Mój ogródek - KarolinaL

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Karolinko, myślę że im to służy, bo ciągle wybijają.Mają korzenie pod murkiem i nie mogę sobie z nimi poradzić.
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

KarolinaL pisze:Barbarko, a tam jest więcej takich cudeniek, upatrzyłam sobie conajmniej trzy rodzaje :D
To jak już skończę to co muszę skończyć ,to idę do lasu :D
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

To są zdjęcia wczorajsze. Dzisiejsze będą jutro (jak chleb za komuny :wink: )
Na początek spora dawka rudbekiowych słoneczek na ogrzanie, bo zimno jest nadal.

Obrazek

Druga z niedawno zakupionych ostróżek (w rzeczywistości znacznie bardziej fioletowa):

Obrazek

Dwa płomyki:

Obrazek Obrazek

Kocha, nie kocha... :wink:

Obrazek

Więcej zdjęć wczoraj zrobić nie mogłam, bo wiatr był taki, że można było tylko pomarzyć o nastawieniu ostrości :?
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lip 2006, o 12:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Karolinko rudbekiowe słoneczka wklejaj częściej, trochę rozgrzewają i poprawiają nastrój, czego nie robi obecna aura. :(
Ostróżka zapowiada się ślicznie, a floksy pachnąco. :D
Awatar użytkownika
anu-la
200p
200p
Od: 19 cze 2007, o 16:44

Post »

Karolinko, jak juz taka dyskusja u Ciebie na temat łopatkowania to chciałam jedno zdanie, bo ja łopatkuje w drugą stronę, tzn. jak mi się jakiś kwiatek niepodoba, albo się za bardzo rozrasta to przenosze go na skraj pobliskiego lasku (dębiny). Przeniosłam już irgę, jezyczkę i jakąś trawę ozdobną. Nie wiem czy to dobrze czy źle, ale i tak rosły tam chaszcze po pas, a tak to nawet trochę mój M wykosił :D
Pozdrawiam
Anu-La
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O rety...! A ja myślałam że tylko ja robię takie rzeczy i nawet wstyd było mi się do tego przyznać, ale skoro tak, to się też przyznaję do tego przestęstwa. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Lilu, rudbekię to mogłabym wklejać nawet codziennie, bo bardzo ją lubię, ona aż świeci nawet przy pochmurnym niebie. A przy tym bardzo mnie cieszy, że tak się ładnie rozrosła, rok temu to miała może z pięć-sześć kwiatków, aż się boję co będzie za rok :wink:

Aniu, ciekawy pomysł z tym anty-łopatkowaniem. Ciekawa jestem czy takie ogrodowe kwiaty mogą jakoś zaszkodzić rodzimej florze, ale ja też wolę niechcianą roślinę gdzieś wyeksmitować zamiast ukatrupić, zawsze to dla niej szansa. Swoją drogę ten skraj lasu może za jakiś czas ciekawie wyglądać, a potem przyjdzie ktoś z łopatką i wykopie coś do swojego ogródka... :wink:

Grażynko, jak widzisz nie jesteś sama :lol:
Grzegorz B

Post »

Karolinko, świetne te rudbekie. W takich dużych grupach to dopiero efekt wizualny a na ostróżkę to sobie dłużej popatrzyłem, bo moja już dawno przekwitła :(.
Widzę, że masz dwa płomyki i do tego w takich barwach, które mi się bardzo podobają. Świetne.

Karolinka to kochia, nie wiedziałem, że ona kwitnie. Jaki dziwaczny kwiat :shock:
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karolinko masz piękną ostróżkę :D
A jak wczorajsze"łopatkowanie" :wink: Ja coś przytargałam :wink:
Moje ogródkowe kwiatki
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grzegorz B pisze:Karolinka to kochia, nie wiedziałem, że ona kwitnie. Jaki dziwaczny kwiat :shock:
Hm, małe niezrozumienie, dopiero teraz sprawdziłam co to jest kochia i wyszło, że to łacińska nazwa mietelnika. Ale to nie to, to tylko kosmos po deszczu i wichurze :lol: A chodziło mi o wróżenie z płatków (kocha, nie kocha), ale to pewnie tylko kobiety się bawią w takie rzeczy. Na kosmosie nie radzę, ma osiem płatków, czyli zawsze wychodzi fatalnie :( :lol: :wink:
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

barbarka pisze:A jak wczorajsze"łopatkowanie" :wink: Ja coś przytargałam :wink:
A ja przyznam, że łopatkowałam jedynie przez sen :oops: :( Ale co się odwlecze, to nie uciecze :wink: . Serio byłaś jeszcze wieczorem na wykopkach? :shock:
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KarolinaL pisze: chodziło mi o wróżenie z płatków (kocha, nie kocha), ale to pewnie tylko kobiety się bawią w takie rzeczy. Na kosmosie nie radzę, ma osiem płatków, czyli zawsze wychodzi fatalnie :( :lol: :wink:
Mi zawsze wychodzi wręcz przeciwnie ,zawsze dobrze .Trzeba tylko zacząć od końca wyliczankę :wink:
Moje ogródkowe kwiatki
Grzegorz B

Post »

KarolinaL pisze:
Grzegorz B pisze:Karolinka to kochia, nie wiedziałem, że ona kwitnie. Jaki dziwaczny kwiat :shock:
Hm, małe niezrozumienie, dopiero teraz sprawdziłam co to jest kochia i wyszło, że to łacińska nazwa mietelnika. Ale to nie to, to tylko kosmos po deszczu i wichurze :lol: A chodziło mi o wróżenie z płatków (kocha, nie kocha), ale to pewnie tylko kobiety się bawią w takie rzeczy. Na kosmosie nie radzę, ma osiem płatków, czyli zawsze wychodzi fatalnie :( :lol: :wink:
Ale ze mnie gapa :oops: :oops: :oops:
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Barbarko, świetny pomysł, muszę spróbować następnym razem ;:112 Ale jak znam swoje szczęście, to pewnie akurat trafię na siedmio- lub dziewięciopłatkowego :? :wink:

Grzesiu, nic się nie martw, po prostu wziąłeś to na serio jak człowiek rozsądny, a nie jakieś babskie przesądy :D :wink:
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KarolinaL pisze:Barbarko, świetny pomysł, muszę spróbować następnym razem ;:112 Ale jak znam swoje szczęście, to pewnie akurat trafię na siedmio- lub dziewięciopłatkowego :? :wink:
To najpierw policz im płatki , a potem zacznij wyliczankę :wink: Ale tak żeby wyszło dobrze :wink:
Moje ogródkowe kwiatki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”