Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 13
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 13
Aga, ale taki nick, np. Ewablad, to trochę niestosownie by wyglądał
Na szczęście w awatarku mam kota, co nieźle pasuje do moich zainteresowań i cech usposobienia. Kota nie każdy mieć może 
Cześć Aguś! Purpurą dałaś po oczach aż miło! Astrid GvH też mam u siebie, ale w tym roku nie zakwitła. Jak nie wymarznie - mam nadzieję, że w nadchodzącym sezonie pokaże się w całej krasie!
Sylwester w pieleszach domowych? To zupełnie jak ja ... a już myślałam, że to tylko ja taki domator jestem (po prawdzie trochę z konieczności - nasze stałe towarzystwo sylwestrowe w tym roku trochę nieładnie sobie pograło
).
W pogodzie coś się przewala, bo mnie głowa od wczoraj nap...la (o, rymuję
), u nas już dziś pochmurno, więc ciesz się słoneczkiem póki jest
.
Pozdrawiam machaniem
!
Sylwester w pieleszach domowych? To zupełnie jak ja ... a już myślałam, że to tylko ja taki domator jestem (po prawdzie trochę z konieczności - nasze stałe towarzystwo sylwestrowe w tym roku trochę nieładnie sobie pograło
W pogodzie coś się przewala, bo mnie głowa od wczoraj nap...la (o, rymuję
Pozdrawiam machaniem
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Aguś, o krążkach napisałam u siebie
- variegata
- 1000p

- Od: 24 sie 2012, o 13:45
Aguniu piękne zdjęcia. Aż się chce lata
Ja już urlopik rozpisuje na okres wiosenno-ogrodowy
A na temat bodziszków nie mam wiedzy, ale chętnie zaczekam na odpowiedź, bo też się do nich przymierzam
Przesyłam przy okazji życzenia noworoczne i oby następny Rok był równie udany jak ten
I przede wszystkim żeby szpaler hortensji zwalił z nóg wszystkich tak samo jak nowe rabaty tegoroczne
A na temat bodziszków nie mam wiedzy, ale chętnie zaczekam na odpowiedź, bo też się do nich przymierzam
Przesyłam przy okazji życzenia noworoczne i oby następny Rok był równie udany jak ten
I przede wszystkim żeby szpaler hortensji zwalił z nóg wszystkich tak samo jak nowe rabaty tegoroczne
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aguś ty, jak zawsze zalatana, ale czy nie powinnaś szykować się na sylwestrowy bal, zamiast biegać z sekatorem po ogrodzie
Mam nadzieję, że w przyszły rok wejdziesz tanecznym krokiem, a nie poprawiając okrycia różom
Kochana życzę Ci, abyś pozostała sobą

Mam nadzieję, że w przyszły rok wejdziesz tanecznym krokiem, a nie poprawiając okrycia różom
Kochana życzę Ci, abyś pozostała sobą
Iwonko, ja dzisiaj na spokojnie... nic nie muszę robić w kuchni, poza schłodzeniem szampana
Zatem dzielę ogarnianie chałupki między FO, w tle gra muzyka, jest dobrze! Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku - dobrego zdrowia i spełnienie ogrodowego
Madziu, na temat bodziszków nie wiem zbyt wiele, ale zgłębiam temat... wyklarowała mi się całkowicie koncepcja szpaleru hortensjowego dzięki nim... opiszę poniżej, prosząc o akceptację
Wszystkiego ogrodowego na Nowy Rok!
Magda, przeczytałam, odpisałam, a życzenia odwzajemniam, licząc na rychłe spotkanie po Nowym Roku!
Asiu, całkiem możliwe, że aura trochę się zmieni, chociaż słyszałam zapowiedzi na najbliższe dwa tygodnie przyjemnej pogody. Niech Cię już głowa nie nap.. - przecież dziś Sylwester! Nawet w domowych pieleszach wypada mieć dobry nastrój
Sciskam serdecznie!
Ewa, nie będę się upierać ;-) Ewamaj brzmi zdecydowanie przyjemniej niż bladawcowaEwa
Moi drodzy, proszę o akceptację rabaty hortensjowej:
Hortensje Limelight (około 10szt.) poprzeplatane będą budlejami Black Knight... w nogach od brzegu rabaty bodziszki himalajskie Plenum, za nimi, pojedynczo (uzupełniając linię trójkąta) bodziszki Laura, a jeszcze pomiędzy czosnki.
Czy to ma sens?
Madziu, na temat bodziszków nie wiem zbyt wiele, ale zgłębiam temat... wyklarowała mi się całkowicie koncepcja szpaleru hortensjowego dzięki nim... opiszę poniżej, prosząc o akceptację
Wszystkiego ogrodowego na Nowy Rok!
Magda, przeczytałam, odpisałam, a życzenia odwzajemniam, licząc na rychłe spotkanie po Nowym Roku!
Asiu, całkiem możliwe, że aura trochę się zmieni, chociaż słyszałam zapowiedzi na najbliższe dwa tygodnie przyjemnej pogody. Niech Cię już głowa nie nap.. - przecież dziś Sylwester! Nawet w domowych pieleszach wypada mieć dobry nastrój
Ewa, nie będę się upierać ;-) Ewamaj brzmi zdecydowanie przyjemniej niż bladawcowaEwa
Moi drodzy, proszę o akceptację rabaty hortensjowej:
Hortensje Limelight (około 10szt.) poprzeplatane będą budlejami Black Knight... w nogach od brzegu rabaty bodziszki himalajskie Plenum, za nimi, pojedynczo (uzupełniając linię trójkąta) bodziszki Laura, a jeszcze pomiędzy czosnki.
Czy to ma sens?
-
mm-complex

