No i szyszki ma super
Ogródek Magdy :-)
- krzysiek86
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- krzysiek86

- Kontakt:
-
magdala
Gosiugohna pisze:uwielbiam daglezjeprzede wszystkim za szybkie przyrosty
, mają też miękkie igły.
Trochę muszę odpuścić ten temat, bo sesja nieubłaganie się zbliża a ja zamiast się uczyć, to na forum przesiadujętak więc opuszczę Was na trochę ale na pewno 5 - go wieczorem wrócę (jak bumerang)
Trzymam kciuki!
No i dlatego muszę podotykać ,bo Krzysiek mówi, że igły pachną! A on się znakrzysiek86 pisze:No ja też lubię daglezję ładne drzewo. A jak ładnie pachną igły po potarciu![]()
No i szyszki ma super
AniuAniaDS pisze:
nawet nie wiem, jak wygląda ta daglezja...![]()
Dobrze ,że u Ciebie lepiej z domem
Nad morzem nieco się wypogodziło . Siedząc w" mieście" czy w domu -nie miałam świadomości ,że wakacje jednak trwają
Także obwieszczam ,że tutaj ,mimo wszystko jest LATO!
Magda.
- krzysiek86

- Kontakt:
-
magdala
Wczoraj pojechałam na działkę głównie po to ,żeby zerwać czereśnie. Kiedy juz sobie nazrywałam do koszyczka -bez zbędnych ceregieli pojawili się na drzewie tacy oto goście z lasu .....I wcale nie tajniaczyli się ,stałam pod drzewem robiąc im zdjęcia
Fajną ma minę,co ???

W pewnym momencie na czereśni były dwie wiewiórki i ten ptaszek (aż mi głupio zapytać: kos??) On pięknie nam śpiewa wieczorami siedząc na czubku wspomnianej już Daglezji.
Las jest tuż za płotem i wiewióry i bez problemu przekicały po gałęziach ,ale widziałam je u nas po raz pierwszy
I jeszcze jacyś niezidentyfikowani goście musieli być ,bo po wejściu na działkę ,na samym jej zachaszczonym końcu zobaczyłam taki widoczek...W pierwszej chwili pomyślałam :"A po kiego czorta mój mąż przygotował taką rabatę pod śliwką?? " Ale jak przyjrzałam się ,że "rabata" jest niestarannie przekopana - juz wiedziałam ,że to coś z lasu
Raz juz tak wiosną zrobiło ,ale nie w tak reguralnym kształcie
Tylko,że : dziki nie mają którędy do nas wejść (chyba ,że o czymś nie wiem...) a sarny ??? Czy sarny mogą tak skopać trawę??
Po prawej jeszcze ukryty kwiatek Przegorzanu -jak lubicie mikołajki ,to polubicie przegorzan -ma takie śliczne kuliste, fioletowe "osty".

A tak wygląda krzak Przegorzanu (to wyższe za nim to żółty Krwawnik). Obok :Tawułka już niedługo zakwitnie

Dzwonek brzoskwiniolistny ,który u mnie rozsiewa się bez kontroli

Magda.

W pewnym momencie na czereśni były dwie wiewiórki i ten ptaszek (aż mi głupio zapytać: kos??) On pięknie nam śpiewa wieczorami siedząc na czubku wspomnianej już Daglezji.
Las jest tuż za płotem i wiewióry i bez problemu przekicały po gałęziach ,ale widziałam je u nas po raz pierwszy
I jeszcze jacyś niezidentyfikowani goście musieli być ,bo po wejściu na działkę ,na samym jej zachaszczonym końcu zobaczyłam taki widoczek...W pierwszej chwili pomyślałam :"A po kiego czorta mój mąż przygotował taką rabatę pod śliwką?? " Ale jak przyjrzałam się ,że "rabata" jest niestarannie przekopana - juz wiedziałam ,że to coś z lasu
Po prawej jeszcze ukryty kwiatek Przegorzanu -jak lubicie mikołajki ,to polubicie przegorzan -ma takie śliczne kuliste, fioletowe "osty".

A tak wygląda krzak Przegorzanu (to wyższe za nim to żółty Krwawnik). Obok :Tawułka już niedługo zakwitnie

Dzwonek brzoskwiniolistny ,który u mnie rozsiewa się bez kontroli

Magda.
-
magdala
Rozwijają sie też róże i na szczęście liściom nie zaszkodziły ostatnie deszcze (w porównaniu z południem Polski pewnie nie mamy powodu do narzekania...)
To jest Queen Elisabeth:

Pokazywany już wcześniej Chopin:

I taka sobie różyczka nieznana mi :

No i to już wszystko ,co u mnie kwitnie
Roboty porządkowej mamy mnóstwo ,a ostatnio wpadamy tak na godzinkę ,dwie -wszystko zarośnie....
Magda.
To jest Queen Elisabeth:

Pokazywany już wcześniej Chopin:

I taka sobie różyczka nieznana mi :

No i to już wszystko ,co u mnie kwitnie
Magda.
Magda, no a co mamy robić my, jadący nad to morze przez całą Polskę?magdala pisze:Nad morzem nieco się wypogodziło . Siedząc w" mieście" czy w domu -nie miałam świadomości ,że wakacje jednak trwają Dzisiaj wybraliśmy się ze znajomymi na krótki spacerek po plaży i tutaj szok !! Normalni plażowicze ,parawaniki ,ludzie w strojach kąpielowych -byli nawet KĄPIĄCY SIĘ !!!!!(my jak kosmici na tej plaży w jeansach,butach ,ja miałam nawet kurtkę ,którą zabieram na wyjazdy zimowe w góry ) Nasze dzieci powłaziły w spodniach do wody -normalnie jakbyśmy spadli z Księżyca...Ale kto by się spodziewał -nawet wychylając się przez okno było po prostu zimno.
Czas pobytu ograniczony, głupio choć raz w tym czasie nie poplażować się, a na dodatek zawsze istnieje ryzyko, że to jedyny słoneczny dzień do końca urlopu
Fajniutkich miałaś gości na działce... może to te wiewióreczki - w podzięce za czereśnie - wypieliły Ci ogródek? A kos pogwizdywał, umilając im pracę...
A może jakiś niespełniony ogrodnik bez przydziału się przyplątał?
Przegorzan muszę uwzględnić w planach na przyszłość - ma ładny, gęsty dół... nie to co mikołajek
- krzysiek86

- Kontakt:
-
magdala
Gosiugorzata76 pisze:
Magda, no a co mamy robić my, jadący nad to morze przez całą Polskę?![]()
Czas pobytu ograniczony, głupio choć raz w tym czasie nie poplażować się, a na dodatek zawsze istnieje ryzyko, że to jedyny słoneczny dzień do końca urlopu![]()
Ale wiewiórki chyba nie mają takich kopytek (czy racic??) To już szybciej ten niespełniony...Fajniutkich miałaś gości na działce... może to te wiewióreczki - w podzięce za czereśnie - wypieliły Ci ogródek? A kos pogwizdywał, umilając im pracę...![]()
A może jakiś niespełniony ogrodnik bez przydziału się przyplątał?
A wiesz,że miałam właśnie u Ciebie napisać o przegorzaniePrzegorzan muszę uwzględnić w planach na przyszłość - ma ładny, gęsty dół... nie to co mikołajek
Magda.
-
magdala
- krzysiek86

- Kontakt:
-
magdala
-
magdala