Pozdrawiam i miłego dnia życzę.
Ogród w cieniu dębów
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród w cieniu dębów
Witaj Beatko gratuluję sreberka
Za oknem ponuro, buro coś mi się zdaje że i dzisiaj kiepsko będzie
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- MORANGO
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 sie 2011, o 00:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Jestem z rewizytą, a ogród piękny jest co podziwiać i na pewno będę wracać do Ciebie

- anastazja B
- 1000p

- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Pacynko pomarańczowego floksa kupiłam w zeszłym roku na all.. nazywa się Orange Perfection, ale jeszcze mi nie kwitł, powinien to zrobić w tym sezonie. Junior bouqet - odmiana o ciekawym kolorku , takie zestawienie kęp floksów w kilku odcieniach różu i fioletu musi wyglądać bajecznie
Floksa różowego (chyba najbardziej znany) dostałam od teściowej , u niej w ogródku rośnie go bardzo dużo , posadzony jest w geometryczne wzory razem z innymi bylinami i jednorocznymi. Zapach od nich jest przepiękny a całość wygląda imponująco.
Ja tez ostatnio je doceniłam . Kiedyś jak go dostałam , wsadziłam w ziemie i zapomniałam, dopiero jak urosła i zakwitła pokaźna kępa dostrzegłam ich urok i możliwości aranżacji
klarysa witam pod dębami
Wiosna widoczna wszędzie i bardzo dobrze!
Też nie narzekam na zimowanie lewizji
Zapraszam częściej
Sylwio dziękuje ale to wszystko wina pogody! Zamiast działać w ogródku szukam natchnienia na forum i piszę,piszę...
MORANGOdziękuję za uznanie ,zapraszam częściej
Dzisiaj pokażę moje begonię. Posadzone w połowie kwietnia , najpierw dłuugo nie chciały wychylić się z ziemi . Jak już wyszły pędzą do góry jak szalone.

Mam posadzoną begonię podwójną pełną (5 kolorów) , begonię Non-stop (5 kolorów) begonie dwukolorową Picotee i zwisającą czerwoną.
Begonie to mój tegoroczny eksperyment. Wpadły mi w oko w zeszłym roku i przeniosły się do serca.
Podobno dobrze rosną w półcieniu i to mnie cieszy
Ja tez ostatnio je doceniłam . Kiedyś jak go dostałam , wsadziłam w ziemie i zapomniałam, dopiero jak urosła i zakwitła pokaźna kępa dostrzegłam ich urok i możliwości aranżacji
klarysa witam pod dębami
Wiosna widoczna wszędzie i bardzo dobrze!
Też nie narzekam na zimowanie lewizji
Zapraszam częściej
Sylwio dziękuje ale to wszystko wina pogody! Zamiast działać w ogródku szukam natchnienia na forum i piszę,piszę...
MORANGOdziękuję za uznanie ,zapraszam częściej
Dzisiaj pokażę moje begonię. Posadzone w połowie kwietnia , najpierw dłuugo nie chciały wychylić się z ziemi . Jak już wyszły pędzą do góry jak szalone.

Mam posadzoną begonię podwójną pełną (5 kolorów) , begonię Non-stop (5 kolorów) begonie dwukolorową Picotee i zwisającą czerwoną.
Begonie to mój tegoroczny eksperyment. Wpadły mi w oko w zeszłym roku i przeniosły się do serca.
Podobno dobrze rosną w półcieniu i to mnie cieszy
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Witaj Beatko...floksy powiadasz...to jedna z moich słabości...kocham te kwiaty 
- avalonne
- 500p

- Od: 9 wrz 2012, o 22:21
Beatko, ależ u Ciebie begonie się rozbujały
Już niedługo wystawisz je na zewnątrz i będą czarować kolorami
Rozumiem, że te różne kolory begonii pomieszałaś i wsadziłaś razem do donicy i że w każdej będziesz mieć czar barw
Wiesz, ja też różne zasadziłam - kilka kolorów, kasakadowe i zwykłe
Piszesz że niektóre miały zbyt rozrośnięty system korzeniowy - czy wsadzałaś je od razu do docelowych, dużych doniczek?
Ja wsadziłam wszystkie do przemysłowych maleńkich doniczek, w których ledwo bulwa się mieści i tez krzywo mi rosną. Jedne mają już duże liście, drugie zaledwie puszczają kiełki, a przy niektórych to w ogóle nie widać, żeby chciały coś wypuścić
Coraz piękniej u Ciebie - jak zakwitną bzy i dąbrówka będziesz miała już początek bajki pod dębami. Pamiętam zdjęcia z początku Twojego wątku i oczekuję, że w tym roku będzie jeszcze piękniej

