest ogromna) hiperastrum. Nie wiadomo jaki ma kolor, będzie niespodzianką.

Jak ja lubię takie prezenty
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Oj faktycznie ta cebula wypasiona, no to czekamy co się pokaże
kwiatów będzie miała na pewno kilka!
- Kriss1515
- 1000p

Moje gdzieś zawiodły w tym roku. 
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Gosiu ja też lubię zakupy w realu a z netu kupuje dopiero drugi rok i jak na razie się nie zawiodłam.
Heliotropu nie siałam...kurcze jest śliczny...może zrobimy wiosenna wymiankę sadzonkami?
Pozdrawiam
Heliotropu nie siałam...kurcze jest śliczny...może zrobimy wiosenna wymiankę sadzonkami?
Pozdrawiam
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu, takie kwiatkowe niespodzianki są fajne. W oczekiwaniu na kwiat snuje się domysły prawie jak kobieta w ciąży czekająca na info chłopiec, czy dziewczynka?
Gorzej z rabatowymi jak zaplanujesz np.różową rabatę, a kwiaty zakwitną na czerwono. Ja tak miałam z różami 
-
PEPSI

U nas mokro, wietrznie i ....mokro. Paskudna pogoda. Do tego zapowiadają wszędzie nadchodzące mrozy. Dlatego na jutro postanowiłam wybielić drzewka, okryć wrażliwe roślinki.
Marysiu - piękna prawda?? niesamowity kwiat, tyle tajemnicy skrywa..
Krystian - tak to już z naszymi roślinkami bywa, że czasami nas zawodzą....ale wiesz jak jest, otrząsamy się i dalej działamy.
Aniu - oczywiście jestem jak najbardziej za wymianą sadzonkami;:108 Zamierzam siać petunie, heliotrop, kobeę, a w późniejszym terminie warzywa różne i astry, ketmię południową, lewkonię, niedźwiedzie ucho, i jak będę po odwiedzinach w ogrodniczym to dopowiem resztę zasiewów
. Sama wiesz jak to działa. Zawsze życie weryfikuje nasze plany. A zwłaszcza te wiosenno -parapetowe.
Madziu - w ciąży bym sobie na usg sprawdziła
z kwiatową ciążą jak widać gorzej, jeśli chodzi o skontrolowanie zawartości
No, rzeczywiście nie zazdroszczę tej czerwonej różanki. Kojarzą mi się z takimi miejskimi rabatami w mieście( u nas taka jest, sorki, ale mi się skojarzyło). Różowa ładniejsza, chociaż niektóre róże czerwone ( ostatnio widziałam taką ślicznotę u Marysi Maski) są również zjawiskowe. Chyba Barkarolle się nazywała ta róża.
Troszkę lata, bo zima się zbliża wielkimi krokami.

Marysiu - piękna prawda?? niesamowity kwiat, tyle tajemnicy skrywa..
Krystian - tak to już z naszymi roślinkami bywa, że czasami nas zawodzą....ale wiesz jak jest, otrząsamy się i dalej działamy.
Aniu - oczywiście jestem jak najbardziej za wymianą sadzonkami;:108 Zamierzam siać petunie, heliotrop, kobeę, a w późniejszym terminie warzywa różne i astry, ketmię południową, lewkonię, niedźwiedzie ucho, i jak będę po odwiedzinach w ogrodniczym to dopowiem resztę zasiewów
Madziu - w ciąży bym sobie na usg sprawdziła
Troszkę lata, bo zima się zbliża wielkimi krokami.

- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Małgosiu cebula faktycznie bardzo dorodna.... świetne jest takie czekanie na kolor kwiatów...... świetna niespodzianka, gdy już rozkwitnie..... na jaki kolorek stawiasz???
Letnie wspomnienia cudne..... mój wzrok szczególnie przyciąga lilia..... kocham te kwiaty
i mam nadzieję, ze szalona tegoroczna zima nie spowoduje wśród nich zniszczeń 
Letnie wspomnienia cudne..... mój wzrok szczególnie przyciąga lilia..... kocham te kwiaty
- baasik

- Od: 29 sie 2013, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cebula amarylisa dorodna - stawiam, że kwiat będzie czerwony 
pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
- Kriss1515
- 1000p

Śliczości pokazujesz.
Te astry to sobie pomyliłem z daliami. 
-
PEPSI

Agness - Agnieszko - dziękuję za odwiedzinki
, lilie też uwielbiam, to niesamowite kwiatki prawda? Wyrastają z paskudnie wyglądającej cebuli niesamowite cudeńka.Co to będzie z nimi....mróz idzie, a one wystawiają ciekawskie główki na świat ....Dokupimy i w marcu je posadzimy.
Basiu - przyjmuję zakłady na kolor hiperka
Krystian- dalie, cynie i astry należą do moich sztandarowych kwiatów, astry jedynie igiełkowe. Miałam już różne, ale te najbardziej przypadły mi do serca
Basiu - przyjmuję zakłady na kolor hiperka
Krystian- dalie, cynie i astry należą do moich sztandarowych kwiatów, astry jedynie igiełkowe. Miałam już różne, ale te najbardziej przypadły mi do serca
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Spojrzałam na te truskaweczki to aż mi ślinka pociekła 
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Małgosiu smakowite zdjęcia
Ale masz też piękne róże
,może i ja kiedyś doczekam się takich okazów. 
Ale masz też piękne róże