Ogródek Robaczka cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 3

Post »

Kasiu ale pogoda no nie? ;:oj
zajrzyj potem do mnie - Karmelek się wreszcie ujawnił, jutro albo pojutrze całkowicie się rozwinie i dodatkowo powypuszczał masę pędów aż 5 i każdy ma już mały pączek kwiatowy ;:oj .....no i Erotica się ruszyła! :tan zaś Cafe..........też! dziś zauważyłam 2 małe pędy z pączkami! ;:138
jak mi zakwitnie w moje imieninki, w niedzielę to będzie to najlepszy prezent! ;:138
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No tak, najpierw Agusia teraz ty, a może na odwrót ;:219 tylko patrzeć, jak zacznę zdzierać darń w ogrodzie :lol:
PS. Wielkie brawa dla sąsiadki za kreatywność ;:173 Powiadasz, że sama coś tworzy... ;:185
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Iwonko, tak jak pisałam u siebie - widocznie z Kasią mamy na tyle skomplikowane połączenia neuronów, że musimy wciąż coś tworzyć, bo inaczej co zrobić z tymi pomysłami ;-) Faceci to mają dobrze - zamkną się w swoich pudełkach nicości i wszystko mają gdzieś, a nam tylko iskrzy w głowach ;-))
Kasik, czy projekt 'rabata różana' wszedł w fazę realizacji? Granice wytyczone? Zdjęcia jakieś byśmy obejrzeli ;-))
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Witaj Kasiu, nie zaglądałam aż dwa tygodnie bo postanowiłam całkowite odtrucie sobie zafundować urlopowo. No to teraz mam, dwa dni nadrabiałam u Ciebie zaległości ale wąteczek pochłonął mnie jak fantastyczna książka. Przeczytałam wszystko dokładnie i obejrzałam w szczegółach . Wspaniałe plany nowej rabaty. Nie wypowiem się o rodzaju róż jakie wybierasz bo nie znam się na nich ale z pewnością miejsce jakie pokazujesz do zagospodarowania aż prosi się o jakiś dodatek. Jestem pewna że wyjdzie cudownie jak zwykle.
Zafascynował mnie pomysł posiania na ścieżce portulaki i przypołudników, wydgląda świetnie ta ścieżka nie do chodzenia :;230 . Nie wiedziałam że są jednoroczne floksy miniaturki, jak to człowiek na tym Fo się dużo uczy :uszy
Bardzo mi przykro z powodu zachowania sąsiadki ;:134 Nową rabatą ją zakasujesz i jak robi coś sama to nie zdąży już małpować ;:181
Oglądając obrazki z ogrodu zakochałam się w rozwarze. nie sądziłam że ta roślinka może tak efektownie wyglądać. Ale z Twoim talentem do kompozycji jakoś mnie to nie dziwi ;:167
Cudowne obrazki, będę je teraz cały dzień miała przed oczami
pozdrawiam
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie :wit
Uwijam się z moimi planami, ale póki co trwają prace koncepcyjne - wytyczam rabaty, nanoszę korekty...ehh, te popołudnia po pracy takie krótkie...przydałby mi się teraz urlopik i spokojna głowa do pracy w ogrodzie ;:224
Aguś, rabata faktycznie ekscytująca bo wzór niedościgniony... ;:131 Majka stworzyła swoją magiczną rózankę w sposób dokładnie przemyślany, z pomysłem i mając ogromną wiedzę o różach..ja raczej działam intuicyjnie i liczę na szczęście amatora...
Ilonko, to ja dziękuję za spotkanie w przemiłym towarzystwie i możliwość podziwiania Twojego ogrodu ;:138 cieszy mnie bardzo, ze przybędzie u Ciebie róż, czekam na efekty!
Lulka, czemu piszesz, że zmarnowałaś swojego Olka? Mogę Ci dać szczepkę mojego jeśli chcesz ;:168
