Kochana skąd masz takiego bladorózowego grudnika....jestem w szoku.
Takiego pięknego nigdzie nie widziałam

.
 .

.
 .
 Ten grudnik jest dla mnie zagadką, dopóki nie zakwitnie. Kupiłam w Biedronce. Miał białe pączki z delikatnym różem na końcu, później zrobiły się jasno różowe, teraz największe są jakby różowe z jakimś odcieniem, nie wiem nawet jak określić ten kolor. Ni to róż, ni pomarańcz, taki jakiś nie wiem co
  Ten grudnik jest dla mnie zagadką, dopóki nie zakwitnie. Kupiłam w Biedronce. Miał białe pączki z delikatnym różem na końcu, później zrobiły się jasno różowe, teraz największe są jakby różowe z jakimś odcieniem, nie wiem nawet jak określić ten kolor. Ni to róż, ni pomarańcz, taki jakiś nie wiem co  Jestem ciekawa co z niego wyjdzie.
 Jestem ciekawa co z niego wyjdzie.   

Znalazłam robaka:
 Znalazłam robaka:
 odizoluj kwiatka, te które da się robaczki ręcznie zdejmij, liście przetrzyj mieszanką wody-płynu do naczyń-alkoholu, za każdym razem zmieniaj wacik (jedno przetarcie-jeden wacik). Mam nadzieje że dobrze ci doradzę. Życzę ci żebyś szybko się ich pozbyła.
  odizoluj kwiatka, te które da się robaczki ręcznie zdejmij, liście przetrzyj mieszanką wody-płynu do naczyń-alkoholu, za każdym razem zmieniaj wacik (jedno przetarcie-jeden wacik). Mam nadzieje że dobrze ci doradzę. Życzę ci żebyś szybko się ich pozbyła.
 Szlag, skąd to mi się przywlokło
  Szlag, skąd to mi się przywlokło  
 nie kupowałaś jakiegoś nowego kwiatka?
 nie kupowałaś jakiegoś nowego kwiatka?

Przemyłam kwiatka.
 Przemyłam kwiatka.

Witajcie
  Witajcie  Poprzeglądałam przy okazji korzenie. W grupie podejrzanych jest biały grudnik, któremu zostały 3 pączki na krzyż, to pewnie po tej akcji już wszystkie zgubi.
  Poprzeglądałam przy okazji korzenie. W grupie podejrzanych jest biały grudnik, któremu zostały 3 pączki na krzyż, to pewnie po tej akcji już wszystkie zgubi.   Przy okazji wyrzucania kwiatków z doniczek, nowa hoja dostała nowy domek. Może z cięższą doniczką przestanie mi w końcu spadać z szafy.
 Przy okazji wyrzucania kwiatków z doniczek, nowa hoja dostała nowy domek. Może z cięższą doniczką przestanie mi w końcu spadać z szafy.   

/awatrrek/
 /awatrrek/