Mirka
Kwiatki Pauzalki :)
- MiCz
- 200p

- Od: 15 cze 2007, o 15:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kwiatki Pauzalki :)
No właśnie, zawilce! Myślałam w swojej naiwności, że są tylko białe
. Fajna niespodzianka, bo je bardzo lubię.
Mirka
Mirka
Pozdrawiam Mirka
- Pauzalka
- 500p

- Od: 15 wrz 2006, o 09:44
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja właśnie ciągle czekam aż się białe rozwiną, jakieś późniejsze są czy coś z nimi nie tak?
Mój ogród.
Pauzalka
Pauzalka
Piękne kwiaty ......szacunek...... 
- MiCz
- 200p

Myślę, że białe zawilce jeszcze Ci zakwitną. U mnie jest kilka krzaczków i te starsze kwitną w całej okazałości a młode dopiero zaczynają
Pozdrawiam Mirka
- Pauzalka
- 500p

Bzy
Ich zapach, który snuje się po ogrodzie aż mdli, ale ja go uwielbiam. Szkoda że tak krótko

Ich zapach, który snuje się po ogrodzie aż mdli, ale ja go uwielbiam. Szkoda że tak krótko

Mój ogród.
Pauzalka
Pauzalka
- christinkrysia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Bzy sa zawsze urocze i ich zniewalający zapach kusi aby je mieć u siebie mimo,że jak piszesz trwa to bardzo krótko
Wydaje mi się,że zwykłe odmiany intensywniej pachną niz te o pełnych kwiatach a może u nas tylko tak jest ?
Wydaje mi się,że zwykłe odmiany intensywniej pachną niz te o pełnych kwiatach a może u nas tylko tak jest ?
- MiCz
- 200p

Cierpliwość opłaciła się
! Mam prośbę, kiedyś pokazałaś żywopłot z wierzby, mogę prosić o aktualne zdjęcie? I jeszcze o zdjęcie "gruzowisk", proszę 
Mirka
Mirka
Pozdrawiam Mirka
- Pauzalka
- 500p

MiCz chodzi Ci o ten nieregularny żywopłot z wierzby energetycznej? Dzisiejsze zdjęcie będzie wyglądało podobnie, dlatego że wierzba została wtedy ścięta i teraz odrosła na podobną wysokość.
Mój ogród.
Pauzalka
Pauzalka
- MiCz
- 200p

Właśnie o ten żywopłot mi chodziło. Zastanawiałam się kiedyś z bratem nad tą wierzbą i wspominałam o Twoim ogrodzie. On ma dużą przestrzeń do obsadzenia, ale nie wiemy jak wyglądałaby opieka nad takim żywopłotem 
Pozdrawiam, Mirka
Pozdrawiam, Mirka
Pozdrawiam Mirka
- Pauzalka
- 500p

My mamy ten żywopłot w postaci nieregularnej, czyli jak sobie rośnie tak jest. Co trzy lata ją wycinamy przy ziemi i przez kolejne 3 lata rośnie sobie do ok 8 metrów i znów przy ziemi ciach. Po każdym ścięciu się zagęszcza.
To co zetniemy, kroimy na kołki i wykorzystujemy jako świetny, niemal samo się produkujący opał na zimę
Jeśli ktoś ma czas i ochotę to może sobie taki żywopłot z wierzby pleść w trakcie wzrostu
To co zetniemy, kroimy na kołki i wykorzystujemy jako świetny, niemal samo się produkujący opał na zimę
Jeśli ktoś ma czas i ochotę to może sobie taki żywopłot z wierzby pleść w trakcie wzrostu
Mój ogród.
Pauzalka
Pauzalka
- MiCz
- 200p

O, ciekawy pomysł z tym zaplataniem :)No i ten opał! Wszystkie wiadomości solennie przekażę. Ale jeszcze uparcie proszę o aktualne zdjęcia rabat na "gruzowisku".Bardzo mi się podobał ten pomysł i troszkę od Ciebie podgapiłam
Nie mówię już o tym, że zżera mnie ciekawość, jak wygląda rabata pod betonowym płotem, otoczona małym płotkiem(o ile dobrze pamiętam) 
Pozdrawiam, Mirka
Pozdrawiam, Mirka
Pozdrawiam Mirka
- Pauzalka
- 500p

Ciekawe rzeczy można wyplatać z takiej rosnącej wierzby, przykład: http://bi.gazeta.pl/im/3/3856/z3856743X.jpg
Zdjęcie skalniaka zrobię, jak się pozbędę podagrycznika który nie daje za wygraną i skutecznie oszpeca rabatę. Drugi skalniak zlikwidowałam. Rabata pod płotem betonowym, ta z drewnianym płotkiem została tej wiosny przeniesiona, tamto miejsce jest potrzebne na inny cel.
Jak widać sporo zmian u mnie, ale ja tak mam, że jak sobie czegoś nowego nie wymyślę, nie posadzę, nie przekopię to się źle czuję
Zdjęcie skalniaka zrobię, jak się pozbędę podagrycznika który nie daje za wygraną i skutecznie oszpeca rabatę. Drugi skalniak zlikwidowałam. Rabata pod płotem betonowym, ta z drewnianym płotkiem została tej wiosny przeniesiona, tamto miejsce jest potrzebne na inny cel.
Jak widać sporo zmian u mnie, ale ja tak mam, że jak sobie czegoś nowego nie wymyślę, nie posadzę, nie przekopię to się źle czuję
Mój ogród.
Pauzalka
Pauzalka
- christinkrysia

Pauzalka nie obwiniaj się za tą cechę bo nie tylko Ty lubisz zmieniać miejsce na rabaty i ich przeznaczenie po kilka razy.
To taka dziwna przypadłość i często się zdarza zakręconym zielono
Widziałam u Ciebie wierzbę i czytałam o niej - to ciekawa roślina i można ją wykorzystywać do rożnych. celów.
To taka dziwna przypadłość i często się zdarza zakręconym zielono
Widziałam u Ciebie wierzbę i czytałam o niej - to ciekawa roślina i można ją wykorzystywać do rożnych. celów.
- christinkrysia

Paulinko dlaczego Cie nie ma ?
Daj znać ze jesteś i ze ogród też żyje - czekam na fotki i pozdrawiam.
Daj znać ze jesteś i ze ogród też żyje - czekam na fotki i pozdrawiam.