Czereśniak - basjak
Re: Czereśniak - basjak
Najbliższa w maju 14-16 
- basjak
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Adrian ten mój czerwony Scarlet Ohara był wysoki ok. 70 cm i kosztował dużo, 30 albo i 40 zł
Za biały dałam dychę.
Nie wiadomo, czy będą wiosną, bo one ponoć bardzo późno zaczynają wegetację. W warunkach naturalnych pokazują podobno pędy w połowie maja. Ale takie z hodowli
Ania Adrian wyśledził już, że w tym roku od 14 do 17 maja, od piątku do poniedziałku. Ale właściwy kiermasz roślin to sobota i niedziela. Chociaż słyszałam, że w poniedziałki sprzedają za pół ceny...raz pojechałam sprawdzić i
A to mój zakup internetowy. Dotarł do mnie w czasie mrozów i zamiast w ogródku pokazał swoje wdzięki na parapecie.
Pierwiosnek ząbkowany Rubin

Nie wiadomo, czy będą wiosną, bo one ponoć bardzo późno zaczynają wegetację. W warunkach naturalnych pokazują podobno pędy w połowie maja. Ale takie z hodowli
Ania Adrian wyśledził już, że w tym roku od 14 do 17 maja, od piątku do poniedziałku. Ale właściwy kiermasz roślin to sobota i niedziela. Chociaż słyszałam, że w poniedziałki sprzedają za pół ceny...raz pojechałam sprawdzić i
A to mój zakup internetowy. Dotarł do mnie w czasie mrozów i zamiast w ogródku pokazał swoje wdzięki na parapecie.
Pierwiosnek ząbkowany Rubin

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- bodzia3012

- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Basiu to u Ciebie już cieplutko i wiosennie
pięknie Ci zakwitł
- basjak

Bożenko, pierwiosnek dwa tygodnie temu był ledwo widoczny w doniczce, a tak wydoroślał w domu
na parapecie.

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
BASIU!
Dobrze, że kupiłaś miłka. Dla mnie miłki to najpiękniejsze rośliny wiosenne.
Dobrze, że kupiłaś miłka. Dla mnie miłki to najpiękniejsze rośliny wiosenne.
- basjak

Krysiu, kupiłam u Pani Lucyny jeszcze dwa rodzaje wawrzynków, urdzika, tojad, i zupełnie nieznany mi traganek. Problem w tym, aby zapamiętać, co do kwaśnej ziemii, a co do zasadowej.

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Basiu fajny ten pierwiosnek . Widziałam te Hibiskusy nawet z bratem nas korciło ,żeby kupić . Jak pojedziemy na giełdę do Tychów to tam się rozglądnę za nim . Te kwiaty były bajka . Brat mówił ,że w Tychach je tez widział . W Tychach chcę kupić Orientpety na pewno będa .Te Biedronkowe lilie nawet taniocha w przeliczeniu na szt.
- AAleksandra

- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Basiu, ładnie pierwisnek zapoczątkował wiosnę w ...domu
Widzę, że szał zakupów nie ustaje. Moje orientpety już także chcą do światła. Jeszcze trochę takiej pogody a wszystkie będziemy miały kwitnące ogrody w domach.
We Wrocławiu też mamy kiermasz ogrodniczy 15-16 maja. Nie ma co liczyć, że drugiego dnia sprzedadzą taniej. Zostają już przebrane rośliny. Jak coś się podoba, to trzeba szybko kupować. Całe szczęście, że jeszcze trochę czasu do maja. Zdążę zrobić trochę miejsca na nowe rośliny

Widzę, że szał zakupów nie ustaje. Moje orientpety już także chcą do światła. Jeszcze trochę takiej pogody a wszystkie będziemy miały kwitnące ogrody w domach.
We Wrocławiu też mamy kiermasz ogrodniczy 15-16 maja. Nie ma co liczyć, że drugiego dnia sprzedadzą taniej. Zostają już przebrane rośliny. Jak coś się podoba, to trzeba szybko kupować. Całe szczęście, że jeszcze trochę czasu do maja. Zdążę zrobić trochę miejsca na nowe rośliny
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
A to mnie Basiu zaskoczyłaś z tą fuksją....a ja się przymierzam.
Muszę poczytać czym podlać roślinkę żeby nie wdały się robakowate.
Pierwiosnek ma piękny kolor

Muszę poczytać czym podlać roślinkę żeby nie wdały się robakowate.
Pierwiosnek ma piękny kolor
witam milutko
ja tak na szybko przy porannej kawie ;) Basiu tyle nowości u ciebie,ogród będzie jak z bajki ;))) Coś czuję ze chyba zrobię tam sesje zdjęciową pod tytułem Magiczny Ogród Basi ;)

ja tak na szybko przy porannej kawie ;) Basiu tyle nowości u ciebie,ogród będzie jak z bajki ;))) Coś czuję ze chyba zrobię tam sesje zdjęciową pod tytułem Magiczny Ogród Basi ;)

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=29378" onclick="window.open(this.href);return false;
W Poniedziałki się nie opłaca
ale w piątek jak najbardziej
ostatnio byłem i cały towar ładny, szło wybierać
Basiu poczekam do jesieni na tego hibiskusa choć jestem taki niecierpliwy wszystko chcę na już
byle był czerwony nie koniecznie specjalna odmiana 
ps. Słyszałaś o tym że jest ponoć projekt linii tramwajowej do Miechowic
??
ps. Słyszałaś o tym że jest ponoć projekt linii tramwajowej do Miechowic
Ten projekt jest od 20 lat
kiedyś mieliśmy tramwaj,ale naszej władzy się nie podobał i zlikwidowali go ;( a szkoda bo ta staro banka była fajna,jechała z Bytomia do Rokietnicy.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=29378" onclick="window.open(this.href);return false;
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Basiu co Ty na to ,że znowu zaczyna pruszyć śniezek
. Ładne to zdjęcie Moniki cos w nim jest no i sesje zdjęciową masz zapewnioną 
- Priam
- Przyjaciel Forum

- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Prognaza dla Bytomia - na 15 dni
Codziennie się aktualizuje ;)
I rzeczywiście od jutra zapowiadają wyraźne ocieplenie.
Codziennie się aktualizuje ;)
I rzeczywiście od jutra zapowiadają wyraźne ocieplenie.
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
bWitaj BASIU!
Zrobiłaś fajne zakupy. Roślin tych na rynku się nie kupi, niestety trzeba u kolekcjonerów.

Zrobiłaś fajne zakupy. Roślin tych na rynku się nie kupi, niestety trzeba u kolekcjonerów.