Wiesz, ja też różne zasadziłam - kilka kolorów, kasakadowe i zwykłe
Piszesz że niektóre miały zbyt rozrośnięty system korzeniowy - czy wsadzałaś je od razu do docelowych, dużych doniczek?
Ja wsadziłam wszystkie do przemysłowych maleńkich doniczek, w których ledwo bulwa się mieści i tez krzywo mi rosną. Jedne mają już duże liście, drugie zaledwie puszczają kiełki, a przy niektórych to w ogóle nie widać, żeby chciały coś wypuścić
Coraz piękniej u Ciebie - jak zakwitną bzy i dąbrówka będziesz miała już początek bajki pod dębami. Pamiętam zdjęcia z początku Twojego wątku i oczekuję, że w tym roku będzie jeszcze piękniej
- Pacynka
- 500p

- Od: 16 lis 2012, o 19:04
- Kontakt:
No, to tworzy nam się Kącik Wielbicielek Floksów
U mnie też rośnie 'sporo' różowych floksów, widocznie są najsilniejsze. Były także białe z oczkami, ale nie wytrzymały zaniedbania
Stąd moje poszukiwania. Skoro nie mogę mieć autentycznych babcinych, to będą odmianowe kupne.
U mnie też rośnie 'sporo' różowych floksów, widocznie są najsilniejsze. Były także białe z oczkami, ale nie wytrzymały zaniedbania
- wielkakulka

- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Floksy zawsze kojarzyć będą mi sie z babcią - dbała o nie i podlewała, nikomu nie pozwoliła ich ruszać...jak otworzycie klub proszę mnie dopisać.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No to też do tego klubu chcę należeć bo na równi z różami kocham te kwiaty a ten zapach niczemu nie może dorównać nawet francuskim perfumom
- wielkakulka

- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Begonia Cię bardzo lubi...
- katevalley
- 200p

- Od: 17 kwie 2013, o 16:14
Ale piękne 
- anastazja B
- 1000p

- Od: 3 mar 2013, o 09:44
katee Ja niedawno doceniłam floksy a jest je za co kochać
Celinko napisałam ,że " bardzo" a nie "za bardzo" a to duża różnica. Musiałam je i tak przesadzić bo nie spodziewałam sie ,że tak im się gęsto liście rozrastają . Dotarło to do mnie patrząc na te ,co są w sprzedaży , no i miałam zabawę z przesadzaniem.
Ty zrobiłaś dużo rozsądniej sadząc je pojedynczo do małych doniczek , przynajmniej dobrze rozplanujesz jak będziesz sadzić do docelowej donicy
Pacynko Kącik Wielbicieli Floksów
- czemu nie!
Ja dopiero niedawno je doceniłam, a naprawdę jest za co:
1. piękny zapach
2. uroda kwiatów
3. długi okres kwitnienia ( do tego potrafią powtarzać pod koniec lata)
4. zgrabny wygląd kępki
Aniu ( wielkakula) miło mi ,że zajrzałaś
Witaj w klubie!
Babcia wiedziała co robi.
Jadziu Jesteś wpisana pod nr. 4
Masz rację - francuskie perfumy to zwykła woda przy zapachu floksów
katevalley pięknie bo wiosna jest piękna!
Celinko napisałam ,że " bardzo" a nie "za bardzo" a to duża różnica. Musiałam je i tak przesadzić bo nie spodziewałam sie ,że tak im się gęsto liście rozrastają . Dotarło to do mnie patrząc na te ,co są w sprzedaży , no i miałam zabawę z przesadzaniem.
Ty zrobiłaś dużo rozsądniej sadząc je pojedynczo do małych doniczek , przynajmniej dobrze rozplanujesz jak będziesz sadzić do docelowej donicy
Pacynko Kącik Wielbicieli Floksów
Ja dopiero niedawno je doceniłam, a naprawdę jest za co:
1. piękny zapach
2. uroda kwiatów
3. długi okres kwitnienia ( do tego potrafią powtarzać pod koniec lata)
4. zgrabny wygląd kępki
Aniu ( wielkakula) miło mi ,że zajrzałaś
Babcia wiedziała co robi.
Jadziu Jesteś wpisana pod nr. 4
Masz rację - francuskie perfumy to zwykła woda przy zapachu floksów
katevalley pięknie bo wiosna jest piękna!
- przemo1669

- Od: 27 cze 2011, o 11:06
Beatko jeśli zrobisz klub pasjonatów floksów to dopisz i mnie
ja ma tylko dwa odcienie różowego, ale bardzo je kocham i mam ich pełno porozrzucanych po ogrodzie. Może kiedyś będę miał więcej kolorów 
Wpadłam z rewizytą
potuptałam
po twoim ogrodzie i powiem że u ciebie pięknie
roślinność bujna i różnorodna
będę zaglądać 
Beata, begonie faktycznie jak na posadzone w połowie kwietnia to mega wyrośnięte, masz ci kobieto rękę do kwiatów
Moje zeszłoroczne bardzo pomaleńku rosły ale faktycznie jak je wyniosłam na dwór to ładnie zakwitły ale nie były powalająco piękne.

- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mogę być numerem 4 mam białe, różowe z oczkiem , lila, a teraz dokupiłam oranż i ciemny lila .Nie wyobrażam sobie ogrodu bez floksów