Moje domowe i balkonowe
Re: Moje domowe i balkonowe
Podziwiam skrętnika.
Szkoda, że nie masz więcej zdjęć, bo jestem ciekawa jakie masz nowości. 
- Wiktoria_W
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 sty 2011, o 03:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zdjęcia będą wieczorem lub jutro (wieczorem mam gości). Coś tam popstrykałam, ale muszę to jeszcze pozmniejszać
.
- Stokrotkania

- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Śliczny, taki dorodny skrętnik.
Życzę powodzenia w walce z przędziorem maliny
Życzę powodzenia w walce z przędziorem maliny
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Przepiękny ten, Twój skrętnik ;)
Ale rzeczywiście bardzo drogie te rośliny są w Twojej kwiaciarni. Za tą cenę można kupić dorodną sadzonkę odmianową.
Ja, na moim ryneczku kupowałam kwitnące skrętniki po 5-6zł/sztuka
Ryneczek przeniesiony, Pan ze skrętnikami już nie Przyjeżdża, ale pytałam w piątek w mojej kwiaciarni i chcą sprowadzić skrętniki. Wkrótce tam zajrzę, by poznać ich cenę..
Ale rzeczywiście bardzo drogie te rośliny są w Twojej kwiaciarni. Za tą cenę można kupić dorodną sadzonkę odmianową.
Ja, na moim ryneczku kupowałam kwitnące skrętniki po 5-6zł/sztuka
Ryneczek przeniesiony, Pan ze skrętnikami już nie Przyjeżdża, ale pytałam w piątek w mojej kwiaciarni i chcą sprowadzić skrętniki. Wkrótce tam zajrzę, by poznać ich cenę..
- Wiktoria_W

Ciekawa jestem ceny w Twojej kwiaciarni
- poczekamy, zobaczymy
. Może Pan od skrętników miał własną hodowlę i dlatego sprzedawał tak tanio
A jeśli chodzi o tą kwiaciarnię koło mnie, to chodzę tam tylko pooglądać roślinki od czasu, kiedy wypatrzyłam tam epi neonka i chyba marble queen - oba po poważnych przejściach, z poucinanymi gałązkami, przedstawiające dość marny widok. Zapytałam o cenę, a pani odpowiedziała, że są po 15 zł
, bo cena została obniżona i niższa już nie będzie. To podobno drogie rośliny
. Wtedy się zniechęciłam do zakupów w tym miejscu.
A jeśli chodzi o tą kwiaciarnię koło mnie, to chodzę tam tylko pooglądać roślinki od czasu, kiedy wypatrzyłam tam epi neonka i chyba marble queen - oba po poważnych przejściach, z poucinanymi gałązkami, przedstawiające dość marny widok. Zapytałam o cenę, a pani odpowiedziała, że są po 15 zł
- Wiktoria_W

No dobra, dość marudzenia
. Obiecane fotki - może rozjaśnią ten paskudny i pochmurny dzień
. Na początek rozrastający się mieszkańcy doniczki sukulentowej - chyba niedługo będzie dla nich za mała
:

Szalejący starzec bluszczolistny - najwyraźniej miejsce i towarzystwo bardzo mu pasuje
:

Hojka - już chyba się dobrze ukorzeniła i zaczęła wypuszczać (ma nowego listka). Teraz przed nami kolejny trudny etap - odzwyczajamy się od terrarium i przystosowujemy do warunków parapetowych
;

Na koniec mój najnowszy nabytek: f. dębolistny bambino. Co prawda mam już jednego dębolistnego, ale chciałam sprawdzić, czym to "bambino" różni się od zwykłego:

Szalejący starzec bluszczolistny - najwyraźniej miejsce i towarzystwo bardzo mu pasuje

Hojka - już chyba się dobrze ukorzeniła i zaczęła wypuszczać (ma nowego listka). Teraz przed nami kolejny trudny etap - odzwyczajamy się od terrarium i przystosowujemy do warunków parapetowych

Na koniec mój najnowszy nabytek: f. dębolistny bambino. Co prawda mam już jednego dębolistnego, ale chciałam sprawdzić, czym to "bambino" różni się od zwykłego:

- kociara

- Od: 10 mar 2011, o 21:37
Wiktorio - fikusy to u mnie Twój znak rozpoznawczy.Uważam je za trudne rośliny a u Ciebie fikusowe szaleństwo
Hoja bardzo ładny listeczek dała.Sukulenciki pięknie skomponowane a starzec rewelacyjny.Od kiedy zobaczyłam
jak cudnie kwitnie stał się moim faworytem.

