Tego morza , widoków bajkowych roślin i architektury Portugalii , to Ci zazdroszczę . Zaułki między kamieniczkami są najpiękniejsze , a porto smakuje wybornie - prawda ?
Ogródek Robaczka cz. 2
- Jagodka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek Robaczka cz. 2
Witaj śliczna urlopowiczko ...widać ,że miło spędzasz czas i ładujesz akumulatory ...do zmagań ogrodowych
.
Tego morza , widoków bajkowych roślin i architektury Portugalii , to Ci zazdroszczę . Zaułki między kamieniczkami są najpiękniejsze , a porto smakuje wybornie - prawda ?
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Kasiu przyszłam na portugalskie widoki i się nie zawiodłam. Wiem że tam jest cudnie a jednocześnie inaczej niż u nas, córka była tam na stypendium w czasie studiów i trochę naopowiadała i napstrykała zdjęć. 
- jola1010

- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No po tak spędzonym urlopie to można wracać do pracy
Pozdrawiam Jola
Pozdrawiam Jola
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu, zdjęcie świetne!!!
Okoliczności przyrody i dziewczyna jak marzenie
Ech, południe Europy to jest mój klimat... Tam człowiek od razu czuje się szczęśliwszy...
Cykaj zdjęcia hibiscusom - będziemy nimi cieszyć oczy, kiedy pora roku się zmieni (nawet nie chcę wymawiać teraz tego słowa)...
Udanej reszty urlopu!
Cykaj zdjęcia hibiscusom - będziemy nimi cieszyć oczy, kiedy pora roku się zmieni (nawet nie chcę wymawiać teraz tego słowa)...
Udanej reszty urlopu!
- Francesca

- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Morze...
... cudownie
Kasik, nie jestem pewna patrząc na Ciebie, czy pracownicy pana Choduna zapamiętali Cię tylko po słynnych szpilkach
.
Kasik, nie jestem pewna patrząc na Ciebie, czy pracownicy pana Choduna zapamiętali Cię tylko po słynnych szpilkach
- Ela SZ
- 200p

- Od: 12 sie 2011, o 13:57
Witaj Kasiu
Obejrzałam Twój wątek od deski do deski
.Dorodne są Twoje kwiatuszki, aż miło popatrzeć.
A jak z waszymi budlejami??czy odbijają?bo moja śpi jak zaklęta...coś mi się wydaje że umarzła
Obejrzałam Twój wątek od deski do deski
A jak z waszymi budlejami??czy odbijają?bo moja śpi jak zaklęta...coś mi się wydaje że umarzła
- ilona2715

- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Kasiu przybiegłam obejrzeć następną porcję zdjęć , może wieczorkiem znów coś ładnego nam pokażesz?
Elka moja budleja też milczy jak zaklęta, co prawda mam (chyba miałam) od wiosny zeszłego roku skrętnolistną, ale też żadnych oznak życia nie daje i już mnie korci, aby ją wywalić, ale może jeszcze poczekać?
Elka moja budleja też milczy jak zaklęta, co prawda mam (chyba miałam) od wiosny zeszłego roku skrętnolistną, ale też żadnych oznak życia nie daje i już mnie korci, aby ją wywalić, ale może jeszcze poczekać?
- reniuniek

- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Kasiu, wczasy masz piękne
Zdjecie na plaży..........miodzio, miło cię poznać
Zdjecie na plaży..........miodzio, miło cię poznać
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Cześć
Martusia, woda w oceanie trochę jeszcze chłodna, więc tylko moczenie stópek
Jacku, dziękuję
Troszkę mi żal, że nie zobaczę kilkunastu nowych odmian, które były w pąkach gdy wyjeżdżałam..przy tych upałach pewnie szybko przekwitną..
Sadziłam odmiany tak, aby kwiaty pojawiały się od marca do maja, upalna majówka nieco pokrzyżowała mi plany...
Edytka, Lulka
Ilonko, w miejsce tulipanów posiałam jednoroczne, pewnie jeszcze dosadzę jakieś bylinki
Tulipany wykopuję partiami, wszystkich nie dałabym rady, bo jest ich już kilkaset..
Jagódko, dziękuję
Mój M jest fanem porto, ja raczej winko i sangria, która tutaj smakuje wyjątkowo
Majka, super miejsce na stypendium naukowe, pewnie w Lizbonie? Jeśli nauczyła się portugalskiego to zazdroszczę
Piękny, ale trudny język....na szczęście większość zna bardzo dobrze angielski, bo ja niewiele powiem poza 'obrigada' (dziękuję)
Na nic się zdaje mój hiszpański, te języki nie mają wiele wspólnego
My najczęściej wybieramy południe kraju, ale zwiedziliśmy też północ, to fantastyczny kraj i przemili ludzie
Jolu, Monia, Aguś, Francesca, Renia - kochane moje, portugalskie klimaty to coś wspaniałego. Południe Europy zna większość z nas, ale Portugalia nieco na peryferiach Europy i może trochę bardziej egzotyczna i nieznana w Polsce. My zakochaliśmy się w tym kraju, kulturze, przyrodzie i ludziach...mamy tu juz swoje ulubione zakątki, przyjaciół i lokalne przysmaki.. Z największą przyjemnością wracamy, gdy tylko nadarzy się okazja
Elu, witaj w moim ogródku
moje budleje też na razie śpią, a przynajmniej spały do ubiegłego czwartku - dam znać po powrocie czy żyją