Maddy, Mój rooguchi tez dostał jakiegoś grzyba od tych deszczy, ma brązowe plamy..pryskam go teraz, zobaczymy czy pomoże. Coral Castle tez mam u siebie od wiosny, świetna róża - na pewno kupię następne ;:333
Beatko, mam dokładnie tak samo - nosi mnie z energii, chciaabym już widzieć tą rabatę w pełni kwitnącą i kipiącą kolorami! Ogrod ednsk uczy dysvypliny i cierpliowsci, teraz muszę ograniczać zapędy, bo najchętniej widziałabym u siebie z 200 róż albo i więcej ;:131
Danusiu, bardzo dziękuję za miłe słowa ;:196 Słyszeć takie komplementy z Twoich ust, to prawdziwa radość i motywacja do pracy ;:180
Elu, dziękuję za odwiedziny i cenne uwagi. To prawda, że mozna się łatwo zatracic w różanym szaleństwie i w ogrodzie szybko zrobi się zbyt kolorowo i pstrokato. Są jednak u mnie wciąż miejsca
zupełnie zielone i tam oczy mogą "odpocząć" od kwiatowych szaleństw ;:170 Co do doboru kolorów - chciałam wprowadzić kontrast na tą rabatę.. ale zeby nie razilo w oczy, myślę, ze zdecyduję się na lagodniejsze zestawienia. Razem posadzę ciepłe barwy i przełamię to blękitnymi i fioletowymi bylinami, zeby nie było zbyt mdło. Heidi na razie ma inne miejsce i do jesieni tam zostaje :uszy dziękuję za opinię i czekam refleksje gdy skończę pracę nad rabatą. Krytyka miłe widziana ;:196
Martuś, widziałam Twoje nowe dzieło, chylę czoła!masz dziewczyno energię i pasję, bardzo to u Ciebie lubię ;:196
Iwonko, sąsiadka tworzy i dobrze! Wprawdzie radziła się mnie ostatnio co do doboru róż (tak, tak ona tez zapadła na nagłą różyczkę - Heidi juz jest posadzona idalnie w tym samym miejscu przy tarasie (sic!)) Pomogłam, ale na temat moich planów na razie milczę jak zaklęta... ;:224
Aguś, jak mawia Skipper - ulubieniec mojego M z Pingwinów z Madagaskaru - chciałaby rzec: " Kowalski opcje!" ale operację " rabata" muszę wcielać życie bez oddziału komando, więc idzie mi trochę wolniej niż bym chciała 8-) dzisiaj kończę wytyczac kształty, jutro zdzieranie darni. Póki co wiem juz na pewno, ze róż zabraknie..a nie wiem czy wytrzymam do jesieni na te zamówione u Petrovica... ;:224 Całe szczęście jadę do Ewy w czwartek.... ;:170
April, witaj :wit fajnie, za wróciłaś, teskniliśmy za Tobą ;:168 Dziękuję ze zechciałaś pogrążyć się w lekturze wątku, mam nadzieję, ze to nie była jałowa lektura :lol: Rozwar, o którym wspomnialas, to bardzo wdzięczna bylina, kwitnie długi i obficie, ładnie tez zimuje. Polecam serdecznie!
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Kasiu ale Cię opanowała różyczka :;230 to strasznie zaraźliwa choroba i nie ma lekarstwa na nią ;:185 ale jakże przyjemna. :;230
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Kasiu, no to masz myśleniówkę. Ja też muszę zacząć,bo zamówiłam sobie róże od Petrovica i z trzech chciałam zrobić taki trójkącik, ale M nie chce mi oddać trawy. Mogę sobie poszerzyć którąś rabatę. I teraz myślenie gdzie je wsadzić, gdzie przesadzić to co tam rośnie i tym podobne. :roll:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Dzien dobry...
Niedobór snu z całego tygodnia wszedł w fazę kumulacji..ledwo wstałam do pracy, a jeszcze 8 godzin w młynie przede mną...po południu  akcja "rabata" ale bez wcześniejszej drzemki raczej nie utrzymam łopaty zbyt długo.. 

