ogród Agaty (sure) - cz.2
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: ogród Agaty (sure) - cz.2
Pospacerowałam u Ciebie i nie wiem czy podziwiać ogród, czy koty
Na wrzosowisku (malutkim
) dosadziłam wrzosy i wrzośce o żółtych liściach, więc jest kolorowo. W dodatku pierwsze odmiany pączkowe już się powoli różowią. Idzie jesień. Nabrałam przekonania, że azalie wielkokwiatowe lepiej znoszą moje zimy. Mam co prawda tylko Persil, ale dokupię więcej.
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Rh to raczej tak w szerokosc jednak idzie
Moze jednak azalie ? Tylko bedziesz musiala trzymac paprocie w ryzach, bo to cholery straszne sa 
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zaglądam , czy aby nie ma fotek roślin w tle z kotami w roli głównej.
Osobiście już nie kupuję rododendronów. Wolę azalie - te mają co roku nowe liście.

Osobiście już nie kupuję rododendronów. Wolę azalie - te mają co roku nowe liście.
Azalie sa chyba mniej wymagające co do gleby i słońce lubią. Kwiaty piękne, mam dwie, ale jedna dopiero kwitla
- Sure

- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Ewo, ja dziś dostałam przesyłkę z wrzoścami Vivellii, wszystkie zdążyłam posadzić, zanim się rozpadało - 30 sztuk. Do tego zamówiłam kilka wrzosów Annemarie i Tib, których mi brakowało. Gratis dostałam Katinkę i Velvet Fascination, też upchnęłam gdzieś. Katinka już kwitnie na purpurowo - fioletowo.. 
Jule, a czy azalie w cieniu wytrzymają? Pod tymi dębami dość ciemno jest, gęste korony mają. Deszcz musi być duży, żeby ziemia namokła...
siedziałam dzisiaj w końcu na tej ławeczce, był taki moment, że nei padało, ani nie pracowałam, ani nie robiłam zakupów - było całkiem fajnie ;)
miejsce jest własciwie tylko z jednej strony, bo po drugiej hosty Big Daddy i Sum and Substance oraz Big Umbrella, które będą duże!
Krysiu, tym razem koty w kablach, ze względu na remont (nawet nie wiem, czy małą widać, tylko oczy się uwidoczniły po ciemku)
Dorotko, ja też mam dwie azalie, ale nie kwitły jeszcze. W tym roku kupione krzaczki, niezbyt duże były.
Jule, a czy azalie w cieniu wytrzymają? Pod tymi dębami dość ciemno jest, gęste korony mają. Deszcz musi być duży, żeby ziemia namokła...
siedziałam dzisiaj w końcu na tej ławeczce, był taki moment, że nei padało, ani nie pracowałam, ani nie robiłam zakupów - było całkiem fajnie ;)
miejsce jest własciwie tylko z jednej strony, bo po drugiej hosty Big Daddy i Sum and Substance oraz Big Umbrella, które będą duże!
Krysiu, tym razem koty w kablach, ze względu na remont (nawet nie wiem, czy małą widać, tylko oczy się uwidoczniły po ciemku)
Dorotko, ja też mam dwie azalie, ale nie kwitły jeszcze. W tym roku kupione krzaczki, niezbyt duże były.
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- asia0809
- 1000p

- Od: 27 lut 2007, o 00:34
Zdjęcie z kotkiem rewelacja a tytuł zdjęcia mnie rozbawił. Super!
- Jule

Su, bardziej Rh - azalie, to chyba bardziej slonca potrzebuja - przynajmniej tak mi sie wydaje. Azalie jakos mnie nie za bardzo, to sie nie interesowalam.
A ja chyba bym widziała w okolicy tej ławki bardziej hortensje niż Rh. Ale każdy ma swoje zdanie 
- Sure

Asiu, ten kot to mi ogólnie poprawia nastrój, malutka jest słodka i kontaktowa, a poza tym skacze jak małpiatka, na przykład po zasłonach! ;)
Igor, dzięki wielkie - już lecę!
Jule, kiedyś widziałam taki piękny, wielki rh z ogromniastymi kwiatami i taki by mi się podobał. tylko z oczarem by się przepychały chyba na tej grzędzie..
Dorotko, własnie myślałam, żeby rząd anabelek jeszcze wydłużyć, wyglądałoby kompletnie szałowo!
...burza idzie, a ja jeszcze nie skończyłam pracować! To przez Was!!
Igor, dzięki wielkie - już lecę!
Jule, kiedyś widziałam taki piękny, wielki rh z ogromniastymi kwiatami i taki by mi się podobał. tylko z oczarem by się przepychały chyba na tej grzędzie..
Dorotko, własnie myślałam, żeby rząd anabelek jeszcze wydłużyć, wyglądałoby kompletnie szałowo!
...burza idzie, a ja jeszcze nie skończyłam pracować! To przez Was!!
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
O, tak, przedłuż, pięknie kwitnąSure pisze: Dorotko, własnie myślałam, żeby rząd anabelek jeszcze wydłużyć, wyglądałoby kompletnie szałowo!
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Azalie na pewno potrzebują słońca, w cieniu lepiej sprawdzi się Rh. Kocinę rozpoznałam po futerku
Oczu nie widziałam wcale.
- Jule

Su, ja tylko nie wiem po co kombinujesz
Wiem ze czleka meczy ale daj sobie na wstrzymanie i zostaw chabazie niech sobie rosnal spokojnie. Jak juz sie rozrosnal troche, to bedziesz wiedziec na co masz miejsce i ile tego miejsca jest. A nie zapominaj ze to dopiero poczatek, w nastepnych latach tez sa rosliny ktore wpadaja nam w oko i ktore moze akurat zacienionego miejsca beda potrzebowac 
Popieram Jule. Masz juz bardzo duzo fajnych roslinek do cienia, a jak będziesz potrzebować więcej miejsca to zaczniesz karczować paprocie:-)A ławeczka z bliskim widokiem na hortensje Anabelle jest miodzio
- Sure

Wczoraj udało nam się przed burzą posadzić wrzośce, tzn. ja sadziłam, a m. usuwał darń i szło mu to dużo szybciej, niż mnie.
A to efekt tymczasowy,brak jeszcze kory, dlatego nie do końca ładnie. No i trawnik w tym miejscu chyba najbrzydszy, musze mu zrobić jakąś renowację...
przywrotniki, które ocalały oczywiście zostawiłam!!

i wrzosiec Katinka (się trochę zamazał)

wrzos Tib

pieris

brzózki:

A to efekt tymczasowy,brak jeszcze kory, dlatego nie do końca ładnie. No i trawnik w tym miejscu chyba najbrzydszy, musze mu zrobić jakąś renowację...
przywrotniki, które ocalały oczywiście zostawiłam!!

i wrzosiec Katinka (się trochę zamazał)

wrzos Tib

pieris

brzózki:

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4