Martusia, woda w oceanie trochę jeszcze chłodna, więc tylko moczenie stópek
Jacku, dziękuję
Edytka, Lulka
Ilonko, w miejsce tulipanów posiałam jednoroczne, pewnie jeszcze dosadzę jakieś bylinki
Jagódko, dziękuję
Majka, super miejsce na stypendium naukowe, pewnie w Lizbonie? Jeśli nauczyła się portugalskiego to zazdroszczę
Jolu, Monia, Aguś, Francesca, Renia - kochane moje, portugalskie klimaty to coś wspaniałego. Południe Europy zna większość z nas, ale Portugalia nieco na peryferiach Europy i może trochę bardziej egzotyczna i nieznana w Polsce. My zakochaliśmy się w tym kraju, kulturze, przyrodzie i ludziach...mamy tu juz swoje ulubione zakątki, przyjaciół i lokalne przysmaki.. Z największą przyjemnością wracamy, gdy tylko nadarzy się okazja
Elu, witaj w moim ogródku

To ja już wiem, dlaczego Twój ogród jest taki ładny!!! Stara, prosta zasada: jaki pan taki kram
!!!
Miłego wypoczynku
Miłego wypoczynku
-
mm-complex

- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Cudne wiodoczki zaserwowałaś 
Miło Cię poznać wyjątkowo pasujesz do tego miejsca
Piękna kobieta w pieknym miejscu
Miłego wypoczynku
Miło Cię poznać wyjątkowo pasujesz do tego miejsca
Miłego wypoczynku
marzenia się spełniają! Dana
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Auć! To jednak boli, że balkonówka tak szaleje bez żadnego starania
Chyba jednak bym mogła żyć bez zmienności pór roku, żeby tylko ciepło było jak dziś
Karczochy pewnie są tam rośliną kwitnącą-u mnie niekoniecznie.
hmmm....moczenie nóżek też jest spoko
dziś było latanie po kiermaszu zaś pogoda mi plany pokrzyzowała, bo chciałam iść po południu na działkę to oczywiście burza się przypętała i to taka z gradem i ulewą...no i słońce też świeciło przy tym
jutro ide sadzić moje nabytki
no i te zdjęcia......te widoki......ojej cuuuda!

dziś było latanie po kiermaszu zaś pogoda mi plany pokrzyzowała, bo chciałam iść po południu na działkę to oczywiście burza się przypętała i to taka z gradem i ulewą...no i słońce też świeciło przy tym
jutro ide sadzić moje nabytki
no i te zdjęcia......te widoki......ojej cuuuda!
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Robaczek napisał(a):
Widoki tam są cudne ale dla mnie stanowczo za gorąco.
Byli gdzieś w okolicy Porto, na uniwerku a zajęcia mieli oczywiście po angielsku bo tam byli studenci z wielu krajów. Portugalskiego umiała tylko troszkę, dziś pewnie nic nie pamięta. Ale co zwiedziła i zobaczyła to jej. Byli nawet w Hiszpanii i w Maroko. I niech mi kto mówi że nauka się nie opłaca.Majka, super miejsce na stypendium naukowe, pewnie w Lizbonie? Jeśli nauczyła się portugalskiego to zazdroszczęPiękny, ale trudny język....na szczęście większość zna bardzo dobrze angielski, bo ja niewiele powiem poza 'obrigada' (dziękuję)
Na nic się zdaje mój hiszpański, te języki nie mają wiele wspólnego
My najczęściej wybieramy południe kraju, ale zwiedziliśmy też północ, to fantastyczny kraj i przemili ludzie
![]()
Widoki tam są cudne ale dla mnie stanowczo za gorąco.