Hoja bardzo ładny listeczek dała.Sukulenciki pięknie skomponowane a starzec rewelacyjny.Od kiedy zobaczyłam
jak cudnie kwitnie stał się moim faworytem.
Rośliny Krystyny
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
Zapraszam - Krystyna
- Wiktoria_W

Kociaro - dziękuję
.
Według mnie fikusy nie są trudne. Można o nich zapomnieć, postawić w ciemnym kącie (byle nie na zbyt długo) i się nie obrażają. Mi padały jesienią, na tzw. "starym mieszkaniu", kiedy chciałam, żeby było im lepiej i wystawiałam je latem na taras, pod daszek. Jesienią, po powrocie do ciemnego mieszkania, z północnymi oknami, bardzo odchorowywały
i część właśnie wtedy padała. Poza tym nie mam z nimi właściwie prawie żadnych problemów. Mój największy benek przetrwał nawet moje próby odrobaczania - umyłam go nierozcieńczonym denaturatem
. Oczywiście wszystkie liście stracił, ale bardzo szybko wypuścił nowe
.
Według mnie fikusy nie są trudne. Można o nich zapomnieć, postawić w ciemnym kącie (byle nie na zbyt długo) i się nie obrażają. Mi padały jesienią, na tzw. "starym mieszkaniu", kiedy chciałam, żeby było im lepiej i wystawiałam je latem na taras, pod daszek. Jesienią, po powrocie do ciemnego mieszkania, z północnymi oknami, bardzo odchorowywały
- kociara

- Od: 10 mar 2011, o 21:37
No to ja mam z nimi , jakby to powiedzieć , same kłopoty.
Może powinnam o nich zapomnieć na jakiś czas i wtedy wezmą się za siebie ?!Trzeba spróbować tej metody.
Kuszą one różnorodnymi formami,choćby pierwszy raz spotkany u naszej koleżanki forumowej przepiękny
Ficus Triangle ,któremu również zaczęłam kibicować
Będę podglądać Twoje sukulenciki,no i oczywiście te inne egzotyki w tym fikusy właśnie

Może powinnam o nich zapomnieć na jakiś czas i wtedy wezmą się za siebie ?!Trzeba spróbować tej metody.
Kuszą one różnorodnymi formami,choćby pierwszy raz spotkany u naszej koleżanki forumowej przepiękny
Ficus Triangle ,któremu również zaczęłam kibicować
Będę podglądać Twoje sukulenciki,no i oczywiście te inne egzotyki w tym fikusy właśnie
Rośliny Krystyny
Zapraszam - Krystyna
Zapraszam - Krystyna
- agarow78
- 500p

- Od: 22 lip 2011, o 22:42
hmmmm coraz bardziej mnie na takiego fikuska nachodzi...<myśli>
Pozdrawiam i Zapraszam
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
- Anjja

- Od: 4 sie 2010, o 20:14
"Sukulentowa" zaczyna pękać w szwach ale widać im tam dobrze skoro tak pięknie rosną
Fikus bambino - zdradź jaka jest różnica. Hojka się puszcza ładnie, to jest carnosa?
No i na koniec sobie tego nygusa starca zostawiłam... ja Ci przed chwilą pisałam że mamy z tego samego źródła? niestety muszę złożyć reklamację bo mojemu chyba dopalaczy nie dali
Piękny... aż trudno uwierzyć że tak szybko potrafi urosnąc
Fikus bambino - zdradź jaka jest różnica. Hojka się puszcza ładnie, to jest carnosa?
No i na koniec sobie tego nygusa starca zostawiłam... ja Ci przed chwilą pisałam że mamy z tego samego źródła? niestety muszę złożyć reklamację bo mojemu chyba dopalaczy nie dali
Piękny... aż trudno uwierzyć że tak szybko potrafi urosnąc
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Moje wątki
- Wiktoria_W

Co do hojki, to nie sprawdziłam nazwy
- kradziona z klatki schodowej
.
Jeśli chodzi o bambino, to zobaczymy, czym będzie się różnić, kiedy zacznie rosnąć (liście ma identyczne)
, a starca (nie wiem, czy dobrze pamiętam) Ty chyba dostałaś do ukorzenienia, a mój już miał korzenie i był dość duży, więc wszystko przed Tobą
. Szykuj dużą drabinkę
.
Jeśli chodzi o bambino, to zobaczymy, czym będzie się różnić, kiedy zacznie rosnąć (liście ma identyczne)
- Anjja

- Od: 4 sie 2010, o 20:14
Drabinkę muszę zakupić żeby w pogotowiu czekała jakby z dnia na dzień się rozszalał 
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Moje wątki
- Wiktoria_W

Ja nie wiem, co się ze mną wczoraj działo. Tylko odpowiadałam na pytania, zamiast podziękować za odwiedziny
. Tak więc dziś postaram się naprawić błąd. Dziękuję wszystkim miłym gościom
za wizytę
i zapraszam częściej.