Wycieczka do NT dobiegła końca
Nasze marzenie- realizacja krok po kroku
- Josephine_83
- 200p

- Od: 23 wrz 2012, o 09:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Nasze marzenie- realizacja krok po kroku
Wow... jaka donica potrójna!
No nie wiem do jakiego samochodu mogłaby się zmieścić
Fajny pomysł z różami na pniu! A co będzie pod różami? Popularne połączenie z lawendą? Gdzieś wyczytałam, że rozmaryn dobrym kompanem do róż jest
A w tej najwyższej może coś zwisającego?
Ból głowy po wczorajszym
został szybko zarzegnany
Pyszne jedzonko spałaszowane, łoscypków jeszcze nie ma
Z kierownikiem budowy spotkanie owocne, w tym tygodniu wybieramy ekipę, tabliczki na działkę zakupione (zakaz wstępu i takie tam...) Drzewa wycięte i przycięte (mam nadzieje tylko że dobre wycieli
)bo na działce nie byliśmy jeszcze...a jutro do roboty, koniec z obijaniem się w domu
no i mniej czasu na fo na pewno będzie 
Josephine_83 ;)
Największe szczęście na świecie, leży na końskim grzbiecie
Storczyki Takie Takie Ogródkowe plany Josephine
Największe szczęście na świecie, leży na końskim grzbiecie
Storczyki Takie Takie Ogródkowe plany Josephine
- iwwa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 sty 2013, o 18:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Madziu, to mnie zaskoczyłaś !!
Ja sobie wyobrażałam tradycyjną donicę, tyle, że wielką,a tu proszę, taka konstrukcja ciekawa !
Fajnie to sobie wykompinowałaś z tymi różami , widzę, że się rozkręcasz
Masz kobieto potencjał ogrodniczy 
Fajnie to sobie wykompinowałaś z tymi różami , widzę, że się rozkręcasz
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Madziu ja jak zwykle spóźniona . Gratuluję sreberka
Donica fajna , gdzie ty taką kupiłaś? Ładnie obmyśliłaś sobie z tymi różami na pniu w donicy,efekt będzie niesamowity.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
MID2006 Witaj
Donica bardzo mi sie podoba:) Gdzie ją kupiłaś? Pomysł z różami jest super. A może jeszcze w pobliżu tej donicy posadzić lawędę? Podobno lawenda odstrasza szkodniki róż? Też myślę nad zrobieniem rabaty różanej z lawędami. Tylko jeszcze nie mam pomysłu gdzie:)
Pozdrawiam gorąco w ten zimowy dzień.
Donica bardzo mi sie podoba:) Gdzie ją kupiłaś? Pomysł z różami jest super. A może jeszcze w pobliżu tej donicy posadzić lawędę? Podobno lawenda odstrasza szkodniki róż? Też myślę nad zrobieniem rabaty różanej z lawędami. Tylko jeszcze nie mam pomysłu gdzie:)
Pozdrawiam gorąco w ten zimowy dzień.
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Sylwia
Dziękuję za miłe słowa
Donice kupiłam na all. wtedy jeszcze ceny nie były tak wysokie. Teraz od marca lekko poszło w górę, i z każdą aukcją myślę będzie coraz to drożej. Co do lawendy to się zastanowię skoro mówicie że by pasowało
Julianka Dziękuję serdecznie
Mam nadzieję że efekt będzie dokładnie taki jak sobie wyobrażam. Długo się zastanawiałam co posadzić do tej donicy. Ale róże wydają mi się strzałem w 10. Zobaczymy jak to wyjdzie w rzeczywistości
Jak sama wspomniałaś, spacerujemy po tych samych wątkach:D Doczytałam u kogoś że zrobiłaś wczoraj zakupy wiosenne. Pochwal się co kupiłaś ? Może jakaś mała fotorelacja (może być u mnie)?
Asiu siebie też zaskoczyłam:D Jak kurier zadzwonił i powiedział że nie wniesie bo wazy 35 kg:D A ja sama w domu na niego czekałam:D No ale był miły i mi zniósł po schodach wiodących do piwnicy:D Nie wiem gdzie ja miałam oczy że na wymiary nie spojrzałam.. No ale ważne że już jakiś pomysł na przewiezienie jej jest:D hehe Z tym potencjałem to jeszcze różnie bywa. Dużo by się chciało a niewiele się wie:D
Josephine no to super że wyjazd udany
Widzę że praca idzie w ekspresowym tempie!!
Wszystko umówione, część zakupiona hoho
Szkoda że będziesz rzadziej na FO:( Ale wyobrażam sobie jak nas będziesz (?) zasypywała dawkami fotorelacji?! Nie ma to jak wrócić z wizyty u teściów zadowolonym
A pogoda Ci sprzyjała?
Julianka Dziękuję serdecznie
Asiu siebie też zaskoczyłam:D Jak kurier zadzwonił i powiedział że nie wniesie bo wazy 35 kg:D A ja sama w domu na niego czekałam:D No ale był miły i mi zniósł po schodach wiodących do piwnicy:D Nie wiem gdzie ja miałam oczy że na wymiary nie spojrzałam.. No ale ważne że już jakiś pomysł na przewiezienie jej jest:D hehe Z tym potencjałem to jeszcze różnie bywa. Dużo by się chciało a niewiele się wie:D
Josephine no to super że wyjazd udany
- becia123

- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Fajna ta donica na pewno dobrze ją wykorzystasz już widze te kwitnące kwiaty w niej

-
Pashmina2006

Muszę wreszcie popryskać na tego przędziorka. No i wyczekuję kwitnięcia forsycji, żeby móc zaopiekować się różą
- becia123

Ja tez tak myślę po niedzieli powinnam popikować co nieco .Teraz szukamy samochodu nasz wziął się i zepsuł bez pytania
a tu eM do pracy jeżdziś musi jakas vectra czy coś równie wytrzymałego by się przydało ale tak z dnia na dzień by dobre i w miarętanie ciężko znaleśc :DTeż juz mi się pielenie kwiatuszków i sadzenie marzy a moje forsycje ociągaja się na razie z kwitnieniem za zimno jeszcze 
-
Pashmina2006

A to złośliwe auto
Tak faktycznie znaleźć teraz w dobrej cenie i dobre auto to nie lada problem. Vectra to dobry pomysł. Ople są chyba w miarę wytrzymałe
Osobiście bym taką nie jeździła bo ze mnie taki kierowca że parkować tylko małymi autami potrafię:D Kiedyś nexią jeździłam i jak musiałam to dawałam radę. Ale taki długi przód miała a ja nie mam 180cm wzrostu że mi ciężko było z tym parkowaniem. Ale wiadomo..faceci inne wyczucie mają
Tak się we mnie ta energia na prace ogródkowe kumuluje .. szkoda że nie mogę jej wykorzystać na pracę w domu. Bo jakoś wtedy dziwnie słabnę:D
- becia123

Ty te?
;:306Roślinek resztę posiałam wczoraj i powysadzałam kłącza canny kolorowe i szybko poszło domowe prace juz zdecydowanie wolniej szły 
-
Pashmina2006

To tak jak u mnie.. biegam podglądać moje doniczkowe z werwą.. A jak wzięłam się za sprzątanie to sprzątałam i sprzątałam. Na odpoczynki hehe. Ale cóż przyjemnego w wycieraniu kurzy? Sprzątnie się, jest ładnie a potem znowu to samo. I tak cały rok. A sadzenie..sadzisz.. pielisz.. grabisz.. i jakie masz efekty:D U mnie dopiero się rozkręcam z tymi kwiatami i innymi roślinami. Ale u Ciebie to prawdziwy dywan tych piękności
Masz sporo tej pracy też
Ale akurat w tym przypadku to same ją sobie robimy. Ilość kwiatów i innych chciejstw zależy od nas. A ilość kurzu jaki się osadza na meblach już w mniejszym stopniu:) Ciekawe jak ta sprawa z tym autem się rozwiąże. Czy uda się wam kupić coś dobrego w rozsądnej cenie
OBY!
- becia123

Czas goni a samochód potrzebny dziś koleżanka ma dać nam znać czy będzie jakieś od znajomego a jak nie to coś przystępnego widziałam we Włocławku jak będzie to kupimy .To musi być coś takiego co moja połówka naprawi sama bo do mechanika nie jeżdzi
Oby dobrze trafić a czasem można się naciąć .Dla nas musi byś w miare duży by wstawić dwa foteliki i podstawkę dla dzieci .Grunt to być dobrej myśli kupi sie samochód przyjdzie wiosna będziemy miały pracę na świeżym powietrzu i bez diety z wagi człowiek zleci

- maliola

- Od: 26 cze 2012, o 16:01
Witaj przybiegłam z rewizytą
Zapisuję watek do poczytania na wieczór bo widzę, że u Ciebie dużo się dzieje, a teraz praca wzywa, poniedziałek zaczął się bardzo intensywnie. Pozdrawiam!
-
Pashmina2006

Dobrze że naprawia auto sam.. Taka wiedza do skarb. Dzisiaj mechanik za małą pierdołę potrafi wziąć taką kasę że głowa mała. No i pogoda u mnie się sprawdziła
Pada śnieg i to całkiem intensywnie w towarzystwie deszczu i -3 stopnie. A ja kozaki już chciałam schować 
Maliola
Witaj, u mnie na razie średnio ciekawie. Działka jeszcze roku nie ma. Ale zapraszam, zostań na dłużej. Myślę że później będzie ciekawiej 
Maliola
- iwwa

- Od: 27 sty 2013, o 18:46
He, he to ładna wagaMID2006 pisze:[
Asiu siebie też zaskoczyłam:D Jak kurier zadzwonił i powiedział że nie wniesie bo wazy 35 kg:D A ja sama w domu na niego czekałam:D No ale był miły i mi zniósł po schodach wiodących do piwnicy:D Nie wiem gdzie ja miałam oczy że na wymiary nie spojrzałam.. No ale ważne że już jakiś pomysł na przewiezienie jej jest:D hehe Z tym potencjałem to jeszcze różnie bywa. Dużo by się chciało a niewiele się wie:D![]()
Właśnie a te róże, to już masz ? Czy rosną na ogorodzie i przesadzisz ? ( bo już nie pamiętam)
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3