- Od: 19 sie 2010, o 18:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ach oj ma sens ...ma
Już to widzę !!Będzie cudnie!!Zresztą u ciebie jest fantastycznie 
marzenia się spełniają! Dana
Danusiu, Ty masz doświadczenie z bodziszkami, o ile pamiętam... muszę o nich wiedzieć coś szczególnego?
-
MaGorzatka
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
Że się tak wtrącę między wódkę a zakąskę - dostałam na wiosnę kilka bodziszków od Irminki i w ciągu lata porosły takie byki, że musiałam je poprzesadzać gdzie indziej i to od razu dzieląc, bo chciały zdominować całe okoliczne towarzystwo!
Dopisek po poguglaniu:
Jaki cudny ten bodziszek Plenum!
Dopisek po poguglaniu:
Jaki cudny ten bodziszek Plenum!
Gosiu, bodziszki rozrastają się powiększając kępę, czy mają jakieś ekspansywne rozłogi?
- ewamaj66

Aga-a Bladaczka?
Pomysł bardzo mi się podoba
Budleje nie powinny Ci wymarznąć, a bodziszki co jakiś czas podzielisz oddając potrzebującym
Na pewno nie ma opcji, że długo pozostaną w stanie pierwotnym, ale nie rozlezą się po całym ogrodzie.
Pomysł bardzo mi się podoba
Marzka, dziękuję i wzajemnie - Dosiego Roku!
Ewa, Bladaczka mi się podoba, a jeszcze bardziej Bladolica, ale już za późno ;-) Czyli reasumując, bodziszki szybko nabierają ciała, ale nie są szczególnie ekspansywne, tak?
Ewa, Bladaczka mi się podoba, a jeszcze bardziej Bladolica, ale już za późno ;-) Czyli reasumując, bodziszki szybko nabierają ciała, ale nie są szczególnie ekspansywne, tak?
- ewamaj66

Mogą się siać, najgorszą sławę ma Samobor
Jednak wybrane przez ciebie nie są groźne" rozłogowo". Mam tylko himalajski, choć dopiero drugi sezon-nie łazi.
- Jagodka

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A ja mam 9 odmian bodziszków - w tym żałobny , ale nie Samobor i nie rozsiewa się wcale ...natomiast ładnie przyrasta . Natomiast Margaret Wilson - odmiana żałobnego ma piękne liście żółtozielone .
Warto kupić u M.Podstolca ...mam od niego kilka ...teraz też kolejne zamawiać będę .
Szampańskiej zabawy piżamowej ( super się tańczy ...niezobowiązująco ,a ile radochy - tylko czapeczki nałóżcie - zabawa przednia ....i niech Nowy Rok przyniesie zdrowie , spokój i realizację kolejnych ogrodowych przeobrażeń
Warto kupić u M.Podstolca ...mam od niego kilka ...teraz też kolejne zamawiać będę .
Szampańskiej zabawy piżamowej ( super się tańczy ...niezobowiązująco ,a ile radochy - tylko czapeczki nałóżcie - zabawa przednia ....i niech Nowy Rok przyniesie zdrowie , spokój i realizację kolejnych ogrodowych przeobrażeń
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mam kilka bodziszków od Gosi-Nutki i nawet ładnie rosły wcale nie ekspansywnie, kilka kupiłam ale nie pamiętam nazw. Mimo to wpadnę do M. Podstolca żeby jakieś dokupić.
Piżamowy sylwester też jest fajny, my tak od kilku lat robimy, tylko we dwójkę bo młodzi zawsze gdzieś...
Piżamowy sylwester też jest fajny, my tak od kilku lat robimy, tylko we dwójkę bo młodzi zawsze gdzieś...