Majka, różyczka jest w kolejnym stadium, a pacjent odmawia leczenia :D
Beatko, rozumiem Twoje dylematy doskonale, mam to samo. Mam o tyle lepsza sytuację, ze mój M nie strzeże trawnika jak niepodległości i pozwala ciąć do woli, bo tez bym miała problem gdzie to wszystko posadzić...ciągle myślę nad układem rabat, planuję kolejne zmiany. Może gdy M zobaczy te Twoje piękności, to pozwoli zrobić jakąś wyspę na trawniku..? ;:131

Kilka fotek, na poprawę nastroju...

Nostalgie 
Obrazek

Café 
Obrazek

Obrazek

Jubilee Celebration
Obrazek

Coral Castle

Obrazek

Obrazek

Ambridge Rose
Obrazek

Red Leonardo da Vinci
Obrazek

Aphrodite
Obrazek

Shakespeare
Obrazek

I ogólnie..
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Ale piękne fotki pstryknęłaś, Kasiu :) Portrety róż cudowne; strasznie mi się podoba Café i w ogóle muszę przyznać, że nie doceniałam tej barwy...
Z tym niedoborem snu miałam podobnie, ale to przez stres pracowy... teraz od piątku nie zaglądam do poczty i czuję się wolna i szczęśliwsza... szkoda, że nie możesz sobie teraz zafundować kilku dni urlopu...
Za operację 'rabata' trzymam nieustająco kciuki! ;:196
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Już teraz jestem na bieżąco :tan
Piękne zdjęcia róż pokazałaś, aż trudno zdecydować która ciekawiej wygląda, a właściwie po co wybierać ;:224
Na ścieżkę mogę patrzeć nieustannie, jest doskonała.
A taki drobiazg jak dzbanuszek do podlewania dodaje wdzięku i swoistego charakteru na zdjęciu.
Znów powzdycham i się wezmę do pracy...
Miłego dzionka :wit
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Kasiu, piękne fotki mi z rana zafundowałaś :D
Róże śliczne a Cafe ;:180 Napisz mi prosze gdzie ją kupiłaś?
Już się nie moge doczekać twojej nowej rabatki, tyle róż ci przybędzie ;:oj
Moje do tej pory były zdrowe a wczoraj zauważyłam czarne plamy na liściach ;:145 Zrobiłam oprysk Topsinem i oberwałam chore liście, mam nadzieje, że to pomoże ;:173
Pozdrawiam
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kasiu ;:196 , bardzo mi miło, że do mnie zajrzałaś. jak widzisz mam baaardzo skromne progi, tym bardziej miło mi jest. Wcześniej pytałam Cię co masz posadzone wzdłuż płotu, gdzie obecnie tworzysz rabatę różaną. Bardzo mi się podoba to nasadzenie, no i długość odpowiada długości mojego płotu, też 30m. Będę pilnie śledzić Twoje poczynania na Twojej nowej rabacie. Wiem, że miałaś przykre doświadczenie z sąsiadką, która zmałopowała Twój taras, ale gdybym ja tak zrobiła, to nie będziesz zła? Mieszkam jakieś 250km od Ciebie, więc nie będziesz patrzeć na to często, chyba, że na FO :wink: .
Teraz podpytam CIe więc jak ta rabata jest do słońca skierowana? Na mój płot od rana patrzy słońce, praktycznie do zachodu.

Oczywiście pochwalę ścieżkę, jest rewelacyjna. No i muszę zadać to pytanie, jak uchowały Ci się roślinki między kamieniami? Mój M zawsze idealnie trafia stopą w roślinkę, więc pewnie kamienie miałabym obrośnięte mchem, a miejsca z roślinami wydeptane do piasku :wink:
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Kontakt:

Post »

Kasiu rabatka w trawniku ;:224 Oj chyba bez tajnej broni kobiecej się nie obędzie :;230
Café jest wyjątkowa, kolor ma zjawiskowy ;:215
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Kasia, teraz to chyba większośc ma młyn. Ja zastępuję koleżankę, więc mam podwójny. Siedze w pracy po 10 godzin, także jak wrócę do domu nie mam siły na nic. Dobrze, że od przyszłego czwartku mam już urlop.
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47

Post »

I jak tam Kasieńko prace się rozpoczęły czy za gorąco?Ja z rabatą różaną muszę poczekać do jesieni ponieważ większość róż będzie dostępna dopiero jesienią,ale już postanowione rabata będzie ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”