Ogród Gosi
- JLG
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 mar 2009, o 17:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Gosi
Śliczny kwiat - tylko stara śpiewka: miejsca brak!
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Wiolu właśnie ja tak mam ze swoimi. Nawet nie wyjrzą ziemi. Może faktycznie dlatego, że sadzone wiosną. Jeżeli teraz mi nie wzejdzie, ostatni raz kupie na jesieni. I na tym zakończę.
Ja zawsze znajdę na niego miejsce, chyba, że mi nie będzie chciała kwitnąć to wtedy zrezygnuję.
Ja zawsze znajdę na niego miejsce, chyba, że mi nie będzie chciała kwitnąć to wtedy zrezygnuję.
- Babopielka

- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Kłącza ,a raczej takie ośmiorniczki ,jakie ma pustynnik nie mogą być
zasuszone ,bo nie wzejdą .Niestety te sprzedawane w sklepach zazwyczaj
są za bardzo wysuszone i nie wschodzą
Ja też kupowałam kilka
razy i nic mi nie wyszło ,
dopiero póżniej przeczytałam ,dlaczego tak się dzieje .W zeszłym
roku kupiłam z forum,takie świeże i jeden mi zakwitł

zasuszone ,bo nie wzejdą .Niestety te sprzedawane w sklepach zazwyczaj
są za bardzo wysuszone i nie wschodzą
razy i nic mi nie wyszło ,
dopiero póżniej przeczytałam ,dlaczego tak się dzieje .W zeszłym
roku kupiłam z forum,takie świeże i jeden mi zakwitł

- Agatra
- 500p

- Od: 23 lis 2009, o 17:03
Witaj
Małgosiu. Co tam słychać u ciebie dobrego? Co ci rośnie na parapecie? I jak ci si,ę dzisiejszy śnieg podobał?
- Isia

- Od: 27 maja 2007, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
fajnie wygląda ten pustynnik
podoba mi się coraz bardziej 
- Margo2

Witajcie
Śnieg sypał dzisiaj strasznie intensywnie. W 10 min cały świat biały. Ale całe szczęście szybko też się rozpuścił. Nie oglądałam prognoz na kolejne dni. Nie wiecie jaka będzie pogoda?
Kasia Na razie nic mi nie kwitnie, wszystko albo już przekwitło, albo jeszcze nie zaczęło. W sobotę przymierzam się do sadzenia w doniczkach moich zakupów.
Isia, on ma przepiękną kitę. Wiesz, że zawsze mi się podobał.
Śnieg sypał dzisiaj strasznie intensywnie. W 10 min cały świat biały. Ale całe szczęście szybko też się rozpuścił. Nie oglądałam prognoz na kolejne dni. Nie wiecie jaka będzie pogoda?
Kasia Na razie nic mi nie kwitnie, wszystko albo już przekwitło, albo jeszcze nie zaczęło. W sobotę przymierzam się do sadzenia w doniczkach moich zakupów.
Isia, on ma przepiękną kitę. Wiesz, że zawsze mi się podobał.
- AAleksandra

- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Nie kuście dziewczyny tym pustynnikiem, bo ......mam juz dwa kartony różnych cebul i kłączy do posadzenia a pokazujecie taka fajną szczotę 
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- Lady-r
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Właśnie wszystko powsadzałam do doniczek, myślę że trzeba to robić jak najszybcej, bo te roślinki z magazynów to zdarzają się całkiem podeschnięte. Ale niektórzy producenci to oszukują. Moja jedna kanna po otwarciu okazała się inna niż na wierzchu, bo była tam plakietka z inną nazwą ciekawe, która się sprawdzi ta ze środka czy z zewnątrz. 
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- Margo2

Ola, a co masz mieć lepiej od nas.
Wszyscy tu nakręcają się na różne różności. Ja będąc na forum zakochałam się najpierw w różach, potem w hortensjach i hostach, a teraz w liliach i żurawkach. A tego jest jeszcze tyle do chcenia, że pewnie jeszcze coś dojdzie.
Ania to będziemy obserwować
Wszyscy tu nakręcają się na różne różności. Ja będąc na forum zakochałam się najpierw w różach, potem w hortensjach i hostach, a teraz w liliach i żurawkach. A tego jest jeszcze tyle do chcenia, że pewnie jeszcze coś dojdzie.
Ania to będziemy obserwować
- JLG

- Od: 15 mar 2009, o 17:16
Gosiu - takie jest forum - z jednej strony masa praktycznych informacji a z drugiej strony same pokusy... Pomyśleć, że pierwotnie w moim ogrodzie nie miało być róż (bo wymagają opieki), host (kto by się zachwycał liśćmi) o żurawkach i liliowcach nie miałam pojęcia...
-
aleb-azi

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Pustynnik po przekwitnięciu został skoszony - "to nie było trawsko?" i więcej się nie pokazał. Cóż wypadki chodzą po ludziach. Następny posadziłam bezpiecznie na środku rabaty - listki owszem, porosły, ale kwiatka ani śladu. Może w tym roku? Ma być biały
Małgoś - damy radę 
- Margo2

Aniu pamiętam Twoje początki ogródkowe jak z postu na post rozkręcałaś się zakupowo i chciejstwowo. Ale chyba róże zostaną Twoim głównym chciejstwem. Ja się rozdrabniam coraz bardziej. Kusi mnie wszystko.
Izuś, mam nadzieję. Czekam na niego już tyle czasu. Ty przynajmniej raz widziałaś jak kwitnie.
Izuś, mam nadzieję. Czekam na niego już tyle czasu. Ty przynajmniej raz widziałaś jak kwitnie.
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bardzo się cieszę, że trafiłam na forum w "niesezonie". Inaczej musiałabym obsadzić jeszcze ogródki sąsiadów. Teraz mi już trochę przeszło. Moi znajomi z pracy i tak się śmiali, że mam ogródek piętrowy
.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Małgosiu - Pustynnik jest piękny. Z jednej strony szkoda mi, że mam w ogrodzie mokrą glinę, ale a drugiej strony przynajmniej nie napalam się na rośliny, które u mnie nie